Az ember lelke meglett cáfolva? Emberi agy olyan mint 1 kifejlődött túl okos szerv. Ha leáll, minden leáll, és nincs tovább, ahogy az állatoknál sem. Ha az okos robotok is fejlődni fognak, akkor lesz lelkük? NEM. Akkor miért lenne más az embernél?
Nem vagyok öcsi. Neked értelmetlen az élet, akinek plusz kell ahhoz, hogy úgy érezd fontos vagy. Én a plusz nélkül is tudom, hogy fontos vagyok és persze, hogy hiszek egy csomó dologban, csak pont istenben nem. Pont az ateizmus létezése a legjobb bizonyítéka annak, hogy valszeg tényleg nem létezik isten, merthogy elvannak isten nélkül is.
Gondolj bele, hogy amikor a lelket összekevered istennel, az mekkora butaság már. Én ateistaként pl tudom, hogy a lélek létezik. De ehhez semmi köze nincs istennek és a lélek meghal a test halálával. Ha célt keresel az életben és az mondjuk isten meg az örök élet, az a te dolgod. Szerintem meg nem az isten meg az örök élet az élet értelme vagy célja, ez meg az én dolgom. Egy csomó értelmes dolgot lehet csinálni úgy is, hogy tudod, hogy a világ megsemmisül és az isten nem létezik:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!