Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Miért hisznek az emberek a...

Miért hisznek az emberek a spirituálisban, és a különböző vallásokban?

Figyelt kérdés

Amikor emberek azt gondolják, hogy a dolgoknak vannak vibrációi, különböző dolgokat hagynak fel, amiket szeretnek, csak mert a vibrációi nem jók/rosszak a dolognak. Különböző (talán indiai eredetű) fura dolgokat mondanak, mint például a satva, tamas, rajas, amik mindenben jelen vannak, és meghatározzák azt.

Vannak spirituális mesterek, akik azt állítják, hogy mindenki egy magas rezgésű energia, és ez a test csak egy avatár amiben vagyunk erre az életre. Majd különböző hiten alapuló dolgokra képesek elkérni nagy mennyiségű pénzeket ezek a mesterek, mint például a vonzás törvénye. (Mármint, ennek van alapja, de inkább arról szól, hogy ha akarsz valamit, és teszel érte, akkor nagyobb eséllyel kapod meg, mintha csak várod) Ott ők inkább azt állítják, hogy bármit be tudsz vonzani, még azt is, hogy mondjuk béna emberként járni tudj, vagy vakként láss.

Aztán amikor azt mondom, hogy amúgy nincs értelme hinni benne, mert ezek nem bizonyított dolgok, akkor azt mondják, hogy "Még nem vagyok ezen a szinten", és ezzel le van zárva. Most ez olyan, mintha egy laposföldhívőnek elmondod, hogy nem lapos a Föld, és azt mondja, hogy "csak a hülyék hisznek a gömbölyű Földben".

Ki szokott akadni a woo-mérőm néha. A kérdés egyébként azért íródott, mert együttélek valakivel, aki hisz ezekben a dolgokban, viszont nem bírom feldolgozni. Főképp azért, mert azt hittem, hogy ilyen dolgokkal nem a legélesebb emberek foglalkoznak, aztán ő viszont eléggé értelmes szerintem.

2021. jan. 22. 13:37
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
46%

Elég felületes a tudásod.

Én is csak azt tudom írni hogy majd rájössz

2021. jan. 22. 13:44
 2/21 Grimfox ***** válasza:
92%

A java része annak, amit felsoroltál, az különböző vallásokból, filozófiai irányzatokból kiemelt, félreértelmezett, vagy egyszerűen valaki szájízére torzított tanítás. Mondhatni divatezotéria. Jó példa erre a vonzás törvénye, amit említettél. Ezeket valóban nem bizonyították. Egyik oka, hogy szellemi jelenségeket az egyén mindig magának bizonyít, mivel nincs eszköz, vagy tudományos módszer a megfigyelésükre, és bizonyításukra.(néhány esetben közvetett bizonyítékok vannak) A másik oka, hogy a divatezotériában maximum hinni lehet, de alig valami hiteleset találsz benne. Ez olyasmi, amit magadnak sem tudsz bizonyítani a megfelelő módszerek gyakorlásával, legfeljebb nagyon hihetsz benne, és akkor placebohatás jelleggel történik valami.

Akik pénzt kérnek, azokról már sejtheted, hogy valami kétes dologgal foglalkoznak. Aki valódi spiritualitással foglalkozik, az magában dolgozik, nem árulja pénzért a különböző dolgokat, és általában nem is képes csodákra, csak nagyobb, mélyebb megértéssel rendelkezik a világról. A szellemi fejlődés célja ez, nem az, hogy pénzt vonzzon be valaki.

