Kezdőoldal » Ezotéria » Asztrológia, horoszkóp » Miért hülyeség a horoszkóp?

Miért hülyeség a horoszkóp?

Figyelt kérdés
Ez a horoszkóp-téma nagyon megosztja az embereket. Kérdésem azoknak szól inkább, akik "nem hisznek" benne.. Persze én is hülyeségnek tartom a napi horoszkópokat, viszont az általános jellemzések a különböző jegyeknek szerintem "igazak". Legalábbis 95%ban igaz rám az, amit a jegyemről ír.. Valami alapja csak van, nem?
2010. febr. 6. 19:20
1 2 3
 1/27 anonim válasza:
99%
Igazából szerintem egy humbug a dolog, viszont vannak elgondolkodtató részek...Pl ez a jellemzés rám is rám illik... Pl én skorpió vagyok, és nagyrészt igaz, de lehet csak beleképzelem...
2010. febr. 6. 19:28
 2/27 anonim ***** válasza:
91%
Az hogy az egész találgatáson alapul.Az ember hajlamos arra hogy a sok sületlen dumából az eltaláltakat kiemelje.Így működik a jóslás is.
2010. febr. 6. 19:31
 3/27 anonim válasza:
94%

Na akkor írok (már előre látom, hogy fognak egyesek utálni, namindegy).

Itt van a mai horoszkópom:

Egy új kapcsolat kezdetén mindig azt gondoljuk, hogy a másik végre rendelkezik valamennyi olyan tulajdonsággal, ami bennünket boldoggá tehet. Idővel azonban belátjuk, hogy a másik is csupán gyarló ember, aki tőlünk remélte saját boldogságát. Ne azt keresse, hogy a másik mit adhat, hanem egyszerűen szeresse!

A valóság:

Van egy lány akivel alakulgat valami, 1,5 éves kapcsolat után szakított egy pasival, nem tudom, hogy mi lesz belőle, nem ismerem pontosan az érzéseit, de próbálom "jó irányba terelni a dolgokat". - Ehhez illik is a horoszkópom. Akkor most nézek találomra egy másikat, legyen oroszlán:

Annyira megbízik saját értékítéletében, hogy mások tanácsát sokszor meg sem hallja. Büszke az önállóságára, ami önmagában erény lenne, de a párkapcsolatát megnehezíti. Hajlamos megfosztani párját a saját döntés szabadságától, mert meg van róla győződve, hogy Ön tudja, mire van szüksége.

Ez is igaz rám, önfejő vagyok, nem nagyon hallgatok másokra, néha csinálok hülyeségeket. A döntéstől való megfosztás erős túlzás, ezt nem tenném senkivel se, maximum rásegítek a döntésre.

Nézzünk még egyet, legyen skorpió:

Minél közelebb kerül Önhöz valaki, annál inkább tart attól a pillanattól, amikor felfedezi gyenge pontjait. Ne feledje azonban, a páncél véd és akadályoz egyszerre. Nem lehet benne felhőtlenül egy kapcsolatban, ha lényének bizonyos területeit elzárva, védelem alatt tartja!

Tartós beteg vagyok, várhatóan 40 éves koromig fogok élni, ezt nem tudja szinte senki se, nem mondom el, mert optimistán állok az élethez és nem gondolok a végre. Mindenki tudja, hogy vannak olyan dolgaim amik csak rám tartoznak, nem is engedek közel túlságosan senkit se.

Három horoszkóp, elvileg 3 különböző embernek, gyakorlatilag mindenkire igaz ha egy kicsit átgondolja az életét. Nagyvonalakban írnak dolgokat amik mindenkire igazak lehetnek, mindenki megtalálhatja magában akár melyik horoszkóphoz írt dolgokat.

Ez a szerény véleményem.

2010. febr. 6. 19:34
 4/27 anonim ***** válasza:
88%
Mert larifari az egesz
2010. febr. 6. 19:38
 5/27 anonim ***** válasza:
100%
Azét hülyeség a horoszkóp, mert a csillagok állásának semmi köze nincs az én közérzetemhez, egészségemhez, párkapcsolati helyzetemhez stb. Ennyi!
2010. febr. 6. 19:54
 6/27 anonim ***** válasza:
100%
Semilyen alapja nincs semmit nem mond meg semmire nem használható.De aki ilyenben hisz annak káros.Ugyanolyan az emberi hiszékenységre ostobaságra alapító dolog mint a jóslás.
2010. febr. 6. 20:08
 7/27 anonim ***** válasza:
100%
A jellemzés része valamennyire még igaz is rám. Inkább a jósolós részt tartom baromságnak. Akik ebben hisznek, csak bebeszélik maguknak, hogy a horoszkóp alapján ennek meg annak kell történnie, és mindenre ráhúzzák azt, amit a horoszkópjukban olvastak.
2010. febr. 6. 20:25
 8/27 anonim ***** válasza:
100%
Előző vagyok, azt elfelejtettem, hogy sok ilyen horoszkópos ember hogy párkereséskor nem azt nézi, hogy a kiszemelt ember kedves-e, művelt-e stb., hanem hogy a horoszkópjuk összepasszol-e. Olvastam már olyat, hogy egy csaj azért szenvedett, mert egy kedves, helyes srác udvarolt neki, és milyen kár, hogy nem járhatnak, mert nem passzol a horoszkópjuk. Ez annyira gáz szerintem.
2010. febr. 6. 20:29
 9/27 anonim válasza:
52%

Én nem vagyok megrögzött horoszkópos, de egy pár dologra érdemes kitérni:

-"Azért hülyeség a horoszkóp, mert a csillagok állásának semmi köze nincs az én közérzetemhez..."

Elsősorban bolygók, közeli égitestek állásáról van szó, nem csillagokról!!

Gondolj bele, a Hold keringése, a Hold ciklusai nincsenek hatással Rád, vagy általában az emberekre? Dehogynem, hatással van erősen a vérnyomásra!! A körülöttünk lévő bolygók nem lehetnek hatással úgyanígy Rád, valamilyen módon? Minden bizonnyal igen!

-A horoszkóp nem azt mondja meg, hogy az Oroszlánok 70%-kát ma elüti a vonat, hanem csak jelzi, hogy nagyobb az esélye egy balesetnek, mert feszült vagy néhány bolygó hatása miatt.

-Végül: A csillagjegy a belső, az aszcendes a külső tulajdonságaidat erősen meghatározzák, ez nagyon látványos!

Én anno belemélyedtem ebbe a témába, és egy olyan 85-90% valószínűséggel meg tudom mondani egy ember aszcendensét, komolyabb beszélgetés után a csillagjegyét is!

Érdekes téma ez az asztrológia, talán nem véletlenül nyúlik vissza az eredete a krisztus előtti századokra.

2010. febr. 6. 20:51
 10/27 anonim ***** válasza:
100%

Azoknak akik amiatt bizonytalanok mert "rám igazak...", talán segít tisztábban látni ha elolvassa ezt a rövidke cikket:

[link]

2010. febr. 6. 20:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!