Melyik a legrosszabb csillagjegy?
Tapasztalataitok szerint?
És miért?
Annak, aki az Origo-s cikket linkelte
Ez kérem szépen szalmabáb érvelés, nem azt cáfolja a cikk, amit az asztrológia állít.
Nincs gond azzal, ha cáfolni akarja valaki az asztrológiát, de ha már ezt csinálja, akkor legalább legyen tisztában a cáfolni kívánt állítással.
A nyugaton elterjedt asztrológia tropikus, tehát a csillagképekből következő, de elvont, időminőség szemléletű csillagjegyeket használ. Ahol a csillagjegyek létállapotokat jelenítenek meg. Minden létállapotot általánosan egyenrangúnak tekint; tehát hiába, hogy a csillagképek nem egyformán 30° "szélesek" csillagászatilag, a tropikus asztrológia egyenrangúsági szemlélete miatt 30°-os egyenlő nagyságú csillagjegyekkel számol.
Az időminőség szemlélet miatt minden évben egybeesik a tavaszpont a Kos°-kal. Mivel a tavaszi nap-éj egyenlőség analóg a tiszta Kos jelleggel.
A sziderikus asztrológia szemlélete sokkal közelebb áll a términőséghez. De ott pont úgy számítják a horoszkópot, ahogyan a csillagászat is megadja a csillag- és bolygóállásokat. Ott a tavaszpont nem Kos 0°-ba esik, hanem oda, ahol az csillagászatilag is látható. Mostanában ez a Halak eleje körül van. És a csillagjegyek sem egységesen 30°-osak, hanem nagyjából akkorák, amekkorának csillagászatilag is megadják.
A sziderikus asztrológia nem túl ismert felénk. Ha jól tudom, a védikus asztrológia is sziderikus.
A kérdezőnek és a válaszolóknak
Kérlek szépen titeket, akadjatok már le az asztrológia témáról, ha azt sem tudjátok, mi az, és hogyan is működik valójában.
Tudom, hogy ti olyan nagy személyes tapasztalattal rendelkeztek, de higgyétek el nekem, teljesen irrelevánsak és hibásan értelmezett tapasztalatok azok. Legalább egy rendes asztrológia tankönyvet olvassatok el dumálás előtt.
Meg amúgy is, hogy bukkan fel valakinek a fejében az a kérdés, hogy melyik a "legrosszabb" csillagjegy??
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!