Kezdőoldal » Ezotéria » Álomfejtés » Hogy működik az álmodás...

Hogy működik az álmodás folyamata, hogy olykor ennyire logikátlan?

Figyelt kérdés
Pár napja azt álmodtam, hogy az étkezőbe bejön az anyám, megáll középen, beszéltem is vele, bár a beszéd tartalmára nem emlékszem. (Sok éve már, hogy elhunyt az anyám.) Továbbá az asztal sarkánál ültem egy kanapén, amikor az fizikailag nem is férhet be oda, táblagép volt a kezemben, de mire felálltam, egy újságot tettem le az asztalra. Mire odébbmentem, már szék volt az asztal sarkánál. Egy másik álmom, amikor a konyhában el akartam kezdeni főzni, de neten akartam keresni receptet. A konyhában előttem a Total Commander ablaka jelent meg, de se számítógép, se képernyő, se semmi olyan nem volt, ami megjelenítésre alkalmas, mégis magam előtt láttam a fájlok listáját, amit a google dobott ki a Total Commanderbe. Még ennél is észbontóbb álom, amikor anno a hálózati ismereteket tanultam, hogy egy haverommal égőt cseréltem, majd így szóltam, hogy "előbb konfiguráljuk fel, mert csak akkor kaphat áramot, ha megfelelő IP-t adtunk neki, mivel áram nélkül 5 perc alatt kikapcsol". Utána elővettem egy laptopot, majd egy villanykörtét RS-232 kábellel rákötöttem, majd szinte egy cisco router konfigurálát láttam magam előtt, a prompt-ban az volt a neve, hogy Lightbulb0>. Még arra is emlékszem, hogy a foglalatot kellett rommon módból indítani, mert lecsapta a kismegszakítót az IP-cím ütközés miatt. (Ebben szakmailag se keress logikát. :) ) Mire elhárítottunk minden hibát, mondtam, hogy pingeljük meg az utcai lámpát, de nem tudtuk a címét, így felmásztam az oszlopra, majd leolvastam a tetejéről. Beordítottam a címet, a haverom megpingelte laptopról, az utcai lámpa minden echo-kérésre villant egyet. Majd behoztam egy ledes világítást, majd mondtam, hogy ez már tudja az IPv6-ot is.
2016. aug. 4. 03:02
 1/5 anonim válasza:
66%
A tudósok még azt sem tudják, miért álmodunk.
2016. aug. 4. 06:27
 2/5 anonim válasza:
76%
Az álmokban ne keresd a logikát. Általában olyat álmodunk ami a valóságba kivitelezhetetlen.
2016. aug. 4. 07:49
 3/5 A kérdező kommentje:
Bakker, megint elrakták rossz kategóriába! Én Tudományok--> Természettudományok kategóriába soroltam és ez utóbbi volt a jó kategória. Az adminoknak innen üzenem, hogy tegyék vissza, de rögvest, az oldal felhasználóinak meg hogy természettudományosként szemléljék a kérdést!
2016. aug. 4. 16:36
 4/5 A kérdező kommentje:
A legutóbbi álmom is nagyon érdekes. Azt álmodtam, hogy a Star Trek Voyagerből az orvosi segéd hologram nekem adja a ruháját, majd el kezdi mondani, hogy "tökéletes szigetelés és semmi késés". Majd szinte éreztem, hogy a reflexeim felgyorsulnak és az osh stílusában látom a világot. Mindez a régi nyárikonyhánkban történt, ami már réges-régen nincs meg. Egyébként a múlt hónapban néztem egy pár részt az említett sorozatból.
2016. aug. 5. 06:42
 5/5 anonim válasza:
Mondtam hogy ne keress benne rációt :D
2016. aug. 11. 20:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!