Kezdőoldal » Ezotéria » Asztrológia, horoszkóp » A bolygók rangvesztése csak a...

A bolygók rangvesztése csak a tradicionális asztrológiában működött?

Figyelt kérdés

Amikor még olyan világot éltünk. De manapság már nem akkora nagy baj, ha pl a Vénusz kicsit másképp működik, mint ahogy kéne neki eredetileg.

Gondoljunk csak bele. Maradjunk csak a Vénusznál. Most már nem ettől függ hogy rangvesztett-e. A Kos Vénusz manapság eléggé kelendő és menő, míg a föld elemű Vénuszok nem, unalmasak, esetleg prűdek (Szűzben alapból is rangvesztett, Bikában lenne a legjobb, de manapság már az nem kelendő).

Még egy példa, Bak Holdú nők nem tudtak szülni, vagy nehezen. Nem igen lehetett gyerekük, vagy belehaltak. Manapság ez már nem érvényes ugyebár, már mindenki szülhet. A Bak Hold nem úgy működik, ahogy elvárnánk a Holdtól, és ez 100-200 éve elítélendő volt, ha egy Bak Holdú nő nem volt olyan meleg, tápláló stb. Ma már ez senkit se érdekel, nem akkora tragédia.

Egy Kos Mars ma kifejezetten elítélendő lehet, nagyon fizikai és agresszív, nem igazán tolerálódik, ezzel szemben egy Mérleg Mars sunyi módon sokkal jobban érvényesül, vagy egy Rák Mars pl érzelmi manipulációval, érzelmi ráhatással, szintén sunyi módon. A Bika Mars azonban manapság se előnyös, mert csak halogat és nem cselekszik.

A Nap a legjobb példa. Ugye Vízöntő kor jön, akkor meg miért is olyan gáz a Vízöntő Nap, hogy az nem úgy működik, mint az Oroszlánban? Pont, hogy kedvez a mai világban pl az egyenlőség elve, egyre inkább efelé megyünk. Így az Oroszlán Nap kb meg is bukik.

Merkúr: a mai spiri mániában nem akkora gáz egy Halak vagy Nyilas Merkúr. Lehet maszlagokban beszélni, sőt ködösen. Nem olyan gáz, ha valaki nem racionális meg logikus. Azonban a Szűz és Ikrek Merkúr se lesz ez esetben hátrányos.

Most csak a személyi jelölőket soroltam fel. Szerintem már nem olyan nagy baj, ha egy bolygó nem úgy működik, ahogy meg van írva neki, mert ezek a régi tradiciók se nagyon érvényesülnek. Mit gondoltok?

#bolygó #rangveszés
2022. nov. 30. 21:07
1 2 3
 11/27 A kérdező kommentje:
Ezt is értem de ezt egy vízöntő aszcendenssel is érvényesülhet. Kifejezetten a vízöntő nap miért gyenge?
2022. dec. 1. 13:24
 12/27 A kérdező kommentje:

Egy eset eszemben jutott nem tudom innen eredhet e.

Tehát maga a közösség (11-es napja van asszem) úgy kezelte mint a Napot. Hogy többet képzel magáról különleges bánásmód kell neki meg ilyenek. De az illetőnek ez gondot okozott mert ő nem érezte jól magát hogy így megkülönböztetik mert ő egyenlő akar lenni a többiekkel. És a másik közösségben már jobban érezte magát ahol nem bántak királyként vele. Ez akkor lehet egy vízöntő nap esete? (Nyilván háztól függően)

2022. dec. 1. 13:30
 13/27 Bálvány ***** válasza:
Szerintem ez vízöntő asc.-ra nem igaz......de várjuk meg a többiek mit írnak!
2022. dec. 1. 13:35
 14/27 A kérdező kommentje:

A 12-es válaszomban sztem jólvázoltam a Vízöntő Napot, tehát abban a válaszomban kifejezetten a Vízöntő Napra gondoltam. Csak nem vagyok benne biztos, hogy ez valóban onnan eredhet-e, ezért érdekelt a te véleményed is.

Mi a különbség szted a Vízöntő asc és Nap között?

2022. dec. 1. 14:11
 15/27 Bálvány ***** válasza:

Vízöntő asc. Bika Nappal:

Egy excentrikus, forradalmi személyiségként ismered meg, aki tudatosan pénzügyi stabilitásra törekszik.

Bika asc., vízöntő Nappal.

Egy merev, csökönyös személyiségként jelenik meg neked, de bevallott célja a függetlenség, szabadság elérésére .

2022. dec. 1. 15:06
 16/27 A kérdező kommentje:

Nincs vízöntő napom mégsem fogadom el a fensőbbséget meg ha nincs egyenlőség. Illetve a szabadságom mindenáron megőrzöm. Nem tűröm a korlátozást. És független vagyok vagyis szeretnék lenni.

Ezért kérdeztem sokat mert nekem a vízöntő nem napkent jelenik meg mégis igazak rám is azok amiket a napra írtál. Nálam a hold vízöntő és a Szaturnusz.

2022. dec. 1. 18:43
 17/27 anonim ***** válasza:

En Rak ASC vagyok, a Jupiter a 6. es a X. ura, Bakban egyuttall a deszcendessel a 6. haz felol. Vagyis elsodleges karrierjelolo, ami debilitasban van. Vagyis karrier teren nem sokat iger a keplet, marad a szar kulimunka keves penzert, amig be nem dolok a sirba.....

Vagyis de, eleg nagy baj, ha valamelyik bolygod debilitasban van.

38F incel

2022. dec. 3. 13:55
 18/27 A kérdező kommentje:
És te így bele törődsz ebbe a kulimunkába? Csak mert a Jupiter a Bakban áll nálad? És akkor erre fogod hogy nem teszel a céljaidért?
2022. dec. 3. 15:05
 19/27 anonim ***** válasza:

"És te így bele törődsz ebbe a kulimunkába?"

Majd ha a noi kvota mellett/helyett lesz incel kvota is a felsovezetoi allasoknal, majd behuppanok a vezerigazgatoi szekbe :)

38F incel

2022. dec. 3. 15:29
 20/27 A kérdező kommentje:
Hát de kérlek szépen, a sikertelenséged ne fogd már egyetlen bolygóra, ez esetben a Bak Jupiterre. Ami nem is személyi jelölő. Szóval gondolkodtam rajta. A világ már átalakult, ugyanakkor a fővilágosítók még fontosak és azok analógiái, főleg a Nap. Ez esetben a Vízöntő Nap valóban szopás még, de sokáig már az se lesz, illetve a Bak Hold, de az is már egyre kevésbé. A többi meg már nem olyan gáz, mivel nem baj ha pl egy Mars vagy Vénusz nem felel meg a régi tradicióknak, főleg hogy egy Kos Vénuszú nő ma már sikeresebb mint egy Bika Vénuszú. Egyedül a Bika Mars lehet problémás, de az se a társadalom szempontjából hanem magának az egyénnek. Lassú, halogató, nem képes úgy cselekedni, mert be van rögzülve. Ezzel is csak ennyi a baj. Egy Mérleg Marsú pojáca férfi is sikeresebb mint egy agresszív Kos Marsú.
2022. dec. 3. 19:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!