Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Mi lehetett ez a gyerekkori...

Mi lehetett ez a gyerekkori félelem?

Figyelt kérdés

Nagyon nagyon pici koromban emlékszem, hogy volt egy erős félelmem. Az volt a meggyőződésem, hogy a nagyszüleim ágya alatt ott a "nap".

Két éves ha voltam, nem tudtam másképp fogalmazni, de mai fejjel talán inkább tűz volt.

Mai napig emlékszem rá, olyasmi mint egy túzgolyó körülvéve narancssárga fénnyel, lángokkal, olyasmi mint a naplemente, csak mintha mozogna körülötte a narancssárga ég.

Annyira megvoltam győződve, hogy ez van az ágy alatt, hogy csak felnőttekkel mertem bemenni, semmi pénzért nem néztem volna be az ágy alá és este nem lehetett lekapcsolni a lámpát ott, mert féltem, hogy a sötétben meglátom így is, hogy"süt a nap".

Senki nem értette, mi a fene bajom van, aztán úgy 5 éves koromra lassan kinőttem.

Van ötletetek mit láthattam az ágy alatt? Racionális magyarázat is jöhet.

2021. jan. 6. 14:50
 1/7 anonim ***** válasza:

Ezt hipnoterápia segítségével lehetne kideríteni, ill. a traumát felülírni.

Csak végzett szakembert válassz!

2021. jan. 6. 15:11
 2/7 Grimfox ***** válasza:

A gondolati tartalomtól függően lehet hogy a végzett szakember sem fog hozzányúlni.

Láttad is ezt a valamit, vagy ez csak a meggyőződésed volt, és sosem merted megnézni?

2021. jan. 6. 16:41
 3/7 anonim ***** válasza:

Grimfoxnak majdnem igaza van.

Természetesen a hipnoterapeuta sem nyúl az emlékhez, de nem is ez a cél. Káros lenne megtörtönt dolgokat az emlékezetből törölni. De a történtekhez tartozó negatív érzéseket felül lehet írni, hogy a trauma fenntartása ne kössön le túl sok energiát.

2021. jan. 6. 16:52
 4/7 A kérdező kommentje:

Jó kérdés, hogy láttam e. Magam sem vagyok biztos benne. Annyira élénken emlékszem ma is arra, amit látni véltem, aminek gondoltam, de az így nincs meg, hogy benézek az ágy alá és látom.

Gondoltam rá, hogy a tvben láthattam valamit, de 85ös vagyok, akkoriban pici gyerekek nem tapadtak a tv-re, nem volt mesecsatorna, stb.

Meg miért pont ilyen nap szerű valami? Akkor már miért nem mumus, vagy szörny?

Visszagondolva kimondottan szép az a jelenség, amit odaképzeltem. Nem értem, miért rettegtem tőle.

2021. jan. 6. 18:16
 5/7 Grimfox ***** válasza:
Nem igazán lehet törölni tartalmakat a memóriából. El lehet őket nyomni, így nem jelennek meg a tudatos területeken, de még az amnézia sem tudja ezeket kiradírozni, még ha végleges is. Nem az a veszély hogy kitörlődnek ezek a tartalmak, hanem ha olyan részletek kerülnek felszínre, amiket az elme szándékosan elnyomott önvédelemből.
2021. jan. 6. 18:18
 6/7 Grimfox ***** válasza:

A mostani képzettársításaid felülírják a gyerekkoriakat, ezért nem tudod, miért féltél tőle.

Nekem volt egy hasonló, bár én tudom mi okozta, és idősebb is voltam, mint te, de szintén kisgyerek. Volt Loui de Fines-nek valami csendőrös, ufók ellen harcolós filmje. Elvileg komédia. Abban volt egy olyan, hogy az űrlények teliholdnak álcázták a csészealjat, és egyszer csak a telihold elbillent, és repülő csészealjként leszállt. Vagy két évig nem mertem felnézni a holdra, főképp a teliholdra nem...

2021. jan. 6. 18:22
 7/7 A kérdező kommentje:

Jajj, a "Lütyiő" őrmester megvan nekem is. Ez aranyos, de tudom milyen rémisztő egy ilyen beidegződés egy gyereknek.

Jókat írtok, köszönöm!

2021. jan. 6. 18:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!