Lehetetlen a halál utáni élet?
Egyszerűen rettegek a haláltól.
Nem tudom elképzelni hogy soha többé ne létezzek.
Olvastam valamit ami még jobban elszomorít:
"Ahhoz, hogy élhessünk a halál után, a tudat egy a fizikai testünktől teljesen független tényező kellene legyen, holott a tudat atomok és elektronok egész sora csupán.
A fizikai törvényei nem engedik, hogy a halálunkat követően ezek a részecskék működjenek, így a halálunk után nem lehet élet. Carroll szerint, ha valamilyen formában folytatódna az élet a halálunk után, akkor az a kvantummező szintjén megjelenne valamilyen lélek részecske vagy lélek erő formájában."
melyik a mese?
a halál utániról szóló hiedelmek
vagy
az a tény ami a mesében van benne?
Ha van "halál utáni élet", akkor nincs halál.
A halál az élet megszünése.
Meg törékenyek...Azon gondolkodtam, hogy mi lett volna, ha a fekete erenyőm széle véletlenül beleakad a velem szemben elsétáló bácsi szemébe és vittem volna magammal a fejét, ahogy azt az ernyő letépte. Biztos hiányzott volna a családjának, vagy az is lehet, hogy senkinek nem tűnt volna fel. Mindkettő szomorú.:(
Lényeg, ami lényeg. Lehet, hogy picik vagyunk, de én fontosabbnak tartom magamat a Jupiternél.
Hál isten nem esett baja, az utóbbival meg igen, csak helyeselni tudom.
#14 ebben azért van valami...
Viszont ha úgy nézzük, hogy az élet egy pillanat, azaz minden szempillantás egy-egy halál? Úgy értem, minden olyan pillanatban mikor be van hunyva a szemünk, nem látunk, még sem leszünk teljesen vakok. De ha sosem pislognánk, kiszáradna a szem és ezáltal ismét vakság lép fel úgy mintha sose nyitnánk ki?
szóval lehet e, hogy az élet-halál váltakozása szükségszerű mint a pislogás? És mit értünk örök élet alatt a "szemet" vagy a "hal szemet"; "nyitott szemet"; "farkas szemet"? (nem tudom melyik lenne a helyes erre)
... ezeket a kérdéseket és gondolatokat vetette fel, szóval köszi! :)
kérdező belinkelnéd az idézethez tartozó oldalt?
"Olyan picik vagytok még."
Igen, picik vagyunk, nem úgy, mint az egód. xD
Szerintem igen, de megmagyarázni nem lehet. Tudományosan, vagy vallási alapon közelítjük meg a témát. Viszont sok esetben megfeledkezünk, azokról a dolgokról, amit még nem fedezett fel az emberiség, és lehet, hogy nem is fog, vagy nem fogják engedni.
A tudomány szerint egy ősrobbanás csillagpórjából vagyunk, ami több véletlenszerű dolgokból tevődik össze. A vallások több manipulált, és teoriák összessége.
Véleményem szerint a lelkünket nem tudjuk irányítani tudatosan a halálunk után. A végtelen univerzum valamelyik pontján fogunk kikötni, és végtelen formájú létformából választhatunk. Egy végtelen energi vagyunk, ami folyamatosan (át)alakul . Lehetünk akár egy vírus, vagy baktérium is, de olyan létformát is el tudok képzelni a kozmoszba, ami nem anyagi jellegű. És minden létformának van tudata, ami maga a lélek.
feltételezhetően a fizikai elmúlást...mikortól a fizikai valóság megszűnik létezni, s a test újfent porhüvely lesz. a természet erőinek átadva magát, hasznos tápanyaggá válva. A test, melyből új élet fakad...az idők végezetéig.
Hmmm, materialista reinkarnáció?
te milyen halálra gondoltál?
Arra mikor a lélek visszaszolgáltatja a Földnek anyagi mivoltát...mikor a kapu előtt mérlegelik, s megszabadítják tekeit súlyától...Hogy a világ gondjaitól szabadulva, léphessen át egy következő életbe?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!