Kezdőoldal » Ezotéria » Asztrológia, horoszkóp » A bolygók rangvesztése csak a...

A bolygók rangvesztése csak a tradicionális asztrológiában működött?

Figyelt kérdés

Amikor még olyan világot éltünk. De manapság már nem akkora nagy baj, ha pl a Vénusz kicsit másképp működik, mint ahogy kéne neki eredetileg.

Gondoljunk csak bele. Maradjunk csak a Vénusznál. Most már nem ettől függ hogy rangvesztett-e. A Kos Vénusz manapság eléggé kelendő és menő, míg a föld elemű Vénuszok nem, unalmasak, esetleg prűdek (Szűzben alapból is rangvesztett, Bikában lenne a legjobb, de manapság már az nem kelendő).

Még egy példa, Bak Holdú nők nem tudtak szülni, vagy nehezen. Nem igen lehetett gyerekük, vagy belehaltak. Manapság ez már nem érvényes ugyebár, már mindenki szülhet. A Bak Hold nem úgy működik, ahogy elvárnánk a Holdtól, és ez 100-200 éve elítélendő volt, ha egy Bak Holdú nő nem volt olyan meleg, tápláló stb. Ma már ez senkit se érdekel, nem akkora tragédia.

Egy Kos Mars ma kifejezetten elítélendő lehet, nagyon fizikai és agresszív, nem igazán tolerálódik, ezzel szemben egy Mérleg Mars sunyi módon sokkal jobban érvényesül, vagy egy Rák Mars pl érzelmi manipulációval, érzelmi ráhatással, szintén sunyi módon. A Bika Mars azonban manapság se előnyös, mert csak halogat és nem cselekszik.

A Nap a legjobb példa. Ugye Vízöntő kor jön, akkor meg miért is olyan gáz a Vízöntő Nap, hogy az nem úgy működik, mint az Oroszlánban? Pont, hogy kedvez a mai világban pl az egyenlőség elve, egyre inkább efelé megyünk. Így az Oroszlán Nap kb meg is bukik.

Merkúr: a mai spiri mániában nem akkora gáz egy Halak vagy Nyilas Merkúr. Lehet maszlagokban beszélni, sőt ködösen. Nem olyan gáz, ha valaki nem racionális meg logikus. Azonban a Szűz és Ikrek Merkúr se lesz ez esetben hátrányos.

Most csak a személyi jelölőket soroltam fel. Szerintem már nem olyan nagy baj, ha egy bolygó nem úgy működik, ahogy meg van írva neki, mert ezek a régi tradiciók se nagyon érvényesülnek. Mit gondoltok?

#bolygó #rangveszés
2022. nov. 30. 21:07
1 2 3
 1/27 A kérdező kommentje:
Merkúrhoz még annyi hogy a Nyilas Merkúr kifejezetten kelendő manapság, sokan szeretik az olyan embert. Míg egy Bak Merkúrtól elalszik mindenki, ami kb nincs se rangvesztésben, se emelt, uralmi helyzetben, de tudjuk milyen, ugyanez a Bikánál, az meg be van lassulva
2022. nov. 30. 21:15
 2/27 anonim ***** válasza:
Hát a Plutót is úgy lefokozták, már nem is bolygó. Van még ott pár kődarab ami nagyobb. Meg nem is gömbölyű hanem olyan krumpli.
2022. dec. 1. 01:50
 3/27 A kérdező kommentje:
Nem ez volt a kérdés
2022. dec. 1. 07:07
 4/27 Bálvány ***** válasza:

A Vízöntő korban változik az értelmezés, más helyre kerülnek a dolgok. Az asztrológus feladata, hogy helyén kezelje.

pl.

- Bak Hold: Igen, a gyermek szülés ma már sokkal könnyebb, de szerintem a Hold általánosságban jelenti a termékenységet, nem csak a kölyökre vonatkoztatva. (lásd. 5. ház jelentése sem csak gyermek hanem pl. saját vállalkozás is. stb.) Így, ha valaki 'terméketlen' az máshogy is megmutatkozhat.

- Bika Mars: Valóban halogat és lomha, de szívós és elszánt. Itt a Mars az anyagban alkot. Láttam már szűz Holddal együtt, kitartó-ügyes kőművesnél. Tehát, ha mással kombinálod, helyére kerülhet ez az 'építőelem' is.

- Halak vagy Nyilas Merkúr: Talán a spirituális buborékban, vagy a hollywoodi álomgyárban előnyös, de az informatikai robbanás időszakában, ahol a programkód és a pénzügy racionális logikát követel, ez sokkal

inkább vesztes pozíció (BIZONYOS TERÜLETEKEN) mint a Halak világkorszakban a sötét középkorban.

- Oroszlán nap megbukik? : A főnököm erről más véleménnyel lenne, ha konyítana az asztrológiához. A mai társadalom is hierarchiára épül, csak itt jogászok-ügyvédek kényszerítik ki és nem az ököljog.

2022. dec. 1. 08:52
 5/27 A kérdező kommentje:

Rendben, ezt így értem. De a Vízöntő Nap miért számít szarnak? (nem, nem az van nekem, mielőtt azzal jönne valaki).

Pontosabban ki tudod fejteni a mai hierarchiát és hogy a főnököd mit mondana?

2022. dec. 1. 12:27
 6/27 Bálvány ***** válasza:

A Nap a fensőbbség az egyetlen fényadó, méretével tekintélyt parancsoló.

Így egyértelmű miért kapcsolódik a hierarchikus Oroszlánhoz.

Régen ezt az alá-fölé rendeltségi viszonyt születési előjogból vezették le. Most gazdasági alapokra helyezik az egyenlőtlenséget, és sokszor médiafölénnyel teremtik meg.

Bár a jog előtt egyenlő vagy bárkivel, a hétköznapi szinten pénzügyileg nyomást gyakorolnak rád.

Lásd. Kishazánkban Viktor hierarchikus rendszeren alapuló feudalisztikus vezetést hozott létre, de papíron ez

demokrácia és egyenlőség.

Szerintem.....

2022. dec. 1. 13:10
 7/27 A kérdező kommentje:

Ezt így értem.

De mi a helyzet a vízöntő nappal?

2022. dec. 1. 13:13
 8/27 Bálvány ***** válasza:
A főnököm azt mondaná, hogy csináljam amit mond, vagy keressek máshol pénzt. Pénzügyileg sakkban tart. Persze mehetnék máshova is szolgának jobb-rosszabb feltételekkel.
2022. dec. 1. 13:14
 9/27 A kérdező kommentje:
Miért szar ha vkinek vízöntő napja van önmagában nézve? A többit értem de ezt nem
2022. dec. 1. 13:20
 10/27 Bálvány ***** válasza:

Tehát az Oroszlán nap távolról sem bukott meg.

A Vízöntő egyenlőségébe hogyan simulhatna bele az egyetlen fénylő pont?

A Nap a tudatos én, ezt hogyan áldozhatná fel bárki is a közösségben?

kb. Mikor szektatagok egymás nyomására rituális öngyilkosságot követnek el.

2022. dec. 1. 13:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!