Hogyan álmodjak tudatosan? Mi is az álom tulajdonképpen?
Üdv.
Nagyon sok helyen olvastam már, hogy az első és legfontosabb lépés a tudatos álom felé vezető úton, hogy minél jobban emlékezz álmaidra. Vezess álomnaplót. Reggel amikor kinyitod a szemed, ne mozdulj meg hanem próbáld meg minél érzékletesebben felidézni amit éjszaka álmodtál.
Ha ez már eléggé jól megy, végezz realitás tesztet. Ezt többféleképpen megteheted. Pl napközben ahányszor ránézel a kezeidre, megkérdezed magadtól: "Ez most 1 álom?" Egy idő után álmodban is meg fog jelenni.
Ami nagyon fontos még: Ha egyszer "rájössz hogy álmodsz" akkor nagyon hamar kizökkenthet a meglepettség, annak az érzése hogy felfedezted ezt. Nyugodtnak kell maradnod, bár ez első alkalommal nem igazán könnyű. De Stephen LaBerge is aztmondja hogy minél többször álmodunk tudatosan, annál könnyebben sikerül a következő alkalommal.
ha van angol tudásod tudom ajánlani ezt a könyvet.
Elnézést ha hosszú voltam. Sok sikert!
Időtartamot tekintve a "megtanulása" egyénenként változik. Van akinek elég 1 hónap, van akinek viszont félév sem az.
És hogy mi az álom? Véleményem szerint a tudatalattink üzenete IS. Én álmodtam már meg dolgokat amik megtörténtek. És szerintem arra is jó hogy elménk kicsit elkalandozzon, szortírozza a nap során látott, hallott információtömeg számunkra hasznos részeit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!