Kezdőoldal » Ezotéria » Agykontroll » Agykontrollal le lehet küzdeni...

Agykontrollal le lehet küzdeni a gátlásosságot, merevséget? Segíthet feloldódni?

Figyelt kérdés
Nagyon ideges, feszült vagyok emberek között (pl. egy bevásárlóközpontban). Egyszerűen minden izmom görcsbe rándul, úgy érzem mindenki engem néz. Tudom, hogy nincsen rajtam semmi különös, de akkor is... Le szeretném küzdeni ezt, mert egyszerűen nem tudok önmagam lenni egy ilyen helyen.
2010. dec. 20. 19:30
 1/10 A kérdező kommentje:
Úgy értem, hogy nem úgy viselkedek, ahogy egyedül viselkednék. Nem vagyok laza.
2010. dec. 20. 19:31
 2/10 anonim ***** válasza:
Persze, hiszen azon alapszik, hogy minden fejben dől el. :)
2010. dec. 20. 19:42
 3/10 anonim ***** válasza:

Csakis úgy "győzheted le", hogyha belátod, hogy nincs mit "legyőzni" mert az egész gátlásosságod, feszültséges, idegességed egy mentális konstrukt.

Egyszerűen gondolkodj máshogy, cselekedj máshogy, és ha elkezdenének jönni a negatív érzések, gondolatok, hagyd figyelmen kívül őket.

2010. dec. 20. 20:12
 4/10 A kérdező kommentje:
Ez így nagyon könnyen hangzik, és hidd el próbáltam is, hogy ugyan, nem foglalkozom semmivel, csak jólérzem magam, de egyszerűen csak rámtör az egész. Nem csenget, nem kopog, csak rámveti magát és úrrá lesz rajtam. Már évek óta szenvedek vele. :(
2010. dec. 20. 20:17
 5/10 anonim ***** válasza:
Mondjuk a következőt nem sértésből akarom mondani, de egy csomó embernél az okozza azt, hogy nem tud változtatni a negatív tulajdonságain, hogy a tudományos nézet helyett az emberi elmét valami ezoterikus vagy vallásos szemszögből közelíti meg, és ezáltal olyan megkérdőjelezhetetlen mentális konstruktokat épít fel a fejében, amiből aztán nem tud kitörni, mert egyszerűen nem tudja elképzelni emiatt, hogy ki lehet belőle törni.
2010. dec. 20. 20:21
 6/10 anonim ***** válasza:
Én napi szinten alkalmazom az agykontrollt. Tanfolyamon is ezt a technikát ajánlják: Tévé, telefon egyéb zajforrás kikapcs, vegyél fel egy kényelmes ruhát, helyezkedj el kényelmesen, csukd be a szemed és sorba elevenítsd meg magad elött a számokat 3 3 3 2 2 2 1 1 1 ha ezt megtetted, un. szinteden vagy. Ilyenkor képzelj el valami számodra kellemes dolgot vagy helyszínt, ahol szívesen lennél. Ha ilyenkor "szugerálod" magadat, hogy "Én egy önbizalommal teli, gátlásoktól mentes, boldog ember vagyok.", sokkal erősebben hat az elmédre a dolog. Ilyenkor képzeld el magadat, ahogy ott vagy a nagy tömegben és felszabadult vagy, nincsenek gátlásaid, és semmi olyan, ami lehangol Téged. Ha megvan szintén a számolós technikával búcsúzzál el a szintedtől. Szánj rá minden nap annyi időt amennyit jónak érzel.
2010. dec. 20. 20:26
 7/10 A kérdező kommentje:
3-ról 1-gyre módszert alkalmazom lefekvés előtt, de nem érzem a hatást, nem érzem, hogy alfában lennék (tanfolyamot nem végeztem, csak a kézikönyv van meg).
2010. dec. 20. 21:44
 8/10 anonim ***** válasza:

És nem volt hozzá hanganyag? Nekem csak akkor sikerült az elején ellazulnom, amikor domján laci bácsi nyugtató baritonja végigvezetett ezen.

(de a helyedben megfontolnék egy pszichológust is)

2010. dec. 21. 00:25
 9/10 anonim ***** válasza:

Igen, mindenképpen! Ha a gondolataidat sikeresen programozod, akkor az érzéseid is alakulnak vele és az ilyen berögzült félelmeket is lehet kezelni.

Szerintem menj el egy tanfolyamra, könnyebben meg tudod tanulni, mint otthon egyedül.

2010. dec. 21. 10:06
 10/10 anonim válasza:
Hol lehet elmenni ilyen tanfolyamra és mikor van? Mennyi a belépő?
2010. dec. 22. 22:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!