Hogyan tudnék egy szeretett rokont megidézni?
25 év után már nem tudod megidézni. A lelke már olyan helyen van, ahonnan nem tudod elszakítani. Ez a kijelentés függetlenül attól igaz, hogy mennyben/pokolban, vagy reinkarnációban hiszel e. Ami megmaradhatott az illetőből, az az árnyalakja, a hajdani elméjének csonka foszlánya. Ez is ritkán marad fenn hosszabb ideig, csak olyan esetekben, ha a halál körülményei, vagy a halált megelőző időszak miatt történik ez. Nem szeretnél ilyen formában találkozni valakivel, akit szerettél. Ezen felül, még ha lehetséges is lenne megidézni úgy, amilyen volt, tényleg visszarángatnád onnan, ahol van egy olyan élet peremére, amit már régen maga mögött hagyott? Ez csak szenvedést okozna neki.
Az idézéssel kísérletezni nem jó ötlet. Mivel a halottak általában tényleg meghalnak, a lelküket pedig nem tudod visszahívni, ezért az esetek többségében olyasmi válaszol az idézésre, ami sohasem volt az, akit te hívni akarsz. Ha szerencséd van, csak az emlékeidből, vagy gondolataidból létrejött árnyalak-gondolatforma-jelenik meg. Ha nincs szerencséd, valami olyan, ami hazudik a kilétéről a saját érdekében.
4: Ha megkérdőjelezed 1-es válaszát akkor mégis mit vársz?
Adott egy tök korrekt választ neked, de nem azt mondta amit te olvasni akartál és ezért megkérdőjelezed...
Tiszta óvoda.. M
Nem hiszem, hogy megkérdőjelezte. Inkább megkérdezte, honnan tudom.
Kérdező, időt fordítottam a téma megismerésére. Nem kifejezetten a halottak megidézésére gondolok, inkább a szellemekre, legyenek azok emberek maradványai, vagy eredendően szellemi lények.
Ha a reinkarnációt fogadod el, akkor azért nem tudod megidézni a volt szerettedet, mert már felnőtt emberként él szinte teljesen bizonyosan. Nagyon ritka eset az, amikor hosszú évek telnek el két élet között.
Ha a menny/pokol elméletét fogadod el, akkor a kettő közül valamelyikben van a lelke. A kereszténységben isten tiltja a szellemidézést, ami azt jelenti, hogy nem is engedi a lelkeknek, hogy válaszoljanak a hívásra.
Más vallásokban kevésbé definiált a határvonal a lélek, és a szellem között. Gondolok itt főleg a sámánizmushoz hasonló vallásokra. De ezekben a vallásokban is, ha a hozzáértő megidéz egy halottat, az mindig csak árnyalak lesz, és amit mond, az is kétértelmű, vagy éppen értelmetlen.
A kérdés az, melyik világképhez húzol. A lélek egyik esetben sem tér vissza. Csak azt határozza meg, SZERINTED éppen hol van a szeretted lelke. Hogy a valóságban hol van, azt nem tudod kideríteni.
Mindezt nem egy helyen olvastam, hanem rengeteg különböző forrásból gyűjtöttem össze. A lélek végső állomásáról egyik sem mond biztosat, mert minden forrás eltér ebben a kérdésben, abban viszont a hiteles források megegyeznek, hogy magát a lelket nem lehet oda-vissza rángatni.
Kedves kérdező!
Érdekes vagy.
Leírtam a véleményemet, amire te hisztérikusan reagálva nekem estél hogy b.sszam meg az anyámat, mert én biztos nem vesztettem el még senkit. Akkor most melyikünk is írt lenézően?
Nem egy embert vesztettem már el, egyiküket idén, köszönöm kérdésedet. De ha hinnék is abban, hogy "megidézhető" a szellemük, akkor is tisztelném annyira az emléküket, hogy nem szeánszozgatnék néhány gyakoris idióta tanácsai szerint.
De azt csinálsz, amit akarsz végül is, csak érdemes volna azon is elgondolkodni, hogy esetleg nem nézel seggfejnek azonnal mindenkit, akinek más a világnézete.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!