Vannak a tévében "szellemvadász" jellegű műsorok, ahol műszerekkel mérnek dolgokat, és azt állítják, ezzel a szellemek jelenlétét ki tudják mutatni?

Emberek szoktak hinni sokféle fizikai képtelenségben, valakik például ingával, pálcával mutatnak ki földsugárzásokat vagy épp víznyerő helyeket.
De a valóság, hogy a találati eredmények ott sem haladják meg a véletlenszerű esélyeket.
Szellemek mondjuk véletlenül sem léteznek, tehát ez már véletlen a négyzeten lenne. Jelentsen ez bármit.
Állítólag ilyen EMF-mérőket használnak, ami szakmai szemmel tekintve mondjuk nevetségesen szánalmas kategória, a szellemek indikálására:

Ezekről a filmekről láttam egy dokumentumfilmet, ahol elmondják, h miért csalás. Kb olyanok, mint azok a műsorok amikben "lepukkant" autókat varázsolnak "újjá".
Pl. Van a szellem "gömb", amit csak kamerával lehet látni. Az igazából csak por a kamera lencsén. Sima fényképezőgéppel te is tudsz ilyet csinálni. A hangokat előre felveszik és amúgy egy egész ember sereg csinálja a zajokat és a fura mozgásokat stb.
Az a baj, h nem emlékszem rá, hogy hol láttam. Lehet ha beírod Google-be, akkor kifog rá dobni találatot.

4#
"Szellemek mondjuk véletlenül sem léteznek"
Nénikém lakását megörököltem és vele imádott antik íróasztalát, amire a számítógépem és vele minden hozzá tartozó dolog került.
Első este felébredtem egy puffanásra, aztán még egyre. Gondolkodás nélkül szaladtam ki a nappaliban. Az egér és a billentyűzet lerepült az asztalról. Egyedül voltam a lakásban.
A másik ilyen a kis szoba volt. Először azt hittem, hogy betörtek, mert a polcokon semmi nem maradt, minden a földön volt. De az ékszerek, pénz, telefonon, tablet ott volt az asztalon és semmit nem vitték el.
Persze ezek nem bizonyítékok, csak gondoltam megosztom. :)

Elektromágneses mezőt "méri".
Van egy-két színvonalasabb műsor, ahol jelez, ha ott sűrűbb az energia, vagy ilyesmi.
De van pár műsor, ahol annyira erőltetett, csak nevetni lehet rajta. Egyik részben egy tolatókamerát használtak, de még arra se vették a fáradságot, hogy kicsit megbuherálják, és persze sípolt ezerrel, ahogy közeledett a szellemvadász a fotel felé, mert biztos ott ül valaki.
Másik részben meg egy sima ybl bluetoothos, villogó hangszórót használtak a hangok érzékelésére.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!