Hogy tudnék BIZONYÍTÉKOT találni arra, hogy van lelkünk?
Nem tudományos bizonyítékra gondolok, hanem bizonyítékra önmagam számára. A közelmúltig azt gondoltam, hogy csak az agyunk vagyunk, pusztán biológiai lények, a lélek meg egy marhaság, de pár személyes élmény megváltoztatta a véleményemet. Viszont szkeptikus vagyok valamilyen szinten, ugyanis nem akarom átverni magam, az igazságot akarom tudni. Ezért gondoltam, hogy el kellene menni egy médiumhoz, vagy valakihez, aki tud elhunytakkal beszélni, és ha telitalálat, akkor elhiszem, hogy van lelkünk. Csak úgy mennék ilyen személyhez, hogy előtte nem adok meg semmi adatot magamról, még vezetéknevet se. Viszont tisztában vagyok vele, mennyi csaló van, és a nagyrészük (ha nem az összes(?)) a pénzre utazik. A nehéz rész ugye, ha valóban nem létezik ilyesmi, azt nem fogom tudni bizonyítani. De van egy olyan érzésem, hogy van alapja a dolognak.
Valaki tud tanácsot adni? Vagy van valami módszer, hogy bizonyítékot találjak?
"...nem akarom átverni magam, az igazságot akarom tudni. Ezért gondoltam, hogy el kellene menni egy médiumhoz, vagy valakihez, aki tud elhunytakkal beszélni..."
Hogy mi? Nem akarod átverni magad ezért arra gondoltál hogy elmész egy csalóhoz? Érdekes :D Nem tud senki sem beszélni a halottakkal. Csak csalók léteznek akik a kétségbeesett, gyászoló emberekből szedik ki a pénzt.
Bizonyítékot nem fogsz találni a lélek létezésére. Nem is tudjuk igazából mi az hogy lélek, nem nagyon tudod megfogalmazni sem. Ami a legközelebb lehet hozzá az az, hogy a lélek az a dolog ami magában foglalja a személyiséged, a tudatod, az érzéseidés a morálod. De ez nem egy fizikailag megfogható dolog.
Szia,
Médiumhoz ne menj - semmi jó nem lesz belőle ..
Hallgass a lelkiismeretedre, ha picit megállsz és figyelsz hallani fogod merre felé 'húz' belül ahol nyugalmad lesz, az lesz a helyes válasz..
Kérj jelet Istentől.. Ha kitartó a kérésben és szerényen kéred meglesz a válasz a kérdésedre is..
Öntudatunk létével tisztában vagyunk, míg éber tudatunk ép és egészséges, de általában távol van tőlünk a gondolat, hogy az azonos lehetne azzal amit a vallások léleknek neveznek, vagyis isteni kilétünkkel. A hitoktatók sokat beszélnek a lélekről, ezt a lehetőséget azonban nem hajlandók megvizsgálni.
Vegyük csak szemügyre magunkat, gyakran mondjuk „én vagyok ...”, de ki ez az én vagyok? Rájöhetünk, hogy a személyiségünk nem azonos a lelkünkel vagy én-tudatunkkal, isteni kiléttünkkel. A személyiség nagy részét az ego gyüjteménye teszi ki. Miből is áll a személyiség? Származás, hírnév, neveltetés, jellem, fizikai megjelenés, diplomák, statusz szimbólum, vagyon, stb., stb. Az újszülöttnek még nincs személyisége, vagy csak annyi, ami a származását illeti. A halál mindezt tönkre teszi. Ami az emberből megmarad az nem anyagi, az a lélek, az én- vagy ön-tudat, amit a vallások léleknek neveznek.
És van egy zavaró jelenség is, amit ego-nak neveznek. Ennek az 'árnyék' kilétünknek az a feladata, hogy védelmezzen bennünket, a személyiségünket. Az ego feladatát teljesítve valójában isteni kilétünk helyét bitorolja mindaddíg míg lelkünk olyan szilárd nem lesz, hogy átvegye jogszerű helyét. A halál alkalmával az ego feloszlik, nincs tovább személyiség akit védelmezzen és fölöslegessé válik.
Van öntudatod tehát van lelked.
“Valaki tud tanácsot adni? Vagy van valami módszer, hogy bizonyítékot találjak?”
Gondoltál már meditációra vgy hypnozisra? Vannak therapeuták akik foglalkozásuk egy része klienseiket vissza vezetni születésük előtti, a köztes (két élet közti) időbe mint például az amerikai pszichiáter Dr. Michael Newton, „Lelkünk útja” című könyvei erről szólnak, nem tudomásnyos, de szerintem nagyonis szavahihető.
Szerintem a halálközeli élmények baromi érdekesek. Vannak oldalak, pl. az nderf ahol bárki beküldheti az élményét. És van közte jópár nagyon érdekes. Teljesen egybehangzóan beszélnek arról hogyan működik a világunk.
Bármilyen vallással, gondolatokkal jön vissza valaki egy hosszabb NDE után azt mondja hogy sohasem halunk meg, ez az egész "élet" csak egy illúzió és ami "odaát" van az még "valósabb" is mint ez. Reinkarnálunk azért hogy fejlődjünk, stb, stb.
Ha saját tapasztalatot akarsz az elég nehéz. Én az ilyen hipnózisokban nem hiszek, mert a TEST vagy ezen belül az AGY még manipulálható, tehát az sem lehet egy tökéletes bizonyíték.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!