Szerintetek, milyen a Mennyország?
Már elnézést kérdező, de Te kérdezted, hogy Szerintetek milyen a Menny. Valaki leírja a véleményét, te meg leszólod, hogy nem. Miért, már leírni sem szabad, hogy ők hogy képzelik el? Könyörgöm, a nézeted a Mennyről senkire nem kényszerítheted rá, hagy gondolja olyannak, max csalódik majd...
Bocs az offért.
Én így vélekedek a Mennyországról:
Az emberek régen(és ma is) rengeteget szenvedtek.Kellett egy ún. kapaszkodó, amiben hihetnek.Hihetnek egy szebb, egy jobb világban, ahol találkozhatnak a szeretteikkel.Később, ezt a dolgot tényleg elhitték.És ekkor jobban belegondoltak.Ha van jó, akkor rossznak is kell lennie, nem?Ezért kitaláltak, egy borzalmas helyet, a Poklot.De hát kik kerülhetnének a pokolra, ha mindenki a mennybe megy?Mivel akkor is sok volt a bűn(sőt több is) a rossz embereket "száműzték" oda.
Ezek ellenére (kiderült szerintem, hogy nem vagyok hívő) én tisztelem azokat az embereket akik hisznek.Bennük van hit, hogy létezik élet a halál után, hogy van egy jobb(és egy rosszabb) világ.Sajnos, én már ilyen fiatalon sem hiszek a Mennyországban.Én abban hiszek, hogy minden megmagyarázható, vagy ha nem, az nem is létezik...
11.
L
Fiúk-lányok!
Itt mindenki úgy beszél akár a pokolról akár a mennyországról, mintha ott valóságos személyek sétálnának. Holott lelkekről van szó! Tudjátok, ami a halál alkalmából kimegy a testből...Ez aztán egyes elképzelések szerint más testben születik újjá, (lélekvándorlás)másmilyen vallások szerint pedig a mennybe ill. a pokolra jut. Aztán majd az utolsó ítélet napján támad csak fel a test, hogy aztán vagy örök megsemmisülés(tüzes tóba vettetés)vagy az isten örök országa várjon rá. Akiket érdekel, hogy az milyen, olvassa el a Jehovisták kiadványait, azok igen szemléletesen ecsetelik. Én személyesen nem hiszek ilyesmikben. Már csak azért sem, mert elég sok régi és újabb vallásos elképzelést ismerek ebben a tárgykörben. Ezek meredeken ellentmondanak egymásnak, azaz kölcsönösen kizárják egymást. Marad az, hogy meghalunk és nincs tovább. Vallásos meggyőződésében nem akarok senkit megsérteni, ki-ki higgyen, amiben akar.
Kedves Kérdező,
Pokol és Menny... Mindkettő a Földön található, a Te életedben. Elmondom hogyan: Én az életemből 15 évet töltöttem egy olyan ember mellett, amit nem szerettem. Ha hozzám nyúlt hánynom kellett.... (Elnézést az őszinteségért) Aztán az Angyal szólt hozzám, és azt mondta: Hozd meg a döntést, mi nem segíthetünk, amíg saját akaratodból nem akarsz változtatni. És döntöttem. Elváltam, és egyedül élek a gyerekeimmel, mintha láncot szedtek volna le a lábaimról, szabad a lelkem, a testem, és boldog vagyok. A Menny és a pokol is benned lakozik, akárcsak a Jóisten, és Te döntöd el melyikben éled le az életedet! Üdv: J.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!