Kezdőoldal » Ezotéria » Asztrológia, horoszkóp » Az emberek miért olyan elutasí...

Szigo2007 kérdése:

Az emberek miért olyan elutasítóak a horószkópokkal kapcsolatosan?

Figyelt kérdés
A horoszkópot nem tegnap találták ki, alapos megfigyeléseken alapszik, és már 6.000 éve létező dolog. És most nem a napi meg heti jóslatokra gondolok, hanem a jegyek alaptulajdonságaira. Nekem sokat segített megismerni magam, és fenntartásokkal de hiszek benne. Olyan sok dolog van a világban amit még nem értünk, nem látom az emberek miért olyan elutasítóak egy olyan dologgal kapcsolatosan ami esetlegesen segíthet jobban megismerni önmagukat (vagy ha nem is így tekintek rá, de adhat egy iránymutatást milyen emberré válhatnának). Simán eltudom képzelni hogy a horoszkópban leírtak alapján fejleszthetnék a pozitív, és redukálhatnák a negatív tulajdonságaikat az emberek. Vagy erre egyszerüen már nincs is igény?

2015. aug. 15. 16:53
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
83%
Azért, mert hülyeség.
2015. aug. 15. 16:56
 2/27 anonim ***** válasza:
96%

Ha magadat szeretnéd megismerni, akkor önmegfigyelést kell csinálnod.

Illetve vizsgálnod kell mások viselkedését, reakcióját is. Másokkal kell sokat kommunikálni, hogy megértsd őket és azt, hogy ők hogyan és miért gondolkodnak úgy ahogy (rólad vagy másról).

Illetve elképzelhetsz szituációkat, amit több cselekvési alternatívával viszel végig vagy csak felvetsz másoknak problémákat, amiket együtt megvitattok.

2015. aug. 15. 16:58
 3/27 A kérdező kommentje:
Eddig egy hasznos válasz sem érkezett a kérdésre :D.
2015. aug. 15. 16:59
 4/27 anonim ***** válasza:
92%
Pedig az első is az volt. Általánosító hókuszpók. Semmi több. Vagy evidenciákat fogalmaz meg, vagy még egy kisebb környezeten belül is éles eltéréseket mutat.
2015. aug. 15. 17:00
 5/27 anonim ***** válasza:
92%
Ráadásul a születési hónapnak mi a tököm köze volna a személyiséghez?
2015. aug. 15. 17:01
 6/27 piriiiii ***** válasza:
8%

Én sem értem teljesen.

Szerintem is van valóságalapja.

Az emberek azt hiszik, hogy a horoszkóp a jövőképet mutatja meg, és nem az ember jellemét írja le nagy vonalakban és általánosságban. Nyilvánvaló, hogy minden nem lehet igaz az egyes emberekre. De amúgy is, a horoszkóp ennél sokkal személyre szabottabb és bonyolultabb, minthogy ilyen meg olyan a mérleg meg a skorpió vagy az oroszlán... sokat kéne tanulmányozni ahhoz, hogy érthető és hiteles kép alakuljon ki.

Én speciel bak vagyok skoprió aszcendenssel, és nagyon ez nagyon sok igazságot tartalmaz velem szemben. A legtöbb ismerősöm horoszkópja is illeszkedik a gazdájához. De vannak emberek, akik meg teljesen mások, mint, amit a horoszkópjuk mond. Ez utóbbi viszont az én ismerőseim körében ritkább. Az is lehet persze, hogy, bár nem hisznek benne, azért az emberek olvasgatják a horoszkópjaik jellemzését, és ugyan eredetileg semmi azonosság nincs a valós személyiség és a horoszkóp által leírt közt, egy idő után az ember mégis úgy kezd viselkedni, olyan gondolatai születnek, csak mert mélyen valahogy egy kicsit elhiszi, hogy ő olyan.

2015. aug. 15. 17:06
 7/27 piriiiii ***** válasza:
17%
Juj, de le leszek savazva. :/
2015. aug. 15. 17:07
 8/27 anonim ***** válasza:
28%
Szerintem lehet hogy volt valami valóságalapja, de ahogy ma akarják ránk tukmálni értelmetlen hülyeség! Max egy irány lehetne, de a sok nem normális azt hiszi tényleg az lesz, amit aznapra írnak neki. Napra nem lehet lebontani, túl általános dolgokat írnak. Szerintem nem is erre lenne való eredetileg.
2015. aug. 15. 17:17
 9/27 anonim válasza:
100%
Gondolj bele! Ha valami 6000 éve létezik és a mai napig az emberek többsége baromságnak tartja, mennyire valószínű, hogy az emberekben van a hiba. Ha ennyi idő alatt sem tudta bizonyítani a létjogosultságát a mindennapokban, lehet, hogy tényleg baromság..? (ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye) :) remélem tudtam segíteni, hogy megértsd a többség álláspontját.
2015. aug. 15. 17:38
 10/27 anonim ***** válasza:
100%
Felesleges ilyen hosszú sorokat írni egy ilyen butaságról. Én tudom milyen ember vagyok. ahogy sokan tudják önmagukról, így összehasonlításképpen egy csillagjeggyel tudom magamról, hogy nem olyan vagyok. Ilyesmin, csak nevetni lehet. Rajtad is nevetni lehet, ha azzal jössz, hogy az asztrológia azért valós, mert nem tegnap találták ki. Ha pedig pszichológiát tanulnál alapból tudnád, hogy a személyiség fejlődés összehasonlíthatatlan egy buta csillagjeggyel, de ebben sem vagyok biztos, mert van azaz ember, aki alapból ilyen hülye hiszékeny palimadár. Hát igen, a józan ész egy kiváltság, ami nem mindenkinek adatott meg.
2015. aug. 15. 17:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!