Hogy tudnék BIZONYÍTÉKOT találni arra, hogy van lelkünk?
Nem tudományos bizonyítékra gondolok, hanem bizonyítékra önmagam számára. A közelmúltig azt gondoltam, hogy csak az agyunk vagyunk, pusztán biológiai lények, a lélek meg egy marhaság, de pár személyes élmény megváltoztatta a véleményemet. Viszont szkeptikus vagyok valamilyen szinten, ugyanis nem akarom átverni magam, az igazságot akarom tudni. Ezért gondoltam, hogy el kellene menni egy médiumhoz, vagy valakihez, aki tud elhunytakkal beszélni, és ha telitalálat, akkor elhiszem, hogy van lelkünk. Csak úgy mennék ilyen személyhez, hogy előtte nem adok meg semmi adatot magamról, még vezetéknevet se. Viszont tisztában vagyok vele, mennyi csaló van, és a nagyrészük (ha nem az összes(?)) a pénzre utazik. A nehéz rész ugye, ha valóban nem létezik ilyesmi, azt nem fogom tudni bizonyítani. De van egy olyan érzésem, hogy van alapja a dolognak.
Valaki tud tanácsot adni? Vagy van valami módszer, hogy bizonyítékot találjak?
Mi az már, hogy bizonyítékot kell találnod arra, hogy van-e lelkünk???
Csak a saját lelked létére keress bizonyítékot (az enyémről tudom, h létezik v sem). Ne nyomasszon téged, másnak van-e v sem. Az is épp elég nagy feladat neked, hogy a sajátod létét kinyomozd, kedves Kérdező.
Btw, olyat láttál már, kedves Kérdező, hogy valaki kopasz, vagy hiányzik egy-két foga? Ugye láttál. Nos, nem vagyunk egyformák. Evvel csak arra akarok utalni, hogy lehetséges, neked nincs lelked, másoknak meg van. Vagy épp fordítva.
Vannak kutatások ember a halálakor 23g-ot fogy. Az a lélek súlya.
Sajna nekem is ennyi.
Szia,
Ha elkövetsz egy bűnt -vagy elképzeled- pl. hazudsz egy közelálló személynek, lopsz, szándékosan rosszat okozol másnak stb.: akkor az nyugtalan, "fájdalmas" érzést okoz, úgy nehezen leírhatóan belül a lelkiismeretben.
Ha teljesen ura volna az ember önmagának, akkor nem tudnának nyugtalanságot okozni ezek a dolgok.
De mivel tudja mi a helyes -mi a jó és a rossz- erkölcsileg és morálisan, így ez része a lelkének is "úgymond". Tudja, hogy a rosszért ha van igazság akkor büntetést érdemel és ideálisan így kellene lennie..
Többek között ezért is vágyódik belül mindig valami végtelen tökéletes után, ami boldogságot add és ezért is tudja belül mélyen.. , hogy Isten van.
(Isten a szeretet és irgalom..)
6 - küldj már nekem egy hiteles, orvosi kutatást, természettudományos/neurológiai bizonyítékkal, hogy az agy hogy képes szubjektív élményt előállítani! (Ha nem tudnád, 2020 van, és még mindig halvány lila fingja sincs még a legnagyobb neurológusoknak sem erről)
7-köszönöm a kedves választ :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!