Ha egy mesterséges intelligencia öntudatra ébred akkor, nevezhetjük élőnek?
Figyelt kérdés
Ez a tudat is része lesz a kollektív tudatnak, ill. morfogenetikus mezőnek? Biochip.2020. dec. 15. 21:09
21/27 anonim válasza:
A mesterséges 5 érzékszerv szenzorokon gondolkoztam el. Honnan tudhatjuk hogy minden ember aki édeset érez, ugyanazt érzi? Lehet hogy minden ember másképpen érzi az érzeteket. Azért mert ugyanazt a nevet használjuk, nem jelenti azt hogy ugyanazt érzékeljük. pl. a színtévesztés egy jó példa. Én határozottan el tudom képzelni hogy az emberi fajhoz hasonló mesterséges faj létrejöjjön a jövőben. Lehet hogy nem 30 év hanem 100, de szerintem teljesen reális.
22/27 anonim válasza:
Ha valóban eljut idáig a tudomány, nagy eséllyel teljesen át fogja alakítani a lélekről, Istenről, életről önmagunkról alkotott képet. Főleg, ha a mesterséges intelligencia minden szinten fejlettebb lesz mint az ember.
23/27 anonim válasza:
Alapból én úgy gondolom, hogy az élő az, amit a természet alkot.
Persze a tudománynak manapság jó sok hülyesége van a klónozáson át az egyéb kísérletekig, aminek a nagyrészét jobb is, ha nem tudjuk, de ami természetesen születik az tud élni.
24/27 anonim válasza:
6# , a gondolkodáshoz éntudat fejlett agy kell kifejlett idegrendszer stb . Gondolkodás tudatos döntés ertelmes beszed humor rank jellemző. ra. A növény mikrovilagban inger ingo csere zajlik , az nem ertelmi szint .
25/27 anonim válasza:
Szerintem, egy dolgot soha nem fog tudni megélni egy mesterséges intelligencia. Nekünk embereknek, a hit ereje sokszor emberfeletti teljesítményt,bátorságot,erőt ad. És ez az irracionális, józan ésszel szembenő érzelem, soha nem lesz meg egy robotban. Lehet, pont ettől a tulajdonságtól vagyunk élők.
26/27 anonim válasza:
Ez a kérdés mit keres ebben a rovatban? Anyám borogass
27/27 anonim válasza:
Kedves 23-as a Klónozásban semmi hülye tudományos misztikum sincsen, a klónozás szimplán annyit jelent, hogy az alanytól vett DNS mintát megtermékenyítve beültetik egy béranyába aki kihordja a születendő gyereket, akinek a DNSben tárolt tulajdonságai tökéletesen megfognak egyezni a mintát adó ember DNSével, de ennyi, attól még az egy ugyanolyan normális ember lesz mint akármilyen más természetes úton született gyerek. Egyébként elárulom neked, hogy a természetben is előfordulnak klónok, egypetéjű ikreknek nevezik őket, valahogy mégse ámuldoznak rajta az emberek, hogy jézusom hiszen ők egymás klónjai, amit a tudomány csinál az szimplán ennek a termesztés folyamatnak a lemásolása ennyi, semmi rejtélyes dolog nincsen benne :D. A kérdésre pedig, ezt senki nemtudja megmondani, hiszen nem ismerjük az agyműködést ennyire behatóan, még abban sem tökéletesen biztosak az emberek, hogyan jönnek létre az emlékek és hogyan tárolódnak és hívjuk elő őket, olvass el néhány cikket ezzel kapcsolatban elég érdekesek :D. Na most ezek után ezt tökéletesen lemásolni és átültetni egy gépbe, hogy ő is ilyen döntéseket hozzon és ennyire emberien tudjon viselkedni baromi bonyolult fealadat, sőt talán lehetetlen is. Szóval még az se biztos,hogy egyáltalán lesz e öntudatra ébredt mesterséges intelligencia mert mint láthatod még azzal se vagyunk tisztában, hogy nekünk miért van és hogyan működik az öntudatunk, nemhogy ezt egy gépbe programozzuk, ha pedig arra gondolsz, hogy magától fejlődne egy Mi, az egyáltalán nem biztos, hogy öntudat lenne, lehet hogy egy nagyon bonyolult, gondolkodáshoz hasonló algoritmus jönne létre, lehet valami teljesen más, mivel egy magától fejlődő MInél semmi garancia nincs, hogy ugyanolyan utat járjon be mint az ember elméje az evolúció során :D. Hogy egy bonyolult gondolkodás szerű algoritmust lehet e élőnek nevezni, ez sok mindentől függ szóval szerintem erre nem egy egyszerű igen vagy nem a válasz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!