Gazdagság? Szegénység? Mit mutat a 2. házatok? Igaznak érzitek az ott látottakat?
Én nem gondolom, hogy a második ház önmagában meghatározza az anyagi hátteret. Nekem skorpió plútó van ott és nagyon jó háttérrel nőttem fel. Mindig volt mindenre pénz. A szüleim mindent biztosítanak addig, amíg sikerül megtalálnom azt a tevékenységet, amivel szívesen keresek pénzt.
Ha a skorpió plútó analógiáit nézem, akkor itt hirtelen gyökeres változásoknak kellett volna történnie, válsághelyzeteknek, végletes állapotoknak. Szóval az anyagi hátteret szerintem nem lehet önmagában a 2. házból kiindulva meghatározni.
Nálam jobban látszik a szülőfigurákból az anyagi hátterem (nap, hold). Mindkettő föld jegy. Főleg holdam (anyám figurája) tizes házúr és ő volt az aki egy magasan megbecsült karierrel megteremtette a biztonságot.
Szóval szerintem mindig nézni kell a szülőfigurákat, ha anyagi háttérről van szó. Hiszen a szüleinktől tanuljuk azt is, hogy hogyan bánjunk a pénzzel.
Nálam a második ház előtt pár fokkal (2 fok) ott van a Szaturnusz-Hold együttállásom. A ház ura, a Mars a szűzben van a 7-esben. Átlagos anyagi körülmények között nőttem fel, nem igazán büszkélkedhetek, de panaszkodni sincs okom egyáltalán.
Nálam ez inkább önértékelés, és önbizalom terén nyilvánul meg, ami a béka sejhaja alatt van méterekkel.
Plusz, nem sikerült eddig felnőttként önállósodni anyagilag. (Az együttállásból a Szaturnusz a Kosban van.)
nekem üres a 2. házam viszont a rákban van, azt a hold uralja, ami nekem a halak és a 10-es házban van, ami pedig a karriert/eredményeket jelképezi.
egyelőre nem tudok mit mondani mivel még el sem kezdődött a karrierem, bár mindig arról álmodtam, hogy nagyon fiatalon férjhez megyek és háztartásbeli feleség/anyuka leszek, sosem szerettem volna karriert. (talán azért mert rák az aszcendensem és a north node-om is:)
#7-es köszi!
A második házam a skorpióban van, aminek az uralkodó bolygója, ha jól tudom, a plútó..A plútóm pedig a 3. házban van, a nyilas jegyében..
Sokkal okosabb természetesen nem lettem, de legalább már ezt is tudom.
6-os voltam. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!