Miért hisznek az emberek a spirituálisban, és a különböző vallásokban?
Amikor emberek azt gondolják, hogy a dolgoknak vannak vibrációi, különböző dolgokat hagynak fel, amiket szeretnek, csak mert a vibrációi nem jók/rosszak a dolognak. Különböző (talán indiai eredetű) fura dolgokat mondanak, mint például a satva, tamas, rajas, amik mindenben jelen vannak, és meghatározzák azt.
Vannak spirituális mesterek, akik azt állítják, hogy mindenki egy magas rezgésű energia, és ez a test csak egy avatár amiben vagyunk erre az életre. Majd különböző hiten alapuló dolgokra képesek elkérni nagy mennyiségű pénzeket ezek a mesterek, mint például a vonzás törvénye. (Mármint, ennek van alapja, de inkább arról szól, hogy ha akarsz valamit, és teszel érte, akkor nagyobb eséllyel kapod meg, mintha csak várod) Ott ők inkább azt állítják, hogy bármit be tudsz vonzani, még azt is, hogy mondjuk béna emberként járni tudj, vagy vakként láss.
Aztán amikor azt mondom, hogy amúgy nincs értelme hinni benne, mert ezek nem bizonyított dolgok, akkor azt mondják, hogy "Még nem vagyok ezen a szinten", és ezzel le van zárva. Most ez olyan, mintha egy laposföldhívőnek elmondod, hogy nem lapos a Föld, és azt mondja, hogy "csak a hülyék hisznek a gömbölyű Földben".
Ki szokott akadni a woo-mérőm néha. A kérdés egyébként azért íródott, mert együttélek valakivel, aki hisz ezekben a dolgokban, viszont nem bírom feldolgozni. Főképp azért, mert azt hittem, hogy ilyen dolgokkal nem a legélesebb emberek foglalkoznak, aztán ő viszont eléggé értelmes szerintem.
10.
Én ismerek egy ilyen embert. Persze többet is, de egy ember van, akire teljesen ráillik az ellenkezője annak, amit írtál. Egészséges gyerekkora volt, szeretetben nőtt fel, tanult, intelligens ember, és elég sok tehetsége is van. Templomi orgonán, és tangóharmónikán is játszik, például. Kiegyensúlyozott családi élete van, feleséggel, és öt gyerekkel. Racionálisan áll a világhoz, és az emberekhez, nem naiv, és mindezek mellett hithű, gyakorló római katolikus vallású. Amikor beszélgetsz vele, nem mondanád meg, hogy vallásos. Ha a vallásról beszélgetsz vele, értelmes, nem elrugaszkodott, de valódi hitről, és a hitében szerzett széleskörű ismeretről tanúskodik, amit mond. Vannak más ilyen ismerőseim is, bár ők nem hagynak maguk után ilyen erős benyomást. Valószínű azért, mert nem ilyen széles a látókörük.
Persze abban is igazad van, hogy a pszichés, vagy más érzelmi problémákkal küzdőket, főképp azokat, akiknek nincs adott szellemi keretrendszere, mint pl egy vallás, azokat vonzza a spiritualitás. Sokaknak elég a felszín is, de szép számmal akadnak, akik elmélyednek benne, és sokra viszik. Az említett Jung is ilyen volt, de Newton is, aki haláláig isten keze nyomát kereste abban, amit kutatott.
Vannak tendenciák, ezt kár lenne tagadni, de nem lehet általánosítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!