Tudatosan akarok álmodni, de borzasztóan félek az alvásparalízistől, mit tegyek?
Ha esetleg történne velem ilyen mivel tudnék segíteni magamon azon kívül, hogy nyugtatom magam, hogy bármit látok vagy érzek az nem valós és nem tud ártani? Vagy van valami technika amivel hamarabb véget tudok vetni neki?
14/L
Ajj tudom, egy éve sikerült egy 2es szintu tudatos álmot összehoznom, viszonylag kevés reality check-ezés után. Az nagyon király volt, de igazából semmit nem irányítottam, mert lefoglalt, hogy csodálkozzak mindenen, meg magyarázzam a körülöttem lévőknek, hogy ez egy álom. xdd Mondjuk a végére már ki akartam szállni, mert tökre elfáradtam. És mikor felkeltem akkor is úgy keltem, mintha semmit nem aludtam volna, konkrétan ülve belaludtam a reggeli fölött. De azóta próbálkozom hetek óta és semmi. :( csak egyszer sikerült, de fel is ébredtem egyből.
A paralízistől meg azért félek, mert olyanokat olvastam, hogy ugye az agyad (elméd?) felkelt, de a tested még nem és próbálsz magyarázatot találni arra miért vagy mozdulatlan és ugye ilyenkor nagylevegőt se tudsz venni ezért vannak akiknek a mellkasukon ül valami, föléhajol, beleszuszog, suttog, a zombi lány áll az ágya fölött és sikít rá, közeledik feléjük valami alak és halálfélelmük van stb. Szóval besz*rtam rendesen xd De most megnyugtattál.
És ki mondta neked, hogy aki tudatosan álmodik annak rendszerszerűen alvásparalízise van? 😓 Az alvásparalízis valamilyen alvászavar következménye és állítólag igencsak ritka... Meg van biztos egy csomó más oka is, bár elnézve ezt a kategóriát biztos még a kutatók is meglepődnének.
Egy jó tanács.: Akinek 1.hónapban többször is vagy csak 1-2-szer van ilyen alvásparalízis problémája feküdjön be valamelyik klinikára! Köszönöm a figyelmet. Na, ennyi.
Az alvásparalízis részhez:
Megállapították, hogy valószínűleg a háton alvás is közrejátszik. Nos, az enyémek nem olyan viccesek voltak, hanem ilyen rémálomban bennragadsz szintűek. Leírva vicces, például, azt álmodtam, hogy egy kútban vagyok *semmi kör, előtte normális napjaim voltak*, és közölték, hogy itt kell maradnom. Ami így semmi, de ott lenn a sötétben megijedtem és sikoltozni kezdtem volna, de nem tudok, és akkor jön a paralízis, mert félig fenn vagyok, de képtelen vagyok mozdulni, nem jön ki hang a torkomon, és azt képzelem, hogy forgolódok, vagy ordítok, pedig egy helyben fekszem csak.
Nálam bejött, hogy csak az oldalamon alszom, de akaratlanul is elfordulok, pár napja például az álmomban volt egy álmom, amibe rémálmom volt, és, hogy mondjam, két szintet kellett feljönni, értitek, és mindkettőben lefagytam és nem tudtam kiabálni- mikor felkeltem, hát a hátamon feküdtem, hiába támaszkodtam előtte a falnak a hátammal. Szóval annyira nem poén dolgok ezek. Pedig én csak stresszes vagyok, horrort már nem nézek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!