Kezdőoldal » Ezotéria » Asztrológia, horoszkóp » Asztrológia szakértők, elmagya...

Asztrológia szakértők, elmagyaráznátok egy laikusnak?

Figyelt kérdés

1. Segítenétek megérteni, mit jelent a Hold és Nap jegy, és melyikből mit tudhatunk meg az ember személyiségéről?

2. Hogy lehet az, hogy ha valaki ugyanazon hónap 23- és 24-én születik, teljesen más személyiséggel, ugyanabban a csillagjegyben?

3. Honnan tudhatom meg, mi a többi jegyem? (Holdjegy, stb)

2020. ápr. 21. 11:08
 1/9 anonim ***** válasza:
39%

Asztrológia szakértők -.- Mintha valami szakmáról beszélnél. Facebook szakértők nem kellenek? Farmville szakértők?

Ez megalázó az igazi tudósok számára, mint pl. az asztronómusok.

2020. ápr. 21. 12:41
 2/9 anonim ***** válasza:
79%

Különböző értelmezések léteznek, én most nyilván azt írom le, amiben én hiszek. (És nem, nem fogom állítani, hogy ez tudomány. Tradíción és megfigyeléseken alapul, ezek pedig az én tapasztalataim.)

1. A napjegyet általában az alaptermészetednek, az egódnak szokás értelmezni, a holdjegy pedig a szellemi/érzelmi lényed.

2. Habár a napjegy fontos, a születési képlet több bolygóból/aszteroidából áll, és nem mindegy, hogy milyen szögeket zárnak be egymással, és mely házakban találhatóak. Az aszcendens a leggyorsabban változó rész a képletben. Egyik ismerősömmel ugyanazon a napon születtünk ugyanabban a városban, de nekem Bak, neki meg Vízöntő az aszcendense - másabbak vagyunk.

3. Az astro.com a legmegbízhatóbb forrás.

2020. ápr. 21. 13:38
 3/9 anonim ***** válasza:
34%

1. Nem tudhatunk meg ezekből semmit az ember szemályiségéről

2. Úgy lehet hogy nem ettől függ az hogy kinek milyen személyisége lesz. Van egy ismerősöm aki ugyan azon a napon és évben született mint én és teljesen más mint én.

3. Még nem késő visszafordulni, ne akarj ezzel az értelmetlen dologgal foglalkozni, van elég buta a földön így is

2020. ápr. 21. 19:02
 4/9 A kérdező kommentje:

Létezik szakértő minden témában. Igen, van Facebook szakértő, úgy hívják online marketinges, és egyetemen és tanfolyamokon is tanítják. Minden témában van olyan aki sokat tud,tapasztalt,olvasott róla, mivel én nem, ezért olyanok véleményére vagyok kíváncsi, akik többet foglalkoztak vele mint te meg én.mivel engem nem érdekel annyira hogy éveket áldozzak rá, ezért olyanokat kérdezek, akik ezt megtették helyettem. Miért értintett ez téged ennyire mélyen?
Egyébként is, ha ennyire félted a tudósokat, akkor ne itt az áltudományos körökben oszd az észt, hanem menj a tudomény kategóriába és vitatkozz arról hogy melyik a kedvenc urándúsító centrifugád.

Teszem hozzá, az asztrológia egy ősi görög “tudomány”, amit tanítanak emberek más embereknek, szóval ebből kifolyólag létzik szakértője is. Attól hogy neked nem tetszik. Sőt, tanítják a katolikus hitet is ISKOLÁKBAN, attól hogy én rohadtul nem hiszek benne, sőt szakértői is vannak, mint pl papok, vagy pápák. Szörnyű, mi?

2020. ápr. 22. 12:20
 5/9 A kérdező kommentje:

#3-as

1. Ez nem ilyen egyszerű, bár ilyen egyszerű lenne.

2. Mivel felfogtam, hogy a Nők lapja horoszkóp nem jelent semmit, mivel csak egy részre koncentrál a kismilló szemszög helyett, részletes instrukciók és mélyebb elemzés nélkül, nem húzhatom rá hogy idotizmus az egész, mivel nem értem, és nem foglalkoztam vele. Ahhoz hogy valamit megtudj, vagy megcáfold, kutatni, bizonyítani, tanulmányozni szokás, nem habzó szájjal hörögni online ezo fórumokon. Tudod, a tudósok ettől tudósok, nem attól hogy gyerekes hisztériába kezdenek, ha a másik olyat mond amivel nem értenek egyet.

Mi az hogy ne akarjak ilyen értelmetlen dologgal foglalkozni? Javíts ki ha tévednék, de nem látom hogy azt írtam volna ki, hogy “SEGÍTSETEK SZERETNÉK ASZTROLÓGUS LENNI MIT CSINÁLJAK”

Hogy lenne már bári kevesebb attól hogy többet tud meg egy adott témáról? Nem tudom te hol tanultál, de nálunk az volt a szokás, hogy sok látszólag értelmetlen, unalmas és fárasztó dolgot tanultunk 8 évig mire eldönthettük, hogy melyik az amivel továbbra is szeretnék foglalkozni és melyik az ami nem!

