Kezdőoldal » Ezotéria » Álomfejtés » Miféle álom az ilyen?

Miféle álom az ilyen?

Figyelt kérdés

Előfordul néha sajnos ez a különös àllapot...

Ilyenkor tudatàban vagyok annak,hogy àlmodok,de közben érzékelem csukott szemem ellenére a külső környezetem is és a valós időben érzékelem.Tehàt mintha màr félig ébren lennék,de az àlom tart tudatàban vagyok annak hogy àlom,azonban nagyon intenziv és sem irànyitani nem tudom,sem pedig felébredni belőle rendesen.

Borzalmas érzés.Nem hinném hogy alvàsparalizis mert nincs bénultsag érzes tudok mozogni.hangot adni csak kicsit lassabban.

Volt màr tudatos àlmom,de az nem ilyen.Azt tudom irànyitani vagy felébredni belőle.

Van úgy ,hogy ebből az àllapotból többször egymàs utàn is ugy tűnik mintha felébredtem volna,de aztàn ràjövök hogy mégis àlmodom es nem tudok kijönni belole hiàba erzékelem a valós kornyezetet is.mit tehetek ilyenkor?Borzalmas!

2017. okt. 23. 22:42
 1/7 Druidarya ***** válasza:
Ismert dolog, tényleg kínos. Szerintem nem vitás, hogy ilyenkor az asztráltest egyszerűen képtelen teljesen kiszabadulni a fizikaiból. Néha bizonyos területeken (jellemzően a hasi tájon, de lehet máshol is) mintha egy mocsárba lennél ragadva,az egész érzés olyan, mintha totál be lennél nyugtatózva, tekergőzöl, azt hiszed, hogy mozogsz, mert teljesen úgy érzed, mintha fizikailag mozognál, azt hiszed, hogy kinyitottam a szemed, mert látod a környezeted (valós ébredés után kiderülhet, hogy nem egészen helyesen), azt hiszed, hogy megmozdultál, de a valós ébredés után sül ki, hogy mégsem. Szorongás, rendkívüliség érzet, "valami-rohadtul-nem-passzol-itt" - tudat... Ez aztán tudatos, vagy féltudatos álomszerű állapotba mehet át, de az már egy más történet... Jó vadászatot, testvér!
2017. okt. 24. 07:25
 2/7 anonim ***** válasza:
A valami nem stimmel itt èrzèssel az a baj, hogy megváltozik tőle az álom egy teljesen szürreális világgá pl: Gantz:0 című animációs filmben jól látható. Nekem ilyen nagy fejű behemót meg kicsi orkok stb mindenki ilyenkor. Átváltoznak. A fèlelem èrzèse pedig teljesen horrorrá teszi az álmot. XD
2017. okt. 24. 09:25
 3/7 A kérdező kommentje:

Igen,igy van ahogy írjàtok,bàr ennél a tipusú tapasztalatnàl én sosem szoktam làtni senkit,csakis érezni!pl érzem hogy ràm akarja csavarni a takarót,megfogja a kezem,vagy csak hogy ott van...valaki...fizikailag érzem,de ilyenkor sosem làtom.A szobàban pedig jól làtok minden màst és felébredve làtom hogy az megfelelt a valósàgnak.Az egyetlen különbség az,hogy ilyenkor a szoba atmoszféràjàt érzem egész màsnak.Nyugtalanitó,ugyn olyan,de mintha az idővel,dimenzióval nem stimmelne valami.Nem tudom jobban megfogalmazni...

Testenkívüli élményem régebben sokszor volt.Az mindig alvàsparalizissel kezdődött,de az végig màsabb érzés volt.Néha van tudatos àlmom is,de az szintén màs,az kelemes,azzal sosincs gond,abból mindig ki tudok jönni ha akarok.

2017. okt. 24. 14:11
 4/7 anonim ***** válasza:
Nah vegre valaki mert en tudatos almodassal szoktam alvasparalizisbe kerulni es probalgattam az asztralis kivetulest es igy sikerult csak... Csak egyet nem ertek hogy elvileg barhiva el lehet jutni de nekem csak a szobaba sikerult mozogni.. Higy tudok eljutni mashova?
2017. okt. 24. 18:00
 5/7 Druidarya ***** válasza:

Hát ez jó kérdés!

