Kezdőoldal » Ezotéria » Asztrológia, horoszkóp » Ha van a családban egy profi...

Ha van a családban egy profi asztrológus, aki előre tudja vetíteni mik várhatók az egyén életében, akkor ki lehet-e küszöbölni a negatívumok egy részét, v. mindenképpen megtörténik "aminek meg kell történnie"?

Figyelt kérdés
Vagyis ki lehet-e valamennyire "játszani" az előre várható rossz dolgokat?
2011. jún. 30. 12:58
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%
Kedves EMPATIKUS 14.07 stb.:) Az ember nem attól válik szánalmassá, hogy miben hisz, vagy miben van biztos tudása, hanem attól miképp ítélkezik mások felett/természetesen szíve joga/, milyen a szóhasználata, hogyan próbál megérteni valamit a világ összefüggéseiből. Az sem elhanyagolható, ha tisztában van az általa kimondott szavak jelentésével. Az ezotéria baromsággá a te szemedben történt, egy bizonyos szemszögből nézve. A valódi ezotéria belső felismeréseket jelent, mély önismeretet és engedi a világot a hétköznapitól eltérő szemszögből is vizsgálni. Aki csupán a kézzelfogható dolgokban hisz, vagyis a matériában, az korlátozza a tudását és a felismeréseit. A fizika? Igen, vannak materiális számítások, amelyekkel feltételezett tételeket, elgondolásokat bizonyítanak, de Einstein most forog a sírjában, mert nem egzakt tudomány, bizony ám! A matematika pedig leíró nyelvet használ egy emberek által kitalált dologhoz. Számok ugyanis nem léteznek a valóságban. Valahol a végtelenben találkoznak. Ami materiális: az ember által történő megfigyelés. De ugyebár azt hisszük valóságosnak, amit a szemünkkel látunk, tehát hisszük, a szem nem téveszti meg a belső világunk, az észlelésünk tökéletes. Nem tévedés ez? És visszatérve az asztrológiára. Empíria...Ezen alapul. Vicces, amit feltételezel néhány asztrológusról, de van benne igazság is. Vegyük pl. Keplert, aki zseni volt matekból, ráadásul nem tudta. Csillagász és asztrológus is volt, semmi problémája nem adódott a kettőből, sőt, nélküle /Kepler I. törvénye és a többi./ talán ostobábbak lennénk. Ami igazság, hogy az asztrológusok többsége előveszi a programot, fogalma sincs mit számol ki stb. A valódi asztrológus azért ért a matematikához, a fizikához, amennyire szükséges, képes maga előtt látni a térben és időben megjelenő házakról, amelyek bár számításokon alapulnak és támpontot jelentenek, de számításokon keresztül lát. A Naprendszert pl. De ehhez a tudáshoz nem elég egy-két év, sok tapasztalat szükséges. ahogy a levont következtetésekhez is. Nekem is van véleményem dolgokról, de messze nem ítélkezem olyan dolgok fölött, amelyek meghaladják az ismereteimet. Belőlem az embertelenség, az igazságtalanság, a mások lenézése kivált indulatot, sőt, felháborít, ha valaki, bár hozzá nem értő, mégis sértegeti embertársait. És most cinikus leszek: a bölcsesség jupiteri tulajdonság, a jó szándék vénuszi. A zavart gondolkodás, a rosszindulat, a nyers erő pedig nagyon marsi, uránuszi, a bigott matéria pedig Szaturnusz által vezérelt:)))))))))))))))))
2011. júl. 1. 10:25
 12/13 halasz_krisztian válasza:
kérdezd meg a rokon asztrológust!
2011. júl. 2. 16:15
 13/13 anonim ***** válasza:

Nem tudod kiküszöbölni (úgy értem feltétlenül nem), mert egy csomó minden nem rajtad múlik.

Pl. leesik egy tető az autódra...nem fogsz vissza menni az időben, hogy jól csináld meg, ..pláne ha nem is te csináltad.

Talán ránézhetsz..de értesz hozzá?...talán nem is a te házad teteje...elintézed, az ellenőrzését?...

Másrészt nem szoktak a jóslatok pontosak lenni: nincs név, nincs használható időpont (mert +- fél év, az jópofa..de mire jó??), nincs cím..egy csomó minden hiányzik.

Szerintem lényegében valószínűségek, nem hülyeségek, de nem biztosak.....nem is lehetnek, amennyiben - az adott dologban - szabad emberektől függ az eredmény.

Leginkább az a biztos, ami nem is függhet emberektől (pl. természeti dolgok), vagy az ami függhetne emberektől, de - inkább nem írom szebben - amire mindenki "szarik".

Én úgy látom, hogy visszafelé sokkal jobbak a jósok, mint előre.

Aki inkább eleve várakozós (mit hoz a sors nekem?), azoknál jobban bejön a jóslat, mint azoknál, akik ezt kérdezik: mit tehetnék én?

2011. júl. 3. 20:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!