Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Miért hisznek az emberek a...

Miért hisznek az emberek a spirituálisban, és a különböző vallásokban?

Figyelt kérdés

Amikor emberek azt gondolják, hogy a dolgoknak vannak vibrációi, különböző dolgokat hagynak fel, amiket szeretnek, csak mert a vibrációi nem jók/rosszak a dolognak. Különböző (talán indiai eredetű) fura dolgokat mondanak, mint például a satva, tamas, rajas, amik mindenben jelen vannak, és meghatározzák azt.

Vannak spirituális mesterek, akik azt állítják, hogy mindenki egy magas rezgésű energia, és ez a test csak egy avatár amiben vagyunk erre az életre. Majd különböző hiten alapuló dolgokra képesek elkérni nagy mennyiségű pénzeket ezek a mesterek, mint például a vonzás törvénye. (Mármint, ennek van alapja, de inkább arról szól, hogy ha akarsz valamit, és teszel érte, akkor nagyobb eséllyel kapod meg, mintha csak várod) Ott ők inkább azt állítják, hogy bármit be tudsz vonzani, még azt is, hogy mondjuk béna emberként járni tudj, vagy vakként láss.

Aztán amikor azt mondom, hogy amúgy nincs értelme hinni benne, mert ezek nem bizonyított dolgok, akkor azt mondják, hogy "Még nem vagyok ezen a szinten", és ezzel le van zárva. Most ez olyan, mintha egy laposföldhívőnek elmondod, hogy nem lapos a Föld, és azt mondja, hogy "csak a hülyék hisznek a gömbölyű Földben".

Ki szokott akadni a woo-mérőm néha. A kérdés egyébként azért íródott, mert együttélek valakivel, aki hisz ezekben a dolgokban, viszont nem bírom feldolgozni. Főképp azért, mert azt hittem, hogy ilyen dolgokkal nem a legélesebb emberek foglalkoznak, aztán ő viszont eléggé értelmes szerintem.

2021. jan. 22. 13:37
1 2 3
 21/21 anonim ***** válasza:
50%

nem az iq-tól függ ez alapján rájöttél inkább hit. de mindenki másképp látja a világot, ez kell elfogadni azt jó van.

a majmolást én sem fogadom el....

2021. jan. 22. 21:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.