2-nek: teljesen így van, a kiugró álomtartalom ilyenkor azonnal a pillanatnyi hangulatra reagál. Egy alkalommal egy egyébként kellemes tudatos álomban érzékelni kezdtem a fizikai test visszaszívó hatását. Ez kellemetlenül érintett, mire az eddig békés szereplők hirtelen gyanúsan felém fordultak, amitől bepánikoltam. Erre üvöltve nekem rontottak, szét akarnak tépni. Jobb híján arra gondoltam, hogy ez csupán egy álom, nincs mitől félni. Fura, de ez akkor megnyugtatott. Abban a pillanatban a pokoli támadók csalódott hangot adtak ki, visszavonultak, szétoszlottak, viszont tisztán hallottam azt a bizonyos susogó, magas hangot, ami az asztráltest ki- és visszalépését kíséri, ezt szerintem ti is jól ismeritek. Azonnal rájöttem, hogy az ellenséges üvöltés nem volt más, mint ennek a hangnak a fantasztikus lefordítódása az ijedtség során! De persze, ezek a dolgok nem mindig ennyire olcsók. Ismerem én is azt a dolgot, amire utaltok, a régiek ezt nevezték lidérc-nyomásnak: úgy tűnt, hogy egy ember nagyságú, de alaktalan, láthatatlan, tusfekete, inhumán módon tisztán gonosz tömeg ül rajtam, amitől képtelen vagyok mozdulni. Nem ijedtem meg, csak figyeltem, mire pár perc után lassan felszívódott. Éppen egy testenkívüli állapotból voltam visszatérőben, az asztrálplazma akkor épp a homlokomon keresztül szívódott vissza belém, de a fekete tömeg miatt a mellkasomban megállt. Mármost akkor a fekete valami a visszaszívódás blokkoltságának jelképe, vagy a blokkoltság a fekete valami ottlétének következménye?! A múlt héten meg abban az állapotban, amit az eredeti kérdés leír, úgy tűnt, hogy két, nem valami szép, de nem is taszító nőnemű alak mászik mellém az ágyba. Aki erre nekem azt mondja, hogy vágyfantázia, annak azt kívánom, hogy ilyen módon teljesüljenek a vágyai. Nem részletezem, de asszem ezeket nevezték a régi jó világban succubusoknak. Tökéletesen reálisnak tűntek, bár valahogy máshogyan, mint a reális hús-vér lények, de teljesen más minőségűek voltak, mint az álomalakok. Lehet, hogy tényleg körbe vagyunk véve a se nem szellem-se nem anyag elementáris lényekkel? Mert mindent az imagináció számlájára írni kicsit sok!

2017. okt. 24. 20:19
 6/7 A kérdező kommentje:

Utolsó válaszoló! Én nem süvítő hangot hallottam a testen kívüli élményeim során, hanem valami csikorgó-zakatolás félét, hasonlót a vonat fékezés zajához, de olyan hangosan, hogy úgy éreztem, megsüketülök.Amúgy közel van hozzánk a vasút, de a valóságban ilyen nagyon hangos sosem szokott lenni.Csak épp ebben az állapotban is próbáltam valahogy reálisan megmagyarázni ami történik körülöttem és jobb híján a vonatokra fogtam rá, de persze éreztem, hogy sántít a dolog.

Érdekes a succubusod!Én is találkoztam egyszer hasonló jelenséggel, de az férfi volt, kifejezetten szép, hibátlan külsejű.Bár nem álmodtam, nem tudom minek nevezhetném, ami akkor történt, de akit láttam, teljesen valósnak tűnt. Megérintettem és "fizikai teste" volt!

2017. okt. 24. 22:22
 7/7 Druidarya ***** válasza:
Szerintem simán lehet, hogy az a vonatzaj ugyanaz, mint, amit említettem. Kritérium: a hang pont akkor fejeződik be, amikor az ember tényleg felébred és mozogni képes. Ha félálomban tántorogva az éjszaka közepén ki kell menni pl. vécére, előfordul, hogy valamilyen, a magas lázban hallhatóhoz hasonló halk, sziszegő, susogó hang hallható, amibe időnként - ha az állapotot morcosság, szorongás kíséri - mintha sutyorgó, érthetetlen beszéd, vagy morgásféle vegyülne. Magyarázat: az asztráltest plazmaanyaga még nem tagolódott teljesen vissza (innét a félálom). A succubisztikus lényekről nem tudok sokkal többet mondani, mint amit írtam. Nem voltak ellenségesek, nem tűntek álomalaknak, sem víziónak. Nem tudom mik ezek, ha egyáltalán valamik.
2017. okt. 25. 00:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!