A relativitáselmélet szerint ha felénk gyorsan közeledik
egy űrhajó, az látni fogja a jövőnket?
Figyelt kérdés
Vállalkozás ötlet:
1. A kuiper övben keresek egy magas urántartalmú aszteroidát, amin létrehozok egy bázist.
2. Ai alapú bányász és építőrobotok segítségével felépítek pár egyszerű atomreaktort. A shielding és a biztonság nem számít, mivel nincs veszélyben senki.
3. Bázisról lézerek segítségével naponta egy ilyen nanoűrhajót küldök vissza a föld felé, közel fénysebességre gyorsítva.
4. A földről a beérkező nanoűrhajóknak rendszeresen elküldöm az aktuális részvényárakat.
5. A nanoűrhajók feladata, hogy ezt visszaküldjék. Elvileg ha elég gyorsan közelednek, a relativitáselmélet alapján amit visszaküldenek egy olyan üzenet lesz, amit csak később fogok elküldeni, tehát belelátnak a jövőbe.
ezt az ikertestvéres elméleten dolgoztad ki? miszerint ott lassabban telik az idő. Így az űrben lévő iker bizonyos százalékban fiatalabb lesz a földön élő testvéréhez képest... ami megfelelő sebesség mellet akár évek is lehetnek?
2019. szept. 22. 10:59
3/32 anonim válasza:
mert akkor elvileg lehetséges...elvileg sajnos még nem bizonyított vagy alacsony a különbség
2019. szept. 22. 11:01
4/32 anonim válasza:
En sajnos màr az idö es tèr, sebesseg viszonyàn elveszitettem a fonalat. Pedig érdekelne a tema. Sajnalom hogy iskolaban nem a valosagot tanitjàk. De elvileg aki gyorsabb annak gyorsabban telik az ideje is(netes video einstein-i elvekkel), az emberben is van olyan erzes ha egy nap alatt millio dolog törtent veled akkor egy pillanat volt neked a nap, mig aki egesz nap pl csak ült, annak hosszu oràk. Az ürben viszont pl ha ürhajoval megy meg azt irjàk annak meg lassabban telik az idö.
2019. szept. 22. 11:09
5/32 anonim válasza:
Egy szót sem értettem ebből. Időutazás nincs, mert mindenhol jelen van. A gyorsulástól semmi nem lesz más. Az idő csak egy viszonyítást segítő szám változások és azok mértékének mérésére.
2019. szept. 22. 11:11
6/32 anonim válasza:
Szoval ha az ürben lassabban telik az idö az egyaltalan hogy követi a földön az esemenyeket.
Pl amig itt kitör 2 nap alatt pl egy ujabb vilaghaboru addig az ürben pl 1 nap telt el.
Azaz a jelent sem latna nem hogy a jövöt.
Nem ertem
2019. szept. 22. 11:11
7/32 anonim válasza:
Attól, hogy valaki uantkozást érez vagy fordítva, vagy nem rohad úgy a teste még nem időutazott.
2019. szept. 22. 11:13
8/32 anonim válasza:
7. De bizonyitott a ter es idö viszonyaval einstein-i elvekkel. Hogy a ket különbözö esetben nem egyforman telik az idö azaz az függ nemhogyva sebessegtöl de a tértöl is
2019. szept. 22. 11:24
9/32 anonim válasza:
Tehat különbözö sebessegeknel illetve különblzö tereknél mashogy telik az idö.
Repülövel is bizonyitott igaz ott csak masodperctöredekenek töredekevel az elteres a földhöz kepest. De azzal is hogy egyik auto egyenesen megy miközben a masik letér masik utra. Mas lesz az idejük.
En bele vagyok gabalyodva rendesen. Nekem nem tiszta az egesz
2019. szept. 22. 11:26
10/32 anonim válasza:
Minek az ideje? Tudsz példát is mondani?
Szerintem te egy számolt számra gondolsz, amit egy megfigyelés téves értelmezéséből rá akarnak húzni egy globálisan létező lineárisan terjedő időre.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!