Tegyük fel, hogy nincs élet a halál után. Ez azt jelenti, hogy senkire nem fogunk emlékezni az üres semmiben? Nem féltek ettől?
Figyelt kérdés
Két napja már sírógörcseim vannak, nem tudom elfogadni a nem lét állapotát. Biztosan vannak fontos emberek mindenki életében és az lenne a legrosszabb, ha SOHA nem tudnánk őket viszontlátni.2019. jún. 5. 11:10
1/29 anonim válasza:
Ha így lenne és ezen aggódnék akkor elpocsékolnám azt az időt amit a számomra fontos emberekkel, dolgokkal, kutyákkal:) tölthetnék egy olyan dolgon való kesergésre ami megváltozhatatlan.
2/29 anonim válasza:
Nem gondolom azt, hogy nem lenne semmi a halál után, mindenesetre ha ezt feltételezed, akkor semmi értelme tartani ettől. Egyszerűen ebben az esetben nem érzel semmit, nem gondolsz semmit, nem létezel, vagyis nem fájhat semmi.
3/29 anonim válasza:
Halálod után pont olyan lesz, mint a születésed előtt.
4/29 A kérdező kommentje:
Igazából a probléma ezzel csak egy van: nem emlékeznék senkire. Akkor csak engem rémít meg a gondolat?
Különben hiszek a túlvilágban, de senki nem lehet biztos semmiben. Ez csak egy alternatíva, hogy fel tudjak készülni.
2019. jún. 5. 11:40
5/29 anonim válasza:
Előbb-utóbb minden ember eltűnik minden ember életéből. A semmibe távozás után már minden mindegy lesz, engem is heves félelem, rossz érzés, rettegés fog el, ha a nemlét állapotába belegondolok... Ha valami eszembe juttatja, az is rossz érzés. "száz év múlva", "év milliók múlva"... Nem szeretek erre gondolni. A folytatásban pedig nem tudok hinni.
6/29 anonim válasza:
ha nincs élet a halál után akkor tudatod sincs azaz szoszerint semmi nincs.
Ha ennyire fėlsz ettől akkor abban higyj hogy találkozol a szeretteiddel.
Azert az nagyon nincs rendben hogy emiatt sirogörcsöd van..
8/29 anonim válasza:
Ha tegyük fel, nincs semmi a halál után, akkor nincs emlékezés sem.Akkor a tudatod is megszűnik és egyáltalán nem tapasztalt semmit sem, a semmit sem fogod érzékelni, mert nem lesz mivel.
9/29 A kérdező kommentje:
Ha ez mind igaz, jobb is lett volna, ha nem is léteznék.
2019. jún. 5. 14:22
10/29 anonim válasza:
Pszichológus segítségét kérd e témában szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!