Kezdőoldal » Ezotéria » Asztrológia, horoszkóp » Baromság a horoszkóp?

Baromság a horoszkóp?

Figyelt kérdés
Én Nyilas vagyok,és egyszer elolvastam a horoszkópom,és tök igaz volt rám. Meg is örültem,h jé,lehet tényleg van benne valami. Na de most elolvastam az összes többit és a Nyilas mellett a Skorpió,a Mérleg,de még a Halak is tök igaz rám.:D A többi viszont egyáltalán nem. Akkor most wtf??? O.o

2012. okt. 17. 23:27
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
Érdekesnek érdekes a dolog, de erre alapozni például párkapcsolatot nem lehet. A személyiségi jegyekbe betalál, persze, mert ezek általános dolgok és a legtöbb emberre igazak. A napi horoszkópot hülyeségnek tartom, az csak helykitöltés.
2012. okt. 19. 02:34
 12/12 anonim válasza:

#4/11-es

"A horoszkópok annyira általános dolgokat tartalmaznak, hogy kis belemagyarázással BÁRKIRE passzolnak."

Azért ez nem igaz. Vegyünk például engem, meg egy barátomat. Én Nyilas vagyok, ő Bika. Ha elolvasnám a Bika általános jellemzését, egyáltalán nem lenne igaz rám. Ha ő olvasná el a Nyilas jellemzését, egyáltalán nem lenne igaz rá. Mert a két jegy alapvetően különbözik egymástól (és ezt a mindennapokban is tapasztalom)

Természetesen az embereket nem lehet 12 csoportba osztani, ez abszurdum. Ehhez hozzá kell venni az aszcendenst, és hogy hol álltak a bolygók a személy születésekor, továbbá a születés pontos időpontját (hány órakor született az illető) Pl: ha valakinek a nap jegye nyilas, és oroszlán aszcendense van, az teljesen más tulajdonságokat hordozHAT, mint akinek ugyanilyen nap jeggyel rák aszcendense van stb.

Illetve ha valaki azt tapasztalja, hogy a valakivel megegyezik a csillagjegye, ennek ellenére mégis alapvetően különböznek egymástól, az a dekádoktól is függ.

Minden csillagjegyen belül 3 dekád van, mindegyik dekád 10°-ot foglal el a 360°-os égbolton.

És egy csillagjegyen belül 2 dekád igen eltérő lehet pl: mint említettem én nyilas vagyok, és van egy ismerősöm, aki szintén az, azonban személyiségünk alapvetően eltér egymástól, tudniillik, ő az első, míg én a második dekádban születtem.

Sokáig én sem értettem, hogy bár a csillagjegyünk ugyanaz, miért nem hasonlítunk pl. olyan alap kérdésekben, mint a munkához való viszonyunk. Aztán többet foglalkoztam ezzel a témával, utánanéztem, és most már úgy hiszem, sokkal jobban értem, mint azelőtt, habár még mindig laikus vagyok.

Az asztrológia sokkal összetettebb, mint ahogy azt sok helyen leegyszerűsítve és hamisan tálalják.

2013. febr. 3. 17:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!