Kezdőoldal » Ezotéria » Asztrológia, horoszkóp » Ti hisztek az álmoskönyvben?

Ti hisztek az álmoskönyvben?

Figyelt kérdés
2013. febr. 7. 17:05
1 2
 1/13 A kérdező kommentje:
hopp... félre nyomtam a kategóriát.. :D
2013. febr. 7. 17:07
 2/13 anonim ***** válasza:
33%
Majd ha bebizonyítod, hogy létezik, akkor talán... -_- ne hogy azt hidd, hogy tények nélkül hiszek bármiben is.
2013. febr. 7. 17:12
 3/13 anonim ***** válasza:
100%

Hogy létezik álmoskönyv? - Igen.

Hogy igaz, ami benne áll? - Nem.

2013. febr. 7. 17:23
 4/13 A kérdező kommentje:
Én se nagyon hiszek benne :D
2013. febr. 7. 18:16
 5/13 anonim ***** válasza:
Nem hiszek benne, de van olyan szituáció, amikor jó móka olvasgatni :-)
2013. febr. 8. 08:54
 6/13 Luczian válasza:
48%

Az álmoskönyv az hiedelmek gyűjteménye.

Érdekesség, semmi köze a valósághoz.

Az álmok jelentését Sigmund Freud: Álomfejtés c. könyvének elolvasása után lehet leginkább értelmezni.

Az Álomfejtés azonban nem címszavak gyűjteménye, hanem alapos odafigyelést, elmélyülést igénylő, nehéz olvasmány.

2013. febr. 8. 11:16
 7/13 anonim ***** válasza:
Freud óta azért lefolyt némi víz a Dunán. Nézd meg az angol wiki oldalát, ott fel vannak sorolva, hogy jelenleg milyen elképzelések vannak.
2013. febr. 8. 11:35
 8/13 anonim ***** válasza:
Nem. Én is összevissza beszélek, amikor álmos vagyok. A kipihentkönyvekben igen.
2013. febr. 11. 16:27
 9/13 anonim ***** válasza:

Azt hiszem, a dolog forditva működik. Képzeld el, hogy olvasol valamit - mondjuk, reggel rossz izű lesz a kávé - és ezt magadra vonatkoztatod. Ha Te hiszel benne, reggel valóban rossz izűnek fogod érezni a kávét (holott valójában pont olyan, mint az előző nap volt), ez a tapasztalat megmarad Benned, és a továbbiakban úgy értelmezed a dolgot, hogy "Lám, az álmoskönyv megirta, tehát kipróbáltan működik, ergo hinni fogok benne, még jobban, mint eddig".

És ez baj.

2013. febr. 11. 18:48
 10/13 Dobozi Csaba válasza:
Igen, én hiszek benne. Az álom a tudatalattiból ered. Gyökössy Endre szerint, Isten elfelejtett nyelve az álom. Vagyis: álmunkban újra átéljük azt, ami valamilyen szinten foglalkoztat minket, amire gondolunk, amit átéltünk. Isten így kommunikál velünk, instrukciókat ad nekünk, miközben alszunk, és kikapcsoljuk énünket tudatunkat. Az álom ezért a halál édestestvére. Nekem is van álmoskönyvem. Nem teljes mértékben, de valamilyen szinten hiszek benne. Ez a válaszom.
2013. febr. 17. 20:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!