Kezdőoldal » Ezotéria » Asztrológia, horoszkóp » Asztrológiában hívők, miért...

Asztrológiában hívők, miért hisztek ebben a tudományban? :)

Figyelt kérdés

Ugyan tudománynak nevezem - mégha nem is hiszek benne -, mert sem megcáfolni sem igazolni nem tudom az asztrológia tételeit. Ugyan sokáig foglalkoztam különböző ezoterikus dolgokkal, mára felhagytam velük. Az asztrológiát ugyan nem ismertem részletesen, de az alábbiak miatt hagytam fel az ezotéria ezen ágát:

- az oké, hogy minden bolygóhoz, csillagzathoz adott hatásokat rendelnek, melyek függnek az adott időponttól, a csillag helyétől az adott időben, a pályától stb. Ez teljesen logikusnak is tünt, míg rá nem jöttem, hogy ahány asztrológiai rendszer (káldi, indiai, arab, vagy éppen a középkori európai stb) annyiféle tulajdonság rendeltetik a bolygókhoz. Néha teljesen mások, adott esetben ellentmondva egymásnak. Tehát nincs egy univerzális "dogma", hogy ez a rendszer pontos, és kész.

Ti akik hisztek benne, miért teszitek ezt? Teljesen a megértés vágya vezérel, szeretném megérteni a miértet :)

2023. máj. 13. 20:16
1 2 3 4 5 6
 21/55 anonim ***** válasza:
71%
19 ez már ott bukik hogy honnan tudjak ennyi hírességnek a rising jegyét :D sokan közülük maguk sem tudjak az is tuti
2023. máj. 14. 08:46
 22/55 anonim ***** válasza:
0%
Astro-Databank Wiki. De nekem is mélyen ülős szemem van, 1. házas Szaturnusszal, Vízöntőként igaz.
2023. máj. 14. 08:53
 23/55 Bálvány ***** válasza:
83%

Kérdező, azt írod:

"Az asztrológiát ugyan nem ismertem részletesen"......

"míg rá nem jöttem, hogy ahány asztrológiai rendszer annyiféle tulajdonság "...

Nagyon kíváncsi lennék, hogy mégis hány kemény év tanulást fordítottál egy-egy asztrológiai irányzatra.

Szerintem, 2-3 év tanulás kell ahhoz egy írányban, hogy felületesen, alsó-közép szinten járatosnak mondhasd magad egy témában.

"Ti akik hisztek benne".......Jaj!......az asztrológia nem vallás. Ez viszont egy kamu kérdés.

2023. máj. 14. 08:55
 24/55 anonim ***** válasza:
0%
Ha még több fizikai leírásra, megerősítésre vágytok, Google: Asztrológia arcok jellegzetessége pdf.
2023. máj. 14. 08:57
 25/55 Bálvány ***** válasza:
77%

A legnagyobb probléma, hogy az asztrológiát megkérdőjelező emberek nagyrésze Blikk magazinos

napi elemzések szintjén ismeri a témát. Ebből azt a következtetést vonják le, hogy ez az asztrológia....és kinevetik. (Szerelmet és munkahelyi sikereket ígértek -> nem jött be -> asztológia hülyeség)

Valójában a tapasztalt asztrológusok is kamunak tartják ezeket a

kitalált cikkeket. Az, hogy melyik hónapban születtél nagyon keveset árul el rólad.

A megértés legnagyobb akadálya, hogy más-más szinten vagytok a témában.

Kb. Mint amikor apu az 5 éves Pistikét beviszi magával a Van Gogh kiállításra. Amíg a fater fél órán át bámul egy-egy műalkotást, a kölyök az orrát piszkálja és fel-alá futkoz. Egyszerűen nem érti apja mit néz azon a mázolmányokon.

Aztán jön a 'menjünkmár' hiszti (....mint ez a kérdés).

