Az emberek miért olyan elutasítóak a horószkópokkal kapcsolatosan?
Ha magadat szeretnéd megismerni, akkor önmegfigyelést kell csinálnod.
Illetve vizsgálnod kell mások viselkedését, reakcióját is. Másokkal kell sokat kommunikálni, hogy megértsd őket és azt, hogy ők hogyan és miért gondolkodnak úgy ahogy (rólad vagy másról).
Illetve elképzelhetsz szituációkat, amit több cselekvési alternatívával viszel végig vagy csak felvetsz másoknak problémákat, amiket együtt megvitattok.
Én sem értem teljesen.
Szerintem is van valóságalapja.
Az emberek azt hiszik, hogy a horoszkóp a jövőképet mutatja meg, és nem az ember jellemét írja le nagy vonalakban és általánosságban. Nyilvánvaló, hogy minden nem lehet igaz az egyes emberekre. De amúgy is, a horoszkóp ennél sokkal személyre szabottabb és bonyolultabb, minthogy ilyen meg olyan a mérleg meg a skorpió vagy az oroszlán... sokat kéne tanulmányozni ahhoz, hogy érthető és hiteles kép alakuljon ki.
Én speciel bak vagyok skoprió aszcendenssel, és nagyon ez nagyon sok igazságot tartalmaz velem szemben. A legtöbb ismerősöm horoszkópja is illeszkedik a gazdájához. De vannak emberek, akik meg teljesen mások, mint, amit a horoszkópjuk mond. Ez utóbbi viszont az én ismerőseim körében ritkább. Az is lehet persze, hogy, bár nem hisznek benne, azért az emberek olvasgatják a horoszkópjaik jellemzését, és ugyan eredetileg semmi azonosság nincs a valós személyiség és a horoszkóp által leírt közt, egy idő után az ember mégis úgy kezd viselkedni, olyan gondolatai születnek, csak mert mélyen valahogy egy kicsit elhiszi, hogy ő olyan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!