Mit jelent az, hogy feloldódni az örökkévalóságban?
Ez kontextusfüggő. “tartalmaidban ott bolyong
az öntudatlan örökkévalóság.” Ami Marton Mártában - ki az Óda című verset ihlette - bolyong. De ez csak egy példa.
Az meg, hogy feloldódni az örökkévalóságban olyan metafora, ami sok féle módon értelmezhető. Illetve sok féke helyzetet jellemezhetünk így. Én pl. egyszer 2 db füves cigi elszívása után azt éreztem, hogy na most tökéletesen megértettem a Világegyetem működését. Ha bölcsész lennék talán azt mondtam volna erre, hogy “feloldódtam az örökkévalóságban”. De egy jó dugás után is mondhatja az ember, ill. asszony inkább, mert nekik ritkábban jön össze az orgazmus, ezért inkább őket sarkallja nagy szavakra.
Szóval intellektuális méltóságon aluli kifejezés.
Az egó feloldását jelenti.
Az örökkévalóság az idő nélküliséget jelenti. Az Univerzum ebben az időtlen térben létezik. Bár az Univerzumban látszólag van idő, azon kívül nincs. Ott csak a jelen van. Amikor feloldódsz az örökkévalóságban, akkor feloldod a kötelékeket, amik az Univerzum illúziójához kötnek. Maga a gondolkodás is az Univerzumhoz tartozik. Minél kevesebbet gondolkodsz, annál közelebb kerülsz a végső valósághoz.
"feloldódni az örökkévalóságban" ez egy filmből van?
Feloldódni savban szokás...
De akkor az örökkévalóság, egy véget nem érő savazás. Ami a valóságunkból kiindulva korrekt és helyes értelmezés...
Egy hétre elköltöztetnélek Afrikába. Meg mindenkit, aki szerint rossz az élet Magyarországon.
Én mondjuk egy időre tényleg elköltöztem Afrikába. Még ott is jobb volt mint Magyarországon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!