Attól hogy megkérdezem miért hisznek a lapos föld hívők abban amiben, attól hogy megkérdezem mi visz rá egy sorozatgyilkost hogy 34 embert belezzen ki, még nem leszek magam is bűnöző!

Honnan tudnám megérteni mi zajlik másokban és magamban ha elzárkózom minden elől ami kívül esik a biztonságos köreimben?

Könnyű lenne ateista körökben fröcsögni a vallásról, de ahhoz hogy vallásos körökben fröcsögj, ahhoz már tudni is kéne valamit a másikról! Tudod, az ellenfeleidet legalább annyira kell ismerned mint magadat.

2020. ápr. 22. 12:33
 6/9 anonim ***** válasza:

[link]

A legtöbb asztrológus és horoszkóp továbbra is 12 csillagjeggyel számol. Na ennyire lehet őket komolyan venni.

2020. ápr. 22. 12:49
 7/9 anonim ***** válasza:
52%

3-as vagyok

Szerintem kettőnk közül te hisztériáztál most én csak leírtam egy értelmes választ a kérdésedre.

Igen tudom hogy bizonyítás kell a dolgokra hogy hitelesek legyenek, de akkor mégis hol van bizonyíték arra hogy a horoszkóp nem kamu? Ellenben arra van bizonyíték bőven hogy semmi értelme az egésznek

2020. ápr. 22. 17:53
 8/9 A kérdező kommentje:

Nem volt értelmes a válaszod, mivel nem arra válaszoltál amit kérdeztem, sőt ha ebben a kategóriában érdeklődik valaki, eleve semmi keresnivalód itt, ha nem érdekel a téma.

Ha annyira hülyeség és nem érdekel a téma, akkor okosabb ha nem állsz bele és nem pazarold az idődet ránk, nem? :D

A nagy tudományos felfedezések is úgy jöttek létre hogy egy ember hitt valamiben, majd addig kutatott, éveket, évtizedeket mire bizonyítékkal szolgálhatott. Sőt, mai napig sok olyan dolog van aminek a létezéséről tudunk, és nincs rá bizonyíték, csak elméletek, szóval ez önmagában nem érv.

Igen, tudjuk hogy nem elfogadott tény az hogy létezik ilyesmi és hogy van alapja, de az ellenkezője sincs bizonyítva.

Ugyanígy a pszichológiát is sokan a mai napig áltudománynak tekintik csak mert olyan dolgokkal foglalkozik ami nem látható/bizonyítható, de kutatások, és tapasztalatok igazolják. 40 évvel ezelőtt még mehetett volna az Ezo kategóriába az is.

Teszem hozzá egy szóval sem mondtam hogy horoszkóp-hívő lennék, csak azt hogy nem zárhatok ki semmit amihez nem értek. Ez alapján nem dönthetem el hogy a hindu vallás “igaz-e”, mivel nem tudom miről szól a vallásuk.

2020. ápr. 22. 19:07
 9/9 anonim ***** válasza:
52%

3-ból 2 kérdésre teljesen normális választ adtam. Azért mert nem a zagyvaságot írom le hanem egy helyes választ, és neked ez nem tetszik, az már nem az én bajom.

Nem olyan dolog nincs aminek tudunk a létezéséről de nincs rá semmi bizonyíték. Ha egy dolog létezése köztudott akkor azt többen is lá

tták/hallották/tapasztalták vagy valaki bizonyítékot szerzett a létezéséről valamilyen módon.

Ebben igazad van régen is voltak dolgok amiket nem hittek el de be lettek bizonyítva (pl. pszichológia ha már felhoztad), de a pszichológiának is volt valamilyen alapja, valami ami miatt foglalkoztak ezzel a dologgal. De ez is akkor lett csak elfogadott mikor bizonyított lett hogy ez adolog nem kamu és ez így van rendjén.

Na most ha pl. az asztrológiáról beszélünk annak egyáltalán semmi alapja nincs. Annak hogy valaki kőkeményen állítja hogy pl. aki ekkor meg akkor született annak ilyen meg olyan tulajdonságai vannak. Nincs semmi logikus érv arra hogy ez miért is lenne így. Ellenben milliónyi példa van arra hogy miért nincs semmi értelme és miért hamis ez a dolog hogy "aki pl. nyilas az ilyen meg olyan".

Egyébként meg egy szinten érdekel az ezotéria téma azért jövök ide. Nem hiszek kb. semmiben sem amit ide írnak emberek, de várom azt a napot mikor valaki bármi hihetővel áll elő és alá tudja támasztani az érvelését és nem azzal jön hogy "a háttérhatalom eltitkolja a bizonyítékokat" vagy "nem találom a linket ami bizonyítja amit mondok pedig megvan valahol esküszöm"

2020. ápr. 22. 22:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!