Valaki ért az álmokhoz?
Mit jelenthet az, hogy ha több èjszaka álmomban egymás után baleset ér (mindig szilánkos lábtörés)
A másik klasszikus pedig, hogy két évig szerelems voltam egy srácba és már több mint egy éve tul vagyok rajta, de mégis törvènyszerűen havonta/2 havonta egy éjjel vele álmodok.
Ez mért van? Utána tök rossz egèsznap :(
Valami súlyosan akadályozza törekvéseidet.
Kérlek gondold át,lehet-e óvatosabban,körültekintőbben művelni életutadat!Van-e aki megóv, "hogy meg ne üsd lábadat a kőben"?
Léteznek ilyen beragadt álmok.
Ez azt jelenti, hogy félsz valamitől, vagy még nem rendeztél el valamit, ill. a tudattalanod figyelmeztet valamire.
Hogy mit jelent? Talán annyit, hogy működik az agyad és képes vagy álmodni, ahogy az összes egészséges főemlős...
Az álmoknak egyáltalán nem valószínű hogy van jelentősége. Gondolj csak bele: Abszolút logikátlan időbeni és térbeli ugrások vannak, és rengetegszer megjelennek régi ismerősök, állatok tárgyak, amiket vagy láttunk, vagy elképzeltünk. Ráadásul sokszor érthetetlen környezetben, és szituációkban. Valóban elhiszed, hogy ezeknek van jelentősége és értelme?
Ha ki tudnánk vetíteni egy átlagember álmait egy mozivászonra, mindenki értetlenül nézné az eseményeket, mintha valami groteszk dadaista, szürrealista művészfilmet néznének. És itt most nem a személyekre meg helyszínekre gondolok, hanem a logikátlan és groteszk történetre amit a kivetített álom bemutatna a nézőknek.
T Máté!
Bizonyított,hogy álmaink elménkben,s anmnak is jobbfelében születnek.Elméleted szerint elméd néha bolondként gondolkozik(az álomban),míg ébrenlétben értelmesen.Nappal normális vagy,s éjjel hülye?
Természetesen tévedsz.
Álmainkban elménk játszik a "mi lenne,ha..."módozatban,a világ történéseivel.Mivel csak játék,az álomban minden lehetséges.
Kedves Zoltán!
Amit írtál, nem vitatom. A ,,játék" jelző kifejezetten helyénvaló szerintem. Álmunkban elvileg az agyunk csak dobálja a hallucinációkat, amiket persze az elménkből rak össze.
Csak arra próbáltam utalni, hogy ezeknek a hallucinációknak nincs semmilyen misztikus vagy természetfeletti jelentése. Ki lehet esetleg hámozni tudatalatti dolgokat az álmokból, de sémiképp sem egy gyk-ás kérdés alapján. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!