Mi lehet az oka hogy ilyen szélsőségeseket álmodok?
Figyelt kérdés
Néha olyan ijesztőeket álmodok, hogy felriadok és lámpát kell kapcsolnom hogy vissza tudjak aludni, mert elkezdek félni, de van, hogy repülök álmomban, vagy éppen hihetetlen magasakat ugrok vagy nagyon gyorsan tudok futni, de sose menekülök ilyenkor. Van egy harmadik eset, amikor viszont hatalmas katyvasz az álmom és vagy szégyenletes vagy vicces.
Gondolom mindenki álmodik ilyeneket, csak az az érdekes, hogy van, hogy egy éjszaka alatt mind 3 típusú álmot átélem... Mitől lehet ez?
Nekem is vannak néha ilyen "rémálmai", ilyenkor kicsit felriadok, de egy pár másodpercig kinyitom a szemem és rájövök, hogy az nem a valóság volt utána már gondolok valami másra és tudok is tovább aludni, nem szükséges villanyt se oltanom. De van amikor hetekig csak jó álmaim vannak. Szerintem ez mindenkinél előfordul, az agy próbál felkészülni minden dologra alvás közben, ebbe sok minden beletartozik, jó dolgok és rossz dolgok is történhetnek az életben is és ezeket tudat alatt összekombinálja az agy, ami néha kicsit ijesztő.
30/F
2018. ápr. 30. 21:33
2/5 anonim válasza:
Az álmokra senki nem tud elfogadható magyarázatot adni a mai napig, hogy miért vannak, mit jelentenek. A napi rutin feldolgozását, az elfojtott vágyak megélését virtuálisan, stb. Esetleg jövőbelátás vagy ilyesmik. Ne is igen kérdezz ilyet, hogy mitől lehet ez, mert hiteles választ biztosan nem fogsz kapni, maximum olyat, amit a legszívesebben elhiszel. Nekem egyébként rendszerint olyan álmaim vannak, hogy akármilyen ellenségek üldöznek(ember, katona, zombi, démon, akármi), a fegyvereim amikben bízok többnyire csődöt mondanak, vagy nincs lőszerem. Ilyenkor alternatív megoldásra kényszerülök mint a szúró/vágó fegyverek, a pusztakezes harc, ritkán használhatóvá válik időközben a lőfegyver, időnként ha nincs más menekülök. Talán a régi sok számítógépes játék és az összeesküvés elméletek iránti fogékonyság eredménye. Egyetlenegy dolog nincs az esetemben, olyan álom, amire azt mondhatnám hogy szép. Pedig nem vagyok elmebeteg :)
2018. ápr. 30. 22:01
3/5 anonim válasza:
Magasakat ugrasz, repülsz, nagyon gyorsan futsz, máskor meg szégyenleteset, vagy vicceset álmodsz? Örülj neki. Mi olyan ijesztő ezekben az álmokban?
2018. máj. 1. 19:22
4/5 A kérdező kommentje:
Utolsó, nem a vicces meg magasugrós álom a félelmetes, az is egy kategória, amikor ijesztőeket álmodok. Egyébként az a probléma ezekkel, hogy szinte minden éjszaka ebből a 3 fajtából álmodok (egy éjszaka mindegyik fajtából), ezért éjszaka 4-5 alkalommal felkelek, és reggel fáradt is vagyok ettől.
2018. máj. 2. 15:32
5/5 anonim válasza:
Próbáld az éber életed legfontosabb problémáit áttekinteni, és mikor felismerted mi az összefüggés ezek és az álmaid között, változtatni ezen. Van, hogy a munkád, vagy az iskolád okozta nem felszínre kerülő feszültségek okozzák azokat a lázálmokat, amiket átélsz. Ehhez nem szükséges magukat a kiváltó körülményeket megváltoztatni, elég mindössze a látásmódjukat. Azt, ahogyan te azt a szituációt értékeled. Ne várj bonyolult válaszokat, minden egyszerű, csak fel kell ismerni.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!