Mennyire hihető szerintetek a napi/heti horoszkópok oldalakon?
Az altalanos jellemzeseben hiszek nagyjabol
Egy-ket oldal gyakran eltalalta heti havi eves horoszkopomat
70-80%ban is
Most olvasgattam es rohadtul nem volt jelen az amit full biztosra ajanlt tobb oldal is.
Ugy vagyok vele, ha jot ir elhiszem, pszichologia :D
Most ellentetes dolgokat irnak kulonbozo oldalak
Eddig miert valt be honapok ota amiket irtak es mist nem?
Mennyire hihető ez?
Ó, hát vakon hihetsz bennük.
Mit írtak? Hogy ha idegesínek, nem esik jól?
Egy pszichológiai kísérletben személyiségtesztet töltettek ki diákokkal, majd egy következő alkalommal mindenki kézhez kapta a kielemzését, hogy milyen jellem ő. További feladatuk annyi volt, hogy értékeljék, mennyire pontos az elemzés, mennyire illik rájuk. 0-5-ig pontozhatták.
A diákok átlaga szerint az elemzés több mint 86%-ban illett rájuk.
A poén az volt, hogy mindenki szóról szóra ugyanazt az elemzést kapta. A kísérletet ezután rengetegszer megismételték, hasonló eredménnyel.
Ez az emberi jellemvonás a pszichológiában Forer-hatásként ismert, vagyis a személyes megerősítés téveszméje. Ezen a téveszmén alapul a horoszkóp és többek között a jóslás is.
Hinni persze lehet benne, de ez nem változtat azon, hogy amit te 70-80%-ban magadra pontosnak véltél, az jó eséllyel én is ilyen arányban látom pontosnak magamra.
Köszi azert h nem tamadtatok le
En hadilabon vagyok ezzel
Utolso elotti erdekes ez a Forer-hatas utananezek majd.
Csupan erdekel a folog.
Pl ev elejetol tökre pontosan leirtak több helyen a pontos szerelni eletem
Aztan hogy jon uj szerelem es megcsalom
Azon jot nevettem mert rohadtul nem :D
Nem hihető, de ha véletlen bejön valami, akkor biztosan jobban kezdesz hinni benne, vagy annak tulajdonítasz majd valami történést, vagy belemagyarázod.
Fura dolog ez a horoszkóp, sok ismerősöm van, akinek ugyanaz a csillagjegye, mint nekem, egyáltalán nem hasonlítunk egymásra, teljesen más az életünk, így az általános jellemzésben sem hiszek annyira. Bár az tény, hogy olyan általános dolgokat írnak, ami sok mindenkire igaz lehet.
A horoszkóp a gyengeelméjűek sörétes puskája, én csak nevetni tudok azokon, akik ilyen oldalakat bújnak. Na már most, ha az én horoszkópomat vesszük elő, ami így hangzik: "ha a szinglik táborához tartozol, akkor a sors
összehoz egy olyan személlyel, aki iránt talán az első
pillanatban még szimpátiát sem érzel. Ám az idő
múlásával rájössz, hogy ő az igazi. Többet mozogsz,
többet lehetsz úton, több ügyet sikerül elintézned.
Előfordulhat, hogy olyan emberekkel találkozol, akikről
gyorsan kiderül, hogy fontos kapcsolati tőkét
jelentenek. Amennyiben jogi problémád van, annak
sajnos még nem tehetsz pontot a végére. A
házasságokban, régi együttélésekben központi téma
lesz a pénz léte és nem léte. Arra ügyelj, hogy a
kommunikációból ne legyen veszekedés."
Az előbbieket olvasva szerintem mindenkinek világos, mint a vakablak, hogy ez egy nőnek szól nem pedig nekem, mivel én nem vagyok szingli, sőt a többi szem talált célba mit szólsz ehhez? Na szerinted minek nőnek szól a legtöbb horoszkóp?
Most a horoszkoprol volt szo
Nem a nemek degradalasarol
Erzekenyebbek a nok es hajlamosak segitsegkereskent ha nincs mas ebbe kapaszkodni
de ferfit is ismerek ilyet.
Felesleges ebbe belemenni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!