Kezdőoldal » Ezotéria » Asztrológia, horoszkóp » Asztrológiában hívők, miért...

Asztrológiában hívők, miért hisztek ebben a tudományban? :)

Figyelt kérdés

Ugyan tudománynak nevezem - mégha nem is hiszek benne -, mert sem megcáfolni sem igazolni nem tudom az asztrológia tételeit. Ugyan sokáig foglalkoztam különböző ezoterikus dolgokkal, mára felhagytam velük. Az asztrológiát ugyan nem ismertem részletesen, de az alábbiak miatt hagytam fel az ezotéria ezen ágát:

- az oké, hogy minden bolygóhoz, csillagzathoz adott hatásokat rendelnek, melyek függnek az adott időponttól, a csillag helyétől az adott időben, a pályától stb. Ez teljesen logikusnak is tünt, míg rá nem jöttem, hogy ahány asztrológiai rendszer (káldi, indiai, arab, vagy éppen a középkori európai stb) annyiféle tulajdonság rendeltetik a bolygókhoz. Néha teljesen mások, adott esetben ellentmondva egymásnak. Tehát nincs egy univerzális "dogma", hogy ez a rendszer pontos, és kész.

Ti akik hisztek benne, miért teszitek ezt? Teljesen a megértés vágya vezérel, szeretném megérteni a miértet :)

2023. máj. 13. 20:16
1 2 3 4 5 6
 31/55 anonim ***** válasza:
76%
30# szerintem csak egy félhülye troll, engedd el Bálvány, mert leráncigál a szintjére, és csak üres szócséplés. Direkt nem érti meg amiket mondasz, így meg minek?!?
2023. máj. 14. 12:33
 32/55 anonim ***** válasza:
100%

Lehet, hogy elkerülte a figyelmedet ez a sor:

"Kivéve persze a 2 példádat,"

2023. máj. 14. 12:53
 33/55 anonim ***** válasza:
57%

Okés, akkor az asztrológiás csoportba írd már ki, hogy minden bak csaj küldjön magáról egy képet.

Mert ha a képeket jobban megnézed és összehasonlítod, akkor meglátod mennyire különbözőek.

2023. máj. 14. 23:28
 34/55 anonim ***** válasza:
11%

Belső lelki munka nélkül bárki számára instant hozzáférhető univerzális dogma hiányáról senki se panaszkodjon egy alapvetően önálló gondolkodásra hivatott ezoterikus kulturális hagyaték esetében, amire nem lehet intézményként hivatkozni, se számonkérni az éppen aktuális felelős bizottságtól a nektek nem tetsző, vagy érthetetlen tanokat, egyedül saját magaddal van elszámolnivalód.

Ha beavatást követően meditációs eszközként van használva, következnie kell belőle a megvilágosodásnak, amikor már világos, hogy amit vizsgálsz általa, az a mindenség okozója, a legősibb és legnagyobb tudható tudás, ahol a dolgok elválnak egymástól.

A teremtéshez kerülsz annyira közel, amennyire csak lehet, amit mindenki istenként emleget. Ez a kozmikus rend, ami bizonyosképpen tud viselkedni és alkotni, ezen kívül máshogy nem.

Persze nem mindenkinek vezet metafizikai út irányába a sorsa. Valakinek például egészen fejletlen adottságai, vagyis inkább gyengeségei vannak ezen a területen és képtelen lenne felismerni a világ ismétlődő mintázatait.

2023. máj. 14. 23:50
 35/55 anonim ***** válasza:
21%

Grimfox szokásos stratégiája, hogy összekeverünk két témát.

Az asztrológia nem egyenlő az asztronómiával.

Nem unod még?

2023. máj. 15. 00:07
 36/55 anonim ***** válasza:
0%
33 de itt nem a napjegyük a bak hanem a rising jegyük amit a pontos születési dátumtól lehet csak tudni :DD
2023. máj. 15. 06:21
 37/55 anonim ***** válasza:
0%

Napijegyet automatánál lehet venni.

2023. máj. 15. 12:44
 38/55 anonim ***** válasza:
81%
Gratulálok, de ez Napjegy, te meg az asztrológia rovatban vagy
2023. máj. 15. 12:52
 39/55 anonim ***** válasza:
0%
Ha van diákod, akkor olcsóbb.
2023. máj. 15. 20:19
 40/55 Laylah ***** válasza:
34%

Én a magam részéről sem hinni nem tudok igazán benne, sem megcáfolni nem tudom - ugyanakkor különösebben nem is érdekel a téma. Több tudós is ugyanígy volt vele, belemélyedtek az asztrológiába (mert csak azt tudod felkészülten cáfolni, amit teljes mértékben ismersz), de nem tudták végül egyértelműen kijelenteni, hogy valid-e vagy sem.

Utóbbi időben halvány rálátásom volt az asztrológiára önismereti szempontból, és valóban vannak a képletemben olyan dolgok, amiket a valóságban is tapasztalok, pl. a Plútó kvadrátolja a Merkúromat, és valóban nem is tudok koncentrálni egy dologra hosszabb ideig, nekem mindig egyszerre legalább kettő, de inkább három-négy dologgal kell foglalkoznom fejben, mert így érzem jól magam, csak, hogy példát mondjak.

Az asztrológia analógiákon alapul, pont emiatt olyan megfoghatatlan, hogy csak tippelni lehet, pontosan milyen eseményre utal egy-egy állás, viszont a jellegét meg lehet határozni. Mélyebben, szakértő ismerettel rendelkezve ez ESETLEG olyan szinten nevezhető tudománynak, mint a pszichológia, de fizikához, kémiához, ilyesmi anyagokon-kölcsönhatásokon alapuló tudományokhoz hasonlítani teljesen felesleges és értelmetlen.

2023. máj. 16. 09:21
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!