2021. jan. 22. 13:59
 3/21 Grimfox ***** válasza:
74%
Hozzátenném, hogy elég sok, meglehetősen intelligens, és tanult ember foglalkozik spiritualitással, és igazán ezek az emberek foglalkoztak a témával minden korban. Az egyszerű ember is elérheti a megértés mélyebb fokozatait, de aki jobb értelmi képességekkel bír, az könnyebben tanul, és kapcsol össze dolgokat.
2021. jan. 22. 14:01
 4/21 anonim ***** válasza:
23%
Szerintem a legtöbben a halálfélelem miatt.
2021. jan. 22. 14:13
 5/21 anonim ***** válasza:
75%
de te miért állítod ennyire, hogy nincs értelme hinni benne? Lehet, hogy ők tévednek, na de az is lehet, hogy te, nem igaz?
2021. jan. 22. 14:22
 6/21 anonim ***** válasza:
73%
Már bocs, de ilyen emberek foglalkoztak/nak spirit dolgokkal, mint Christopher Nolan, David Lynch, Stephen King, Einstein, Steven Spielberg, Bruce Lee stb.
2021. jan. 22. 14:24
 7/21 Grimfox ***** válasza:
100%
Isaac Newton, Charles Gustav Jung, Kim Karda...nem, ő nem.
2021. jan. 22. 14:35
 8/21 anonim ***** válasza:
69%
Együtt élek valakivel, aki hisz ezekben a dolgokban, viszont nem bírom feldolgozni. Akkor nem a spirituális dolgokban hívő emberekkel van gond hanem, veled. Tulajdonképpen, te akarod ráerőltetni másra a szkeptikus, materialista nézeted és nem tudod elfogadni hogy azért mert valami jelenleg nem bizonyított, még nem jelenti azt hogy nem létezik.
2021. jan. 22. 14:38
 9/21 anonim ***** válasza:
57%
Egyetértek a 8-assal. Kérdező! Legközelebb válassz magadhoz illő társat!Látod, egy spirituális ember tud téged tolerálni, akkor te miért nem őt?! Ez a legfőbb különbség: egy spiri már olyan tudatszinten áll, hogy képes elfogadni azt, ha más még nem áll készen. Egy szkeptikust meg rohadtul idegesíti a spiri világnézete, lehetőségek és lehetséges világok széles tárháza. Ők még bennragadtak abba a kockába, amibe a maradi közoktatás beletuszkolta őket és sokszor még annak sem hisznek, amit saját maguk látnak, mert beléjük nevelték, hogy csak az van, amit mondtak nekik a tanórákon. Nyitottság és hit nélkül sem Einstein, sem Tesla se semmilyen nagy koponya nem jutott volna sehova! Sőt! A legnagyobb művészek, zenészek, de még multimilliomosok is tartanak spiritiszta szeánszokat. Mondjuk nem feltétlen a jó oldalon, de ez már legyen az ő gondjuk! Te meg kérdező, tanuld meg tiszteletben tartani a párod hitét vagy keress magadnak egy ateistát, de ez így nem fer vele szembe, hogy lehúzod. Arra még nem gondoltál, hogy benned van a hiba?!
2021. jan. 22. 15:02
 10/21 anonim ***** válasza:
39%

Pszichológia. Mindenkinek kell valami, amibe tud kapaszkodni a világ veszélyei ellen. Én azt tapasztaltam eddig, hogy azok az emberek hajlamosabbak hinni spirituális dolgokban, de akár a vallásban is - persze a neveltetésen kívül - akik valamilyen szinten sérültek érzelmileg. Aki nem érzi magát védve, biztonságban, elkezd keresni valami menedéket. És mivel keresi, ha talál valamit, amivel kicsit is azonosulni tud, azt máris befogadja. Olvastam erről pszichológusok által írt cikkeket is, de nagyon nem folytam bele. Viszont eléggé kézenfekvő. És ez megmagyarázza azt is, hogy miért van az, hogy értelmes, intelligens, tanult emberek is foglalkoznak ilyenekkel.

Normális, kiegyensúlyozott embert, akinek normális gyerekkora volt, szeretetben nőtt fel, és senki nem tette tönkre lelkileg egyet sem ismerek, aki valaki más által felépített világképet keresne magának.

2021. jan. 22. 15:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!