Szerintetek leküzdhető a gyerekkori sérelem felnőtt korban?
Az a problémám, hogy szociális szorongással szenvedek. Voltam pszichologusnál és kiderült azért van ez bennem, mert gyerekkoromban egyke gyerek voltam és túlságosan óvott és féltett mindentől anyukám és az ő szorongása, aggódása kihatott rám.
Sajnos ennek hatására szorongó huszonéves felnőtt lett belőlem. Ez az egész sajnos nagyon bele épült a személyiségembe.
Volt már valaki hasonló helyzetben? Van ki út? (Nagyon megnehezíti az életem a szorongás)
Továbbra is járni fogok pszichológushoz csak kíváncsi vagyok esetleg volt e valaki hasonló helyzetben és hogy szerintetek van e ebből kiút?
Szia!
Én ugyan pszichológushoz nem mentem, de elolvastam egy önsegítő könyvet, és az abban leírt módszerek (amiket amúgy a pszichológusok is megtanítanak, ha valaki szorongással fordul hozzájuk) nagyon sokat segítettek. Kb. egy év volt, mire már igazán éreztem változást, és sikerült sok kritikus helyzetben csökkentenem a szorongásomat. Szóval tényleg lehet változtatni, legalábbis nekem sikerült. Kitartás, neked is menni fog :-)
Értem :) köszönöm a válaszod. Mi volt ez az önsegítő könyv?
Továbbra is járok pszichológushoz és remélhetőleg együttes erővel gyorsabban leküzdöm, mint egyedül. :)
Aki volt még hasonló helyzetben nyugodtan leírhatja tapasztalatait :)
Igazad van második válaszoló. Csak tenyleg nagyon nehéz borzasztó érzés a szorongás.
2 éve próbálom tudatosan fejleszteni magam.
Sajnos sokszor sokszor futamodok meg még mindig. Sokat fejlődtek a 2 év alatt, de még nagyon nem vagyok igazi.
Arra is gondoltam, hogy lehet érdemes lenne szorongás csökkentőt szednem, hogy könnyebben bele tudjam magam vinni a szorongató helyzetekbe. Vagy nem érdemes gyógyszerhez nyúlni?
Mennyi időt vett igénybe a pszichoterápia?
Volt valami megnevezése a terápiának? Tehát ilyen meditációs vagy kognitív viselkedésterapia, relaxacos.....
Nem gondoltam, hogy ilyen gyorsan kapok választ és ennyit :)
Jöhetnek még tapasztalatok ezzel is segítve más hasonló sorstárson, aki esetleg rátalál majd erre a kérdésre :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!