Egy szenvedő, beteg lelkű és megbetegedett testű ember életének mi értelme lehet itt a Földön?
Nem értelmet kell benne keresni, hanem karmát, ha tetszik: sorsot. Ostenm dolga az, hogy ki meddig él, és mindneki addig él, ameddig dolga van a Földön - bármi is legyen az.
És rosszul látod: van olyan ember köztük, aki messze-messze több és jobb bármely "egészségnél". Nem te döntöd el.
"28 Gyertek hozzám mindnyájan, akik elfáradtatok, s akik terhet hordoztok – én megkönnyítlek titeket. 29 Vegyétek magatokra igámat, és tanuljatok tőlem, mert szelíd vagyok és alázatos szívű, s megtaláljátok lelketek nyugalmát. 30 Az én igám édes, és az én terhem könnyű.”
Jézus szeret!
Ugyanaz, mint egy nem megbetegedett embernek.
Ha értesz angolul, akkor ajánlom ezt a youtube csatornát, itt ők maguk mondják el, hogy ők miért szeretnek élni.
https://www.youtube.com/channel/UC4E98HDsPXrf5kTKIgrSmtQ/vid..
Attól, hogy van valami problémája, Kérdező, szerinted nincs érzelemvilága, vagy mit gondolsz? Igen, ő is tud szeretni, szeretetet adni, mutatni.
Az, hogy őt egy kívülálló tudja ("lehet-e szeretni"), az a kívülálló gondolkodásán/nem gondolkodásán/előítélethalmazán múlik.
Oka, célja van az életnek, csak nem mindenki találja meg még a saját útját, így nem látja a célt sem a távolban.
Szeretni MINDEN ember tud (még egy lelketlen sorozatgyilkos is), s egyben MINDEN ember szeretne szeretve lenni. Pont az okoz sokszor gondot, ha ezt valaki nem kapja meg.
"megbetegedett testű"...Vagyis te már kívül hordod azt amit a többiek belül..Érettebb lélek tudja ezt,felismeri kár ezen aggódni...A szeretet a személyiségnek szól,az elért emberi értékek és kicsinységek egységének...az a legmélyebb emberismeret,megértés és a legtöbbünk nem ismeri...
Szeresd önmagad az messzire világít és vonzza a többieket..
Azt kérdezed mi értelme...bármelyik spiritualistát megkérdezed mind azt fogja írni,hogy amíg képes vagy fejlődni akár lelkileg vagy szellemileg addig nem vágják el a szálakat,tehát a lét elsődleges értelme nem a fizikai világban lévő kiteljesedés gazdagságban és egészségben,hanem a lelki deformitások eltévedések feloldása a megértéssel....a szenvedés viszont választás kérdése,az a te döntésed...félig üres,vagy félig teli vagy?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!