8 éve meghalt embernek vajon most hol lehet a lelke?
Aki kérdésem azokhoz szól aki hisz abban hogy többek vagyunk mint fizikai test.
Tegyük fel 8 éve meghalt valaki nem tudni hogy öngyilkosság vagy baleset volt-e. Fiatal volt nagyon, elég sok és jelentős dolgot hátrahagyott amivel neki lett volna feladata.
Ilyen esetekben általában hová szokott kerülni a lélek illetve hol lehet most?
Mik a lehetőségek, és az erőszakos halálnem miatt mik azok amik valószínűek lehetnek?
11 es "A léleknek önmagában ui nincs tudata szerintem"
Ha ez igaz lenne akkor a halálközeli élményt átélők és a halál előtti élményt átélők nem látnának a túlvilágon más "embereket" nem várnák/látogatnák meg őket már elhunyt rokon/barát/lélekvezető figura ezen élmények megtapasztalásakor.
A médiumoknak se lenne kivel fecsegniük.
Tehát vagy hazudik vagy bolond mindenki aki ilyet állít. (bár akkor nem tudom hogy hoznak ezek az emberek néha olyan információt magukkal amiről a halálközeli élmény előtt nem tudtak) Vagy a te elképzelésed téves.
Én a második lehetőségre teszem a voksom.
14 Nem nem e világon ragadt szellemekkel beszéltek hanem konkrétan lelkekkel. Az volt a téma hogy hogyan "élik" meg, milyen a túlvilágot.
Továbbá pl Eben Alexander idegsebész is a halálközeli élményében arról számolt be hogy ő konkrétan átkelt a másik létbe és már nem szellemekkel találkozott. Hanem a már túlvilágon lévő személyekkel.
Továbbá a lélekvezető figuráról se ad magyarázatot az elképzelésed. Mert ők sem unatkozó szellemek.
Ugyan így a reinkarnációs emlékek + stigmák előző életből átöröklött seb nyomok/deformációkra stb-re se ad magyarázatot.
Továbbá én a szellemet lélek ként értelmezem csak annyiban specifikus a szellem hogy még valamilyen formábban a fizikai síkon leledzik.
Végül pedig az a meglátásod se helyes hogy "magával a szívvel ha kiveszed, semmit sem tudsz kezdeni". (Alapból szerintem rettentő hasonlat egy fizikai szervet (bármilyen fontos is legyen) és az "alap/legfőbb" eszenciát/energiát összehasonlítani)
1. Szívátültetés alapanyaga
2. Táplálékforrás
És akkor még tudnék pár nevetséges felhasználási módot is említeni mint rituális eszköz vagy papírnehezék.
Még mindig nem adott magyarázatot az elméleted a reinkarnációs emlékek különböző megtapasztalásáról/létéről és a néha ezzel járó stigmákról,fizikai elváltozásokról,átöröklődő alaptalan fóbiákról stb.
Nekem nagyon úgy tűnik hogy bárhogy csűrjük csavarjuk valahonnan át lehet örökölni az előző életben tapasztaltakat sőt még többet. Szóval ha még szét is akarnánk választani a lelket a szellemtől :
1. ha a szellem tárolja az információkat akkor a szellemnek is halhatatlannak kell lennie mert az előző test halálával és az újjászületéssel se pusztul el az emlék hisz vannak akik vissza tudják hívni.
2. Ha mégis a lélek tárolja az információt (sokkal hihetőbb hogy a főenergia mag magában tárolja az összes információt) akkor max ha szétválasztjuk a szellemtől akkor a szellem csak egy "kazuális" test. Azaz egy más rezgésszámú burok amit csak addig hord a lélek amíg le nem születik a legkisebb rezgésszámú burkába: a hús vér fizikai testbe.
De amúgy szerintem csak túlgondolod és a szellem az az egóval egyenlő.
És az egó se pusztul el csak folyton változásban van. És végül is a fizikai tested is folytonos változásban van. Még egy inkarnáción belül is asszem 8 évente már egy atom se ugyan az benned.
És mivel léteznek pl az öreg lélek,megvilágosodás,trismegistos:(1 lélek egyszerre 3 testben) stb. fogalmak ezért azt kell feltételeznem hogy még a lélek is fejlődik.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!