Mi a bizonyíték az asztrológia, horoszkóp hitelességére?
Őszintén kíváncsi vagyok, mert úgy látszik, rengeteg hívője van ennek, és érdekelne, mire alapozzátok mindazt, amiben hisztek. Ne hasonlítsuk a vallásokhoz, mert egy vallásos ember meg tudná mondani, hogy ő ez és ez alapján hisz, ezt és ezt a szentírást fogadja el hitelesnek (tegyük félre most azt a kérdést, hogy ezek mennyire hihetőek vagy sem).
De az asztrológiának mi alapja van mégis?
Ha a kérdés provokatívnak tűnik, az azért van, mert az is. Provokatív, de nem provokáció, nem áll szándékomban bárkit is bántani ezzel, de őszintén kíváncsi vagyok, hogy azok, akik valóban hisznek ezekben, és "csillagjegy" alapján spekulálnak emberekről, beskatulyázzák őket, ráadásul ezek alapján hoznak az életükben fontos döntéseket...akkor azt mennyire szilárd alapon teszik?
Köszönöm előre is a nem-személyeskedő, értelmesen érvelő válaszokat!
Szerintem ne erőlködjetek tovább. Csekély tudású emberek részinformációkból összerakott nézeteivel vitatkozni szintén laikusként minden, csak nem hasznos tevékenység. Ha valóban érdekel, hogy mi az, amiről vitatkozni próbáltok, de még kérdezni sem tudtok, olvassatok könyveket, nézzetek előadásokat és végezzetek megfigyeléseket. Ez évtizedekig fog tartani, de másképp sajnos nem lehet.
Ez után már fogtok tudni nem hülyeségeket is kérdezni.
Én már nem hiszek egyáltalán a horoszkópokban!
A számmisztika inkább meghatározó(bb) tulajdonsággal bír. Van még a születési ÉVSZÁM alapján is jellemző tulajdonságok egy adott emberre, nemcsak hónap.
(NAGYON VESZÉLYESNEK TARTOM, hogy foglalkoztam vele valamennyire - így utólag.) Nem térnék vissza ezekhez a "varázsló" áltudományokhoz semmiképpen.
Egyházi körökben KIFEJEZETTEN TILTJÁK - nem véletlenül. Utat nyit veszélyes titkos "erőknek", a sötét alvilágba.
Nem szeretnék visszaemlékezni, mennyire SÖTÉT POKOL volt az életem egy ideig ezek miatt a könyvek/áltudományos írások miatt. Örülök, hogy vége annak az időszaknak.
Már nem tudom, hogy pontosan hol, de valahol olvastam, hogy hosszú éveken keresztül tanulmányozták a csillagokat, így keletkezett a horoszkóp.
Személyes véleményem szerint a jellemzésben van valami, szinte minden jellemző rám, amit leír. Bak vagyok. Makacs vagyok, zárkózott, tökéletességre törekszem, realista vagyok, stb. De ha elolvasok egy napi, heti, havi horoszkópot, az nem igazán szokott beválni, eddig a napi bevált egyszer, így inkább el sem olvasom. De azért azt sem árt megemlíteni, hogy bakként nem jövök ki a nyilassal, vízöntővel, oroszlánnal, kossal. Nem azért mert azt írja a horoszkópom, hanem egyszerűen nem viselem el a hűtlenséget, a felelőtlenséget és az uralkodást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!