Ti hisztek abban hogy nem léteznek véletlenek?
Pl: Egy lány nem akar semmit a fiútól mert van barátja. A fiú pedig messzire elkerüli a lányt (már nem probálkozik nála) lényegében elfelejti. Majd egy kis idő múlva összefutnak pl: boltba vagy postán stb. És a fiú nem gondolta hogy valahol mondjuk a postán összefutnak valaha. Léteznek véletlenek?
Vagy nem véletlen, ezt hozza a sors?
Nagyon komolyan érdekelne ez a dolog, kinek mi a véleménye? Élt már át hasonlót hogy megy a postára és ott terem csak úgy a semmiből.
Ilyen előfordul hogy valahol összefut a lánnyal például postán, vagy boltba, ilyenek léteznek.
Véletlenek vannak minden esetben szinte.
Nem tudhatjuk hogy véletlen létezik-e vagy sem.
Se megcáfolni, se megerősíteni nem tudjuk.
A
Nekem gyanús, hogy ez a kérdés azt jelenti alig burkoltan, hogy a váratlan találkozás sorsszerűségébe kapaszkodik valaki, aki amúgy is "titokban" reménykedik...
De ha csak az lenne a kérdés minden magyarázat nélkül, hogy "Ti hisztek abban hogy nem léteznek véletlenek?" - arra azt mondanám, hogy nem tudom... mert sok-sok minden a világon utólag valóban világos értelmet nyer, de nehéz elfogadni azt, hogy valakivel pl. azért történik valami tragikus, hogy nemesedjen általa...
Ha létezik 'véletlen', akkor nem érvényesül az okság törvénye. (Márpedig az Törvény!)
Ha a 'véletlen'-nel 'nem tudom a történés okát' helyettesítem, akkor létezik.
Nem szigorúan vett véletlen, csak nem ismerem, nem keresem a történtek okát.
.
"a postán összefutnak valaha"
Arra tényleg nem gondolhatott, hogy pont a postán, de arra számítania kellett, hogy - míg mindketten életben vagytok - mindkettőtöknek lehet ugyanazon a helyen intézni valója.
Neked is ott volt dolgod, neki is. Miért pont akkor? Ennek is megkereshető az oka. (Ha ma írtál levelet, tegnap még nem adhattad fel. Ha ő pedig ma kapott csomagot, amit ott vett át, tegnap hiába ment volna, ha a reggeli posta-járattal érkezett.)
Puszta véletlen, hogy összefutottatok.
A sorsod pedig te alakítod.
De ne akarj ennyire felsőbb erőnek tulajdonitani valamit, amit csak te szeretnél nagyon, így belemagyarázod, hogy ez a sors.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!