Melyik jegy képviselőit tapasztaltátok eddig a leginkább a bajkeverőknek: Ikrek, Skorpió vagy Bak?
Mondjuk onnan már látszik, hogy az egész mögött semmi tudományosság és tapasztalt nincs, mert az emberek a csillagjegyek elnevezéséből szűrik le, hogy milyen lehet egy adott csilllagzat alatt született ember.
Itt is jól látszik az efféle erőltetett okoskodás:
Bak? A bakokról beugrik a kép, hogy álldogálok mit sem sejtve, egy (kecske)bak meg hátulról leszegett fejjel, előreszegezett szarvakkal nekem ront és hátsón öklel úgy, hogy repülök öt métert és pofára esek. Tehát hátulról támadó sunyi alak lehet egy bak. Csakis.
Ikrek? Az iker az ugye kettősséget jelent, tehát az ikrek bizonyára kétszínű. A kétszínű emberek mit csinálnak? Hazudnak. A hazugságok eredménye pedig mi? Bajkeverés.
Skorpió? Eléd áll, te mit sem sejtesz, miközben felölről megszúr a farka végén lévő méregtűvel. Tehát a skorpió is csakis sunyi lehet.
Példűul az oroszlánról mindig azt olvasom és hallom, hogy mindegyikük jó vezető képeségekkel rendelkező bátor erős őszinte védelmező stb. Oh, wait! Ez a kép él az emberekben a mesékből jól ismert állatok királyáról, az oroszlánról.
Zseniális következtetések. Taps.
Semmi köze a jellemnek a csillagkép elnevezéséhez. Ugyanis a csillagkép elnevezések azok alakzataik miatt léteznek.
De létrejött egy áltudomány, ami azt mondja, hogy az elnevezések szerint viselkednek az emberek. Ha egy ilyen áltudomány elég régóta létezik és már elegen foglalkoznak vele, akkor képesek az emberek tényként elfogadni az állításait.
Vagy a horoszkópok. Elolvastam a horoszkópomat a múltkor. Nap végén konstatáltam, hogy jé hát egészen bejött. De azért visszaolvastam a többit is hát nem igazak voltak azok is rám?
Olyan általánosságokban vannak ezek megfogalmazva, mint például a jóslás.
"AZÉRT SEGÍTESZ MINDENKINEK, hogy ne mondják rád, hogy ezeket a dolgokat, hogy egy érdek ember vagy.
Ne érje szó a ház elejét = ne mondjanak rád negatív dolgot. Hm?
TEHÁT NEM A MÁSIK MIATT SEGÍTESZ, HANEM MAGAD MIATT, HOGY NE TŰNJ FEL ROSSZ SZÍNBEN, DE VALÓJÁBAN NEM A MÁSIKRÓL SZÓL A SEGÍTÉS, HANEM RÓLAD, JÓL VAN KIPIPÁLTAD.
A BAKOKAT NEM ÉRDEKLI A MÁSIK, CSAK SAJÁT MAGA EZT HÍVJUK ÖNZŐNEK"
Mégis hol írt bármi ilyet a korábbi válaszoló?
Pont erről beszéltem, a saját szűklátókörűségedben te kapásból beskatulyázod a másikat egy csillagjegy alapján, és olyan mondatokat adsz a szájába amiket ő nem is mondott, csak hogy a saját téveszméid igazát megerősítsd önnön lelki nyugalmad érdekében.
Itt éppen rajtad látni, hogy nem is érdekli a másik, kizárólag az számít amit TE elhiszel, amit TE gondolsz, amilyennek TE ítéled a másikat...
"Szerintem meg igenis tudomány"
A tudomány pedig nem hit vagy vélemény kérdése. Ha bármi valóságosat fel tudna mutatni végre az asztrológia, akkor lenne miről beszélni.
Szeretnék gratulálni a kérdezőnek a kiváló kérdéstechnikáért, melynek eredményeként igen szép számú agresszor :D próbálja védeni a védhetetlent és ugyancsak gratula az "ellenlábasokk" létszáma miatt is, akik megpróbálták a fenti jegyekhez tartozó emberekkel kapcsolatos tapasztalataikat, csalódottságukat megosztani, hiszen EZ VOLT A KÉRDÉS!!!
