Baromság a horoszkóp?
#4/11-es
"A horoszkópok annyira általános dolgokat tartalmaznak, hogy kis belemagyarázással BÁRKIRE passzolnak."
Azért ez nem igaz. Vegyünk például engem, meg egy barátomat. Én Nyilas vagyok, ő Bika. Ha elolvasnám a Bika általános jellemzését, egyáltalán nem lenne igaz rám. Ha ő olvasná el a Nyilas jellemzését, egyáltalán nem lenne igaz rá. Mert a két jegy alapvetően különbözik egymástól (és ezt a mindennapokban is tapasztalom)
Természetesen az embereket nem lehet 12 csoportba osztani, ez abszurdum. Ehhez hozzá kell venni az aszcendenst, és hogy hol álltak a bolygók a személy születésekor, továbbá a születés pontos időpontját (hány órakor született az illető) Pl: ha valakinek a nap jegye nyilas, és oroszlán aszcendense van, az teljesen más tulajdonságokat hordozHAT, mint akinek ugyanilyen nap jeggyel rák aszcendense van stb.
Illetve ha valaki azt tapasztalja, hogy a valakivel megegyezik a csillagjegye, ennek ellenére mégis alapvetően különböznek egymástól, az a dekádoktól is függ.
Minden csillagjegyen belül 3 dekád van, mindegyik dekád 10°-ot foglal el a 360°-os égbolton.
És egy csillagjegyen belül 2 dekád igen eltérő lehet pl: mint említettem én nyilas vagyok, és van egy ismerősöm, aki szintén az, azonban személyiségünk alapvetően eltér egymástól, tudniillik, ő az első, míg én a második dekádban születtem.
Sokáig én sem értettem, hogy bár a csillagjegyünk ugyanaz, miért nem hasonlítunk pl. olyan alap kérdésekben, mint a munkához való viszonyunk. Aztán többet foglalkoztam ezzel a témával, utánanéztem, és most már úgy hiszem, sokkal jobban értem, mint azelőtt, habár még mindig laikus vagyok.
Az asztrológia sokkal összetettebb, mint ahogy azt sok helyen leegyszerűsítve és hamisan tálalják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!