Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Meg lehet érezni, ha valaki...

Meg lehet érezni, ha valaki meg fog halni?

Figyelt kérdés

Van valaki, akivel elég kevés időt töltöttem együtt az utóbbi időben, és nem azért mert nem volt rá lehetőségem. Mostanában gondolkodtam ezen és nagyon bűntudatom van azóta. Középkorú, "csak" olyan betegsége van ami már 20 éve fennáll és kordában tartható. De mostanában mégis sokszor érzem, hogy nem fogom tudni bepotolni az elvesztegetett időt és látom magam előtt, ahogy kórházban van még ilyenek. Ez a bűntudat miatt van vagy valami megérzés?

Attól is félek, hogy bevonzom, de minél tudatosabban próbálok nem erre gondolni annál kevésbé megy

2019. dec. 28. 14:57
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Lehet bűntudat is és megérzés is,de ne sz*rj be tőle,ha ez jön be a "mozidba" ne állj neki ellen,csak fogadd el,és tovább fog állni.Így lehet "nem gondolni rá"
2019. dec. 28. 15:23
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Nagyanyám halála többieknél jelezve volt még akkor amikor nem tudtak róla

Többek közt nálam is

2019. dec. 28. 15:37
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Egy régi barátom háza mellett mentem el, és átfutott az agyamon, milyen lesz arra a településre visszamenni, ha már nem él majd.

Visszafelé lett egy kis fölös időm, gondoltam, beugrom hozzá(bár eléggé elszakadtunk, voltunk olyan viszonyban, hogy ne kelljen előre bejelentkeznem) kiderült, hogy pár héttel korábban meghalt.

Amúgy szerintem nálad a bűntudat miatt van. És teljesen igazad is van: ha még 30 évig él is, az eddig elvesztegetett időt már nem tudod bepótolni.

2019. dec. 28. 15:59
 4/4 anonim ***** válasza:
77%

Igen! Olvasd el pl. Agatha Christie önéletírását, vagy a Befejezetlen képmás c., erősen önéletrajzi ihletettségű művét. Az édesanyja halálát megérezte. Ahogyan én a nagyapámét.

Egyébként látni is lehet, megváltozik a tekintet a halál előtt: távolivá és megnevezhetetlenül különössé lesz (még a macskámé is ilyen volt a halála előtt), amit eddig csakis halálos betegeknél és haldoklóknál láttam, illetve olyanoknál, akik pontosan tudták, hogy meg fognak halni.

2019. dec. 28. 16:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!