Érezheti valaki egy lélek fájdalmát? Konkrétan arra gondolok, hogy volt egy ember, aki nagy fájdalmak közepette halt meg. Érezheti ezt a fájdalmat élő ember?
Erre legjobban te magad tudod megadni a választ:
mezitláábasan teljes erővel rúgj bele a falba.
Ha az ottlévők közül bárki ez miatt feljajdul és napokig sántít, akkor kérdésedben felvetett lehetőség bizonyítottá válik.
"volt egy ember, aki nagy fájdalmak közepette halt meg."
A test fájdalma nem a lélek fájdalma, az éppen meghaló ember lelkének fájdalmát pedig nem érezheti senki más (neki pedig már nem lesz alkalma elmondani).
A pszichometria képessége lehetővé teszi ezt, de ehhez valamilyen, általában fizikai kontaktus szükséges. Ha az, aki ezzel a képességgel rendelkezik elég érzékeny, akkor is átérezhet hasonlót, mint a haldokló, ha a haldokló egy személyes tárgyával áll fizikai kapcsolatban, de a haldoklóval nem. Hozzá kell tenni, hogy elég valószínűtlen, hogy valaki ilyen képességgel rendelkezzen. Az erős empátia is produkálhat hasonló tüneteket, szinte fizikai fájdalmat, de kevés emberben elég erős ehhez az empátia.
A másik lehetőség az 5-ös válaszoló ötlete, a telepátia, de az még kevésbé valószínű, mint a pszichometria.
Ezen felül a lélek nem fáj. Érzelmi, és gondolati szinten szenvedhet az ember, de a lelke sértetlen marad.
Hmm, eszembe jutott egy régi eset. A barátomat, aki nagyon messze lakott tőlem, baleset érte. Én erről akkor még semmit sem tudtam, csak egy reggelen furcsa, látomás szerű érzésem támadt és hozzá testi érzetek társultak. Bár a konyhában álltam, a kávémat kevergetve, mégis egy egész más helyen éreztem magam és testi sérüléseket éreztem, bár nem túl erősen, de mégis olyan élethű volt az érzés, hogy utána beszaladtam a tükörhpz, sérüléseket keresve magamon.
Nos, sehogy sem tudtam hová tenni az esetet. Aztán barátom pár hét múlva felhívott és elmesélte szóról szóra ugyanazt, amit én anno a konyhában érzékelni véltem vele kapcsolatban.
Mondhatom, sokkolt az eset!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!