Kezdőoldal » Ezotéria » Asztrológia, horoszkóp » Az emberek miért olyan elutasí...

Szigo2007 kérdése:

Az emberek miért olyan elutasítóak a horószkópokkal kapcsolatosan?

Figyelt kérdés
A horoszkópot nem tegnap találták ki, alapos megfigyeléseken alapszik, és már 6.000 éve létező dolog. És most nem a napi meg heti jóslatokra gondolok, hanem a jegyek alaptulajdonságaira. Nekem sokat segített megismerni magam, és fenntartásokkal de hiszek benne. Olyan sok dolog van a világban amit még nem értünk, nem látom az emberek miért olyan elutasítóak egy olyan dologgal kapcsolatosan ami esetlegesen segíthet jobban megismerni önmagukat (vagy ha nem is így tekintek rá, de adhat egy iránymutatást milyen emberré válhatnának). Simán eltudom képzelni hogy a horoszkópban leírtak alapján fejleszthetnék a pozitív, és redukálhatnák a negatív tulajdonságaikat az emberek. Vagy erre egyszerüen már nincs is igény?

2015. aug. 15. 16:53
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
100%

olvasnivaló:

Forer-hatás

[link]

az emberi személyiséggel és viselkedéssel foglalkozó tudomány neve pszichológia. Mégis mi a halálért befolyásolná a személyiségedet az, hogy mikor születtél? Jó ég....és akkor ezek alapján akarod "megismeri önmagad", meg a "negatív tulajdonságaidat redukálni". Kb. mintha a nők lapját olvasnám. Kezdheted az első negatív tulajdonságoddal: kritikai gondolkodás hiánya.

Én elkeserítőnek tartom hogy ennyi ember hisz ezekben az ordas baromságokban. És képesek ilyen mágikus humbugokhoz igazítani az életüket

2015. aug. 15. 23:35
 22/27 huskyloverapach ***** válasza:
89%
Paraszt butítás mint a csillag jóslás komolyan 12 féle személyiség van?? Hallod ez akkora hülyeség hogy olyan nincs csak meet rád véletlenül igaz az egész amit leírtak attol még nem mindenkire. Egyszer kétszer olvastam horoszkópot: Kitaláltak 6-7 hülyeséget és különbözô párosításokkal odaírták(meg egy kis alaki változtatással) oké hogy a heti horószkó egy kalap sz@r de AZ alma mem esik messze a fájától!
2015. aug. 15. 23:48
 23/27 anonim ***** válasza:
Azért, mert egy olyan áltudomány, amely 6000 év alatt SEMMIT NEM FEJLŐDÖTT, nem tud újat felmutatni, ráadásul ha egy picit használnátok azt a borsónyi zselét, ami a koponyátokban agy helyett rezeg, magatoktól is rájöhetnétek, miért ostobaság: az Uránusz felfedezése előtt is gyártottak horoszkópokat, de nem számították bele az Uránusz "hatását", mégis "működött"! Aztán jött a Neptunusz, Plútó...
2015. aug. 16. 06:38
 24/27 anonim ***** válasza:

Én például gyakran szeretem azt játszani, hogy megfigyelek embereket, akikkel több hétig össze vagyok zárva. Vajon milyen a személyisége?:) Milyen fajta magabiztossága van? Milyen humora? Milyen testalkata? Hogy reagál erre-arra, hogyan ideges? Meg egy rakat emberi tulajdonságot átgondolok, és eddig 3szor el is sikerült találni (háromból). De így hirtelenjébe csak lehetőségeket, irányokat látok én is másokban.

Igazából én se hiszek benne, de szeretek figyelni:) Jó játék ez, csak hát a többség nagyon szemellenzősen gondol rá.

Hitler pl bika-kos határon van, ami egy elég magabiztos jegy. Napóleon oroszlán, ami igencsak domináns szintén. S mily meglepő, mindkettő Föld-bivaly (a kínai szerint). Érdekes nézegetni költőket, sorozatgyilkosokat, politikusokat, akárkiket.

2015. aug. 16. 16:19
 25/27 anonim ***** válasza:

6000 éve létezik? 6000 éve még azt hitték hogy a villámokat az istenek dobálják az égből.

Elhiggyük ma is vagy inkább használjuk az elektromos eszközöket?

"Olyan sok dolog van a világban amit még nem értünk"

Van különség aközött hogy nem értünk valamit vagy hogy meg se próbálunk megérteni valamit. Márpedig a horoszkóp hívők meg se próbálják megérteni az ok-okozati összefüggéseket az életükben, csak azt várják hogy valaki megmondja a frankót abból hogy különböző fényévekre lévő gázgömböket képzeletbeli vonalakkal összekötögetve mikor milyen szögben látszottak.

2015. aug. 17. 00:53
 26/27 anonim ***** válasza:
53%

Nem feszegetem, hogy miben hiszel, meg annak igazságában, abban hisz mindenki, amiben akar, de legalább legyen tisztában a saját hite dolgaival és valóságával...

Figyelj, van egyáltalán fogalmad róla, hogy a VALÓSÁGBAN melyik csillagjegyben születtél? Mert ezek sok ezer évvel ezelőtti dátum-határok, azóta már a Föld tengelye sem arra dől, a csillagok is elmásztak, stb. Már az alapok sem stimmelnek, itt kezdődnek a problémák. Pl. az első Szíriusz-kelte az ókori egyiptomiaknak a Nílus nyári áradását jelentette, nekünk ez a fagyhozó csillagunk. Nagy az esélye, hogy valamelyik szomszédos csillagjegyben születtél, akár olyanban, aminek még a nevét sem hallottad, mert nincs közte az emlegetett 12-nek.

Tudod, mi az a csillagkép, ekliptika, égi egyenlítő, galaktikus egyenlítő, állatöv? Hogy mozognak a dolgok az égen? Ha azt mondom, pl. szűz vagy, akkor az mi a bánatot jelent felnézve az égre? Ha azt mondom szűz, hol keresd az égen? Ha azt mondom, szűz ideje van, akkor az mit jelent? Melyik égitest halad el benne? Hol van épp a többi? Vajon miféle bolygó együttállások voltak születésedkor? (Az ókori csillagászok nem számoltak még a precesszióval, tehát biztos nem az van, ami a horoszkóposok kézikönyvében vagy varázsgömbjében.) Ha felnézel az égre, melyik csillag melyik? Melyik bolygó közülük? Legalább azt tudnád, hogy a bánatban nézzél utána, hogy egyáltalán megtudd?

Nem piszkálódásból írom, de egyszer tényleg utána járhatnál a valóságnak is. Az is egy érdekes dolog lenne. És ha már valakik mögöttes dolgokat szeretnének ennek tulajdonítani, akkor némi háttérműveltséggel űzzék. Mert az, hogy néhány horoszkópszöveg-gyártó, akiknek szintén semmi fogalmuk a feljebb írtakról, nekiül x ezer ft-ért holnapra kitölteni az újsághasábot, azt már az ebben hívőknek is fenntartással kéne kezelni. Nemde?

2015. aug. 17. 02:16
 27/27 anonim ***** válasza:

Csillagászként végeztem az egyetemen.

Az asztrológia egy marhaság a pórnépnek.

Röviden ennyi.

2015. aug. 19. 22:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!