Miért csak tinik akarnak öngyilkosok lenni?
" mit fognak csinálni felnőtt fejjel, ha meghal a feleségük vagy a férjük"
Felnőnek.
Mondd csak, te arról még nem hallottál, hogy az ember tud fejlődni, erősödni? Amin felkapja tiniként a vizet, arra csak legyint később.
Egyébként nem csak a tinik akarnak öngyilkosok lenni, csak a felnőttek kevesebbszer beszélnek róla.
Ha jól sejtem, neked van itt valami komolyabb betegséged - amit sajnálok. De azt javaslom, hogy vállald fel az érzéseidet, és ne másokat bánts meg a saját szomorúságot, élethelyzeted miatt.
A tini az tini, nem várhatod el, hogy úgy viselkedjen, mint egy 50 éves.
Mert a gyerekkorból most léptek abba az életkorba amikor már nem minden felhőtlen. Amikor a szüleik már nem tudják óvni minden lépésüket, vagy észreveszik mennyi hibás lépést tesznek mellettük a felnőttek.
Én is ilyen voltam tiniként, és elégedettebb nem lettem az élettel, csak megtanultam jobban alkalmazkodni, szűrni a rengeteg negatív hatást ami nap mint nap ér, és saját magamnak megfelelni.
Ezeket egy tizenévestől nehéz elvárni.
Lehet, hogy pl. tudat alatt azt szeretnék, valaki megnyugtassa őket.
Vagy súlyosabb bajuk is van emellett.
De nem láthatjuk objektívan a helyzetet, ezért nem könyvelhetjük el "hülyeségnek" a viselkedést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!