Hajrá! Elérjük a legmagasabb hozzászólás-számot?
Üdv.
T
Mr. Tailor, mintha kissé felbosszantotta volna magát, remélem megérte a mai napot és nem dőlt a kardjába :D
Van kardja?
Azért írtam az ÉN véleményemet, mert az ÉN tapasztalatomra kíváncsi a tisztelt kérdező. Az ENYÉM pedig sajnos ez.
Mellesleg a tudomány nem tudomány kérdéskört feszegetvén engedje meg, hogy megjegyezzem az asztrológia egy görög eredetű összetett szó, melyben a második tag, nevezetesen "logosz" jelentése tudomány....
Csak pozitívan! Az élet szép, még akkor is, ha teli is van bakokkal és ikrekkel! :D
"Mellesleg a tudomány nem tudomány kérdéskört feszegetvén engedje meg, hogy megjegyezzem az asztrológia egy görög eredetű összetett szó, melyben a második tag, nevezetesen "logosz" jelentése tudomány.... "
Mint ahogy az indítási ablak is egy nyílászáró, a Göncölszekér pedig jármű... kardoskodhatsz az elnevezés mellett, attól még nem lesz igazad. Fel tudsz mutatni bármit is az asztrológiából aminek van tudományos alapja?
"Azért írtam az ÉN véleményemet, mert az ÉN tapasztalatomra kíváncsi a tisztelt kérdező. Az ENYÉM pedig sajnos ez."
Ezzel a mentegetőzéseddel pedig csak annyi a bibi, hogy a korábban idézett kommentedben nem a kérdezőnek nyomtad a hisztit :D
Most csalódást okozott Mr. Tailor! Úgy érzem, nem figyel rám :(
Idézet: "Itt éppen rajtad látni, hogy nem is érdekli a másik, kizárólag az számít amit TE elhiszel, amit TE gondolsz, amilyennek TE ítéled a másikat..."
Tehát erre volt reflexió az ÉN véleményem, az ÉN tapasztalatom, stb.
"Az asztrológia vagy csillagjóslás (görögül αστρολογία) kifejezés a görög asztron, 'csillag' és logosz, 'szó, tudomány' szavakból ered. "
Sajnos ezt sem én találtam ki, hiszen én nem vagyok olyan brilllliáns elme, mint Ön Mr. Tailor, aki csakis skorpió lehet. Kitaláltam!!
Nem hecceltem senkit, amit a 25-ös válaszoló állít az egy logikátlan következtetés, mivel nem írtam semmi olyat, amiből ilyesmi következne.
De már ez is sok volt részemről, ennyi szót nem ér az asztrológia.
"Tehát erre volt reflexió az ÉN véleményem, az ÉN tapasztalatom, stb."
Az alapprobléma ugyanúgy adott, hiszen mint ahogy korábban írtad: "mert az ÉN tapasztalatomra kíváncsi a tisztelt kérdező"
De továbbra sem a kérdező írására volt válasz a szóban forgó kommented. Ebből kifolyólag vagy másodsorban is ugyanazzal a nyilvánvalóan valótlan érvvel próbálod mentegetni magad, vagy esetleg feltételezed hogy a te válaszod feljebbvaló a többiekénél, akkor is ha épp nem is releváns a kérdés szempontjából?
"Az asztrológia vagy csillagjóslás (görögül αστρολογία
) kifejezés a görög asztron, 'csillag' és logosz, 'szó, tudomány' szavakból ered."
Ez pedig megint csak terelés. Most idézzem saját magam?
"kardoskodhatsz az elnevezés mellett, attól még nem lesz igazad. Fel tudsz mutatni bármit is az asztrológiából aminek van tudományos alapja?"
Mellesleg horoszkóp alapján ikrek vagyok, és bár nyilván nekem is vannak hibáim, rossz szokásaim, valahogy az ikrekre ráerőltetett negatívumok (kétszínű, hűtlen, érdekember) mégsem voltak rám sosem jellemzőek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!