Ebben a témában miért írnak olyanok,akik nem hisznek benne?
Én konkrétan azért járok ide hogy segítsek 1-2 embernek aki még hajlamos józan ésszel gondolkozni, meg azért hogy esetleg lebeszéljek 1-2 embert arról hogy hülyeséget csináljon. Csak példát mondok nemrég volt egy kérdés hogy van egy nő aki terhes és nemrég meghalt valamilyen rokonuk és hogy a gyerek biztos a halott rokon reinkarnációja lesz. Na én ilyeneknél szoktam választ adni mivel egyrészt semmi sem indokolja hogy ezt higgye a terhes nő, másrészt a gyereke életét fogja megkeseríteni ha úgy fogja őt kezelni egész életében mintha a halott rokona lenne csak egy új élettel. Vagy amikor valaki olyanokat tervez hogy kiad több 10ezer forintot csalóknak mert ő hisz benne hogy képesek mit tudom én másik dimenzióba vinni őket és hasonlók.
Én azt tiszteletben tartom emellett ha valaki hisz 1-2 dologban (pl. az idegenek létezésében).
A probléma ott van az ezotéria karegóriával hogy a többség nincs tisztában vele hogy az itteni témák 99%-a nem egy bizonyítottan valós dolog, hanem csak egy elmélet amiben lehet hinni, viszont bizonyítani és alkalmazni nem (mint pl. horoszkóp).
És sokan kész tényként vesznek olyan dolgokat amiket egy noname weblapon olvastak egy névtelen "szerző" leírása alapján, és ezzel sok kárt is tudnak okozni esetenként.
Példéul tegyük fel valaki hisz a vérmágiában és felvagdossa magát hogy varázsoljon, vagy nagyon sokan vannak olyanok akik minden embert beskatulyáznak és sokakat el is ítélnek az alapján hogy milyen a horoszkópja, anélkül hogy ismernék ezeket az embereket.
És még van egy eset, amit szintén sűrűn látok. Van konkrétan egy ember aki 1-2 hetente kiír egy baromira random összefüggéstelen kérdést amiben leír egy történetet ami állítolag megtörtént vele. De ezeknek a történeteknek se füle se farka, katyvasz az egész. Szoktam vele kommentekben beszélgetni és kiderült hogy mentális betegsége van és minden félét képzelődik. Ezt ő maga ismerte be és azt is hogy pszichológushoz kéne járnia meg gyógyszereket kéne szednie a betegségére de nem teszi. Na és a még nagyobb probléma akkor érkezik amikor 1-2 meggondolatlan és naiv ember bejön a komment szekcióba és elkezd igazat adni ennek a szerencsétlen mentálisan sérült embernek aki emiatt lehet hogy nem fog kizökkenni a képzeletbeli világról amiben él.
Persze higgyen mindenki azt amit akar de ezt még ti hívők sem mondhatjátok hogy normális dolgok ezek amiket felsoroltam. És ezek sajnos annak a hatásai hogy itt mindenki mindent vakon elhisz és mindenki mindenkinek igazat ad mert "minden lehetséges és nem kell bzonyíték csak hinni kell".
Na én az ilyenek miatt vagyok itt mert sok embernek itt nagyobb szüksége van a valódi "földhöz ragadt" segítségre, mint az ezorerikus szemléletekre.
Ez egy nagyon jó kérdés, régen én is feltettem. Az valóban igaz, hogy vannak itt ilyen példák, ilyen emberek, akik helytelenül gondolkoznak, és akiknek nem árt a jószándékú tanács. De szerintem nem ez a jellemző, és az ilyen hozzád, 13-ashoz hasonló emberek sajnos a fürdővízzel együtt a gyereket is kiöntik, és azt hiszik, hogy az egész ezotéria ilyen.
Az pedig ebből kifolyólag nem igaz, hogy itt mindenki vakon elhisz mindent! Ez egy durva általánosítás, amit kikérek magamnak!
Egyébként, ha már az elhívésről van szó, miért nem inkább a vallás kategóriában "okoskodnak"? Miért minket cseszegetnek itt állandóan?
Én tavaly kiírtam egy pár kérdést a tudomány rovatban, és küldtek át ide többen is, végül áttették ide. Lehet hogy jelentették, vagy pedig a moderátorok maguktól tették ezt, nem tudom. De az viszont tény, hogy azok a kérdések nem is voltak kifejezetten ebbe a témába illőek, maximum határesetek, mégis áttették ide. Ami nem lenne baj, de én akkor a tudományos szemléletű emberek véleményére voltam kíváncsi abban a pár kérdésben, mégis áttették ide.
Egyébként az ősrégi időkben nem volt ez a két téma ennyire külön, a tudósok gyakran papok is voltak egyben, de nem olyanok voltak, mint a mai papok. Vagy ha nem papok, de semmiképpen sem materialista szemléletű emberek voltak a világ nagy kérdéseinek a tudói.
Egyébként például az asztrológia egy rendkívül ősi tudásrendszer, az alkímiához hasonlóan, aminek az égvilágon semmi köze nincsen a mai tévés meg újságos jóslásokhoz. Az alkímiának szimbolikus jelentése is van.
Volt olyan is, hogy úgynevezett asztrozófia, ez volt az őse az asztrológiának.
Aztán, a pszichikai, paranormálisnak mondott dolgokat meg tudományosan is kutatták, főleg a volt Szovjetunióban, egy elvileg kommunista, tehát elvileg materialista országban, meg persze az USA-ban is, meg még esetleg máshol, csak nem verték nagydobra bizonyos okokból kifolyólag. Ezek létező dolgok, felszín alatt tudományosan be vannak bizonyítva már régóta, amikre a 11-es hozzászóló is utalt az agyműködéssel kapcsolatban.
A reinkarnáció valóságára és a földönkívüliek mindenkori ittlétére is nagyon sok jel utal.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!