Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Hogyan tudok építeni, helyszín...

Hogyan tudok építeni, helyszínt váltani a tudatos álmomban?

Figyelt kérdés

Ma volt életem első tudatos álma. Tudtam, hogy létezik ilyen, de soha nem próbáltam. Ma este egy elég hétköznapi álmom volt, a suliban voltam matekon és az érettségire készültem, amikor valami ismeretlen tanár kiosztott nekünk dolgozatokat és az enyémre 2es volt ráírva, először kicsit bepánikoltam, hogy ezt meg mire kaptam, erre a padtársam megkérdezte, hogy hányas lett, én meg mondtam neki, hogy 2es, de ezt biztos, hogy csak álmodom, ekkor realizált, hogy basszus ez tényleg csak egy álom. Kimentem a teremből, de kicsit elkezdtem bizseregni, olyan érzésem volt mintha egymás után sokszor "kirázna a hideg", először nem foglalkoztam vele, hanem le akartam tesztelni, hogy tényleg azt csinálok amit akarok, és egy olasz városának az utcájában akartam lenni és ezért házakat próbáltam építeni, de sehogy sem ment csak halvány kép foszlányok egy fehér alapon, nagyon nem tudom elmondani, fura volt, de már annyira "bizseregtem", hogy azt mondtam magamnak,

Mi a .... ez? Ébredj fel!

Felkeltem és tiszta libabőr voltam, 20 mp-ig még ilyen fura, kicsit idegesítően bizsergető érzést éreztem. 3 kérdésem lenne:

1. Mi volt ez a bizsergető érzes, ez az a.paralízis? (mert nem fáztam vagy ilyesmi)

2. Hogyan tudnék helyszínt váltani álmomban vagy építkezni?

3. Hogy küszöbölhetném ki ezt a bizsergést, hogy legalább az álmomban ne érezzem?

UI.: kérlek olyan ne válaszoljon aki csak annyit ír, hogy ilyen úgy sincs...stb

#építés #paralízis #helyszíntváltani
2020. dec. 16. 10:06
 1/4 Grimfox ***** válasza:

Nem, ez nem a paralízis. Tudatos álomból általában elég fura testérzetekkel, és pszichés állapottal ébredsz. Én általában hideg verejtékben úszok, és fizikailag, és szellemileg is kimerült vagyok(viszonylag ritka a tudatos álmom, félévente 1-2 max.)

Helyszínt elég nehéz tudatos álomban más jelenségek létrehozásához képest, mert a tudatos álom is álom, a környezet, amiben vagy jelent valamit, ezért ebben a környezetben vagy. Attól függően mennyire vagy tudatos álmodban, próbálkozhatsz "teleportációval", vagy nagyon gyors mozgással is. Olyankor szoktam ilyet csinálni, amikor nyomasztó a környezet álmomban. Becsukom a szemem, és arra a helyre koncentrálok, ahol lenni akarok. Az esetek egy részében valami teljesen más helyen lyukadok ki, mint ahol akartam, de az adott nyomasztó környezetből kikerülök, van, amikor túl éberré válok az akaratkifejtéstől, és felébredek, és van, amikor sikerül, de a célhelyen is történnek olyan dolgok, amiknek az előző helyszínen meg kellett volna történniük.

A bizsergés az egyéni reakciód valamire, vagy arra, hogy tudatosodik, hogy álmodsz, vagy arra, hogy "erőt" próbálsz kifejteni az álmodon belül, azaz irányítani próbálod. Viszont ez a bizsergés valószínű irányítható, próbáld meg erőforrásként elképzelni, és azzal megpróbálni a helyszínváltást, vagy új elemek hozzáadását az álomhoz(építés). Ébredés után ha a homlokod közepére, vagy a köldököd alatti pontra koncentrálsz, és mélyeket lélegzel közben, akkor a bizsergés ezekre a helyekre kell hogy gyűljön, és lenyugszik. Álmodban csak akaraterő kifejtéssel tudod visszautasítani a bizsergő érzést, de ez azza jár, hogy nagy eséllyel felébredsz.

2020. dec. 16. 10:37
 2/4 SZücsöm ***** válasza:

Nekem évente 1-2 tucatszor is szokott tudatos álmom lenni (talán többször is).

Ilyen bizsergéssel sohasem "találkoztam". Amúgy tényleg nehéz helyszínt változtatni csak úgy. Bár én azt tapasztaltam hogy pl a gyors mozgást is néha nehéz előidézni. Sőt még tudatos álomban is nekem néha "erőlködnöm" kell azért pl: hogy normálisan működjön a telekinézés, repülés (ne csak siklás legyen).Tehát valamennyire mindig meg kell küzdenem azért hogy az akaratom szerint változzon az álom.

Alvási paralízisről meg akkor beszélhetsz ha arra ébredsz hogy nem tudsz mozogni gyors a pulzusod és érzékelsz valamiféle entitást a közeledben. Pl úgy érzed MINTHA valaki/valami beletérdelne a hátadba és a fejed belenyomná a párnába miközben a füledbe suttog valamit. Legalábbis én így érzékeltem 2x-is.

Mások arról számoltak be hogy a mellkasukra ül valami, akár fojtogatja is őket. Megint mások meg arról hogy csak az ágyuk mellet áll és nézi őket.

2020. dec. 16. 11:09
 3/4 anonim válasza:

ezekről akkor érdemes beszélni, amikor már kétnaponta van tudatos álmod, de így elsőre...minek?

egyébként az ember élete első tudatos álmát nem akarja mindenáron széttrancsírozni azzal, hogy olasz kisvárosokat épít. legközelebb, ha van tudatos álmod, akkor élvezd, és csak sétálj ott, ahol éppen vagy, bőven elég élmény lesz az is, elhiheted.

2020. dec. 16. 23:12
 4/4 Grimfox ***** válasza:
Ez a setting-től függ. Nekem például a tudatos álmaim általában rémálom jellegűek. Mindig is ilyenek voltak. Nem igazán olyasmi, amit élvezni lehet. Az álom irányításával tudom elérni, hogy felülkerekedjek a kihívásokon(általában undorító, és borzalmas dolgokon) az álmomban. Mivel az álom elemei tudatalatti fogalmakhoz kapcsolt asszociációk, azaz szimbólumok, a rajtuk való felülkerekedés gyengíti ezeket a tudattalanban.
2020. dec. 17. 08:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!