Hogy hívják azt az embert aki minden vallásban lát igazságot?
Régebben hallottam egy fogalmat, amit lényegében az alábbi körülírás fed le: egy ember aki elfogad minden vallást, mert úgy gondolja van igazság mindegyikben, éppen ezért egyikhez sem annyira tartozik.
Hálásan megköszönöm, ha valaki rájön, hogy mire gondolok!
Hát, ha van a szűklátókörűség, akkor lehet ő a bő-látókörű :)
Kitágult szemlélete van, tehát nyitottan figyeli a világ dolgait, és mindenből ami tetszik neki, ami szimpatikus neki, amivel egyetért, amivel "együtt rezonál", amivel azonosulni tud, amely gondolatokat magáénak érzi, azt beépíti a világképébe. :)
Nem tudom, van-e külön kifejezés erre, de a hindu ezt is magába foglalja.
A hinduizmus szerint minden vallás ugyanolyan értékes és elfogadott isten szemében, nem tesz különbséget. Sőt, még az ateizmus is idetartozik. Ezért sincs a hinduizmusnak misszionáriusai, térítői.
Minden lélek egyedi utat járt/jár be, más szinten tart.
A Bhagavad Gíta 4:11-ben Krishna többek között erre is kitér.
"(...) Minden ember - bár más módokon- de az én utamat járja és végül eljut hozzám"
Minden vallás alapja a jóság,igazság és szeretet megismerése,megélése.
Ezeket az értékeket kutatja lényegében minden vallás.
Még a "sátánizmusnak"is van pozitív tartalma,mégpedig a céltudatosság,kitartás.(Bocsi,több erényüket nem találtam.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!