2023. máj. 14. 09:10
 26/55 anonim ***** válasza:
19%

Kedves Bálvány!

Az asztrológia azt próbálja kideríteni, hogy a csillagok állása milyen hatással van a földi életünkre.

A tudomány pedig kiderítette, hogy SEMMILYEN mérhető hatása nincsen.

Innen kezdve az asztrológia NEM tudomány.

2023. máj. 14. 10:28
 27/55 Bálvány ***** válasza:
80%

Na megint itt vagyunk az alapszinten. Még arra sem vetted a fáradtságot,

hogy a korábbi cáfolatokat elolvasd.

Szerinted: "Az asztrológia azt próbálja kideríteni, hogy a csillagok állása milyen hatással van a földi életünkre."

Nem, nem próbálja kideríteni! Nem a bolygók irányítják a földi eseményeket, hanem a fenti történések

csak MUTATJÁK a lenti analógiás eseményeket. Mert ugye minden egy......

De lépjünk ki ebből és maradjunk a Te 'mérhető' világodban és nézzük meg a legkisebb égitestet amivel az asztrológia

foglalkozik, a Holdat:

A holdciklus Apály-dagály jelenséget okoz, ami több millió tonna tengervíz megmozdítását jelenti.

Az ember testének 70%-a víz. Miért ne hathana rá? Még az Országos Mentőszolgálat is emelt kapacitással készül a

teliholdakra.

Nap-Föld pozició az évszakok változásáért felelős. Növények nőnek, állatok születnek, hőmérséklet változik.

Nincs hatással a Földi életre? Ha szemmel láthatólag is, akkor tudat alatt miért nem?

Ha nincs napsütés, akkor D vitamin hiányod van és tünetei: betegség, fáradékonyság és depresszió.

Akkor ma is tanultál valamit.

2023. máj. 14. 11:33
 28/55 anonim ***** válasza:
25%

"a fenti történések

csak MUTATJÁK a lenti analógiás eseményeket. Mert ugye minden egy......"

NEM!

Ezt is megcáfolta már a tudomány, NINCSEN ilyen összefüggés.

Kivéve persze a 2 példádat, nézzük:

"A holdciklus Apály-dagály jelenséget okoz, ami több millió tonna tengervíz megmozdítását jelenti.

Az ember testének 70%-a víz. Miért ne hathana rá?"

Ez egy vicc volt, ugye?

Nem csak a vízre hat, mindenre. Gravitációnak hívják ezt a hatást.

Meg persze a Földön különféle ciklusok is épülnek erre, ilyen előfordul.

Pontosan mit is mond erről az asztrológia?

"Nap-Föld pozició az évszakok változásáért felelős."

Persze, a Nap is hat ránk, meg a Föld helyzete. Erről mit is mond az asztrológia?

Mert gyanús, hogy megint csak teljesen mást.

A többi égitest viszont gyakorlatilag teljesen hatástalan.

Kivéve mondjuk a Jupiter hatását a kóbor meteorokra, de erről nem beszél az asztrológia.

2023. máj. 14. 11:49
 29/55 Bálvány ***** válasza:
66%

Jó veled vitatkozni.

Elöbb az írod "SEMMILYEN mérhető hatása nincsen."

Aztán meg elismered, hogy van mérhető hatás. "Gravitációnak hívják ezt a hatást."

Biztos ami biztos azért megkérdezed mit is kell tagadni, mert fogalmad sincs:

"Pontosan mit is mond erről az asztrológia?", "Erről mit is mond az asztrológia? Mert gyanús, hogy megint csak teljesen mást."

2023. máj. 14. 12:01
 30/55 anonim ***** válasza:
25%

"Elöbb az írod "SEMMILYEN mérhető hatása nincsen.

Aztán meg elismered, hogy van mérhető hatás. "Gravitációnak hívják ezt a hatást."

Te most itt a hülyét játszod?

2023. máj. 14. 12:02
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!