Mi számít rossz tételnek a karma szerint?
"Ne tegyél olyat másokkal, amit nem szeretnél hogy veled tegyenek."
És aki mazochista vagy csak simán önsanyargató természet, az tehet mással rosszat, mert magának is a szenvedést kívánja? (Nem viccből.)
"Ne tegyél olyat másokkal, amit nem szeretnél hogy veled tegyenek."
És aki mazochista vagy csak simán önsanyargató természet, az tehet mással rosszat, mert magának is a szenvedést kívánja? (Nem viccből.)
Értem a feltevést, rögtön eszembe jutott amikor leírtam. Ahhoz hogy ez az egyszerű mondat érthető legyen, tisztában kell lenni azzal, ki vagy te. Amíg az ember azt hiszi magáról, hogy egy külső hatásból született eltorzult érzés(mazochista), addig természetesen karmát gyüjt. Amikor megérti hogy lélek, nem a természet szülte hatás, nem anyukám által vágyott fogorvos, nem a haverok által megkívánt menő ember.
Ez viszont azt jelenti, hogy mindaddig, amíg rá nem jövünk, kik is vagyunk valójában, karmát gyűjtünk. És ha rájöttünk, akkor a felhalmozott karma feloldódik? (Mert ledolgozni szerintem a végtelenségig tartana.)
Talán ezt úgy érdemes felfogni mint egy természeti törvényt, egyfajta vonzásként. Amíg hiszel a szemet-szemért, fogat-fogért elvekben, addig a tetteiddel, érzelmi világoddal vonzod az ilyen eseményeket, de amint felismered hogy ez nem járható ösvény, és törekszel a békére, úgy elkezded magad tettek által formálni. Ahogy elindulsz felfelé a törekvéseddel, úgy már egyre jobb lesz a karmád, kevesebb bajt vonzzol magadhoz tetteiddel, viselkedéseddel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!