Hogy működik az álmodás folyamata, hogy olykor ennyire logikátlan?
Figyelt kérdés
Pár napja azt álmodtam, hogy az étkezőbe bejön az anyám, megáll középen, beszéltem is vele, bár a beszéd tartalmára nem emlékszem. (Sok éve már, hogy elhunyt az anyám.) Továbbá az asztal sarkánál ültem egy kanapén, amikor az fizikailag nem is férhet be oda, táblagép volt a kezemben, de mire felálltam, egy újságot tettem le az asztalra. Mire odébbmentem, már szék volt az asztal sarkánál. Egy másik álmom, amikor a konyhában el akartam kezdeni főzni, de neten akartam keresni receptet. A konyhában előttem a Total Commander ablaka jelent meg, de se számítógép, se képernyő, se semmi olyan nem volt, ami megjelenítésre alkalmas, mégis magam előtt láttam a fájlok listáját, amit a google dobott ki a Total Commanderbe. Még ennél is észbontóbb álom, amikor anno a hálózati ismereteket tanultam, hogy egy haverommal égőt cseréltem, majd így szóltam, hogy "előbb konfiguráljuk fel, mert csak akkor kaphat áramot, ha megfelelő IP-t adtunk neki, mivel áram nélkül 5 perc alatt kikapcsol". Utána elővettem egy laptopot, majd egy villanykörtét RS-232 kábellel rákötöttem, majd szinte egy cisco router konfigurálát láttam magam előtt, a prompt-ban az volt a neve, hogy Lightbulb0>. Még arra is emlékszem, hogy a foglalatot kellett rommon módból indítani, mert lecsapta a kismegszakítót az IP-cím ütközés miatt. (Ebben szakmailag se keress logikát. :) ) Mire elhárítottunk minden hibát, mondtam, hogy pingeljük meg az utcai lámpát, de nem tudtuk a címét, így felmásztam az oszlopra, majd leolvastam a tetejéről. Beordítottam a címet, a haverom megpingelte laptopról, az utcai lámpa minden echo-kérésre villant egyet. Majd behoztam egy ledes világítást, majd mondtam, hogy ez már tudja az IPv6-ot is.2016. aug. 4. 03:02
1/5 anonim válasza:
A tudósok még azt sem tudják, miért álmodunk.
2/5 anonim válasza:
Az álmokban ne keresd a logikát. Általában olyat álmodunk ami a valóságba kivitelezhetetlen.
3/5 A kérdező kommentje:
Bakker, megint elrakták rossz kategóriába! Én Tudományok--> Természettudományok kategóriába soroltam és ez utóbbi volt a jó kategória. Az adminoknak innen üzenem, hogy tegyék vissza, de rögvest, az oldal felhasználóinak meg hogy természettudományosként szemléljék a kérdést!
2016. aug. 4. 16:36
4/5 A kérdező kommentje:
A legutóbbi álmom is nagyon érdekes. Azt álmodtam, hogy a Star Trek Voyagerből az orvosi segéd hologram nekem adja a ruháját, majd el kezdi mondani, hogy "tökéletes szigetelés és semmi késés". Majd szinte éreztem, hogy a reflexeim felgyorsulnak és az osh stílusában látom a világot. Mindez a régi nyárikonyhánkban történt, ami már réges-régen nincs meg. Egyébként a múlt hónapban néztem egy pár részt az említett sorozatból.
2016. aug. 5. 06:42
5/5 anonim válasza:
Mondtam hogy ne keress benne rációt :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!