Kezdőoldal » Ezotéria » Álomfejtés » Ez alvásparalízis?

Ez alvásparalízis?

Figyelt kérdés

1.Ez az alvásparalízis? Feküdtem, és hallottam valami démon szerű lényt kerregni, krákogni mögöttem. Próbáltam felkelni, hogy felkapcsoljam a villanyt, de ahányszor megfordultam, újra visszakerültem eredeti helyzetembe. Olyan volt mintha a testem ott maradna, de lélekben elfordulnék. Kb 5. alkalomra sikerült felkelnem, és felkapcsolnom a villanyt. Aztán felébredtem.

2. Este a tesóm mellett aludtam, ezért kevés helyem volt, és a hátamon feküdtem, vagy összegörnyedve az oldalamon. De ez nem lényeg. Aznap este nehezen aludtam el, mert a horrorfilmről filóztam, amit néztem pár napja. (Démonok között) szóval valami megjelent fölöttem, fehér kezei voltak, és szabályosat éreztem őket, meg tudtam tapintani, elkezdett fojtogatni, én pedig próbáltam letépni a nyakamról a kezét, és fuldokoltam. Aztán képszakadás. Ezt annak tudtam be, hogy a sok esti agyalás miatt volt.

3.Ez ma éjszaka volt, nem történt semmi durva, csak hallottam egy koppanást, a szekrényem felől, és meg akartam fordulni. Szabályosan láttam ahogy kifordulok a testemből, a kezem ott maradt, de közben halványabban kirajzolódva, mintha a lelkem lenne, vagy nem is tudom, ki szálltam volna a testemből. Aztán újra és újra vissza estem.

Ezt nevezik alvási paralízisnek? Miért ilyen ijesztőek? Tehetek ellenük? Miért vannak?

2015. júl. 7. 12:50
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Igen. Nem sok mindent tehetsz, annyit hogy próbálj meg többet pihenni, nappal pedig mozogj, tornázz, és étkezz rendszeresen és egészségesen.

Nekem is szokott lenni, ma hajnalban is volt, most a fáradságtól jött elő, mert keveset aludtam. Amikor sikerült felkelnem, rögtön visszaaludtam. Annyi, hogy nekem ez már olyan régóta elő-elő jön, hogy tudom irányítani, mert tudom hogy igazából alszom, ezt hívják tudatos álmodásnak. Attól még persze fosok tőle.

2015. júl. 7. 13:41
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

>Ezt nevezik alvási paralízisnek?

Valószínűleg alvásparalízised volt, igen.

>Miért ilyen ijesztőek?

Valószínűleg a tehetetlenség érzete által kialakuló hiperéber állapot okozza az ijesztő hallucinációkat.

>Tehetek ellenük?

A szabályos, rendes alvásciklus segít. Súlyos esetekben érdemes orvoshoz fordulni, alvási rendellenességeket vizsgálni.

>Miért vannak?

Megzavart alvásciklus miatt az alvás fázisai átfedésbe kerülnek. A REM fázis átlóghat az éber állapotba, így a REM atonia megmarad, paralízist okozva. Valószínűleg.

2015. júl. 7. 15:59
 3/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! :)
2015. júl. 7. 17:35
 4/7 anonim válasza:
Ha paralizised van akkor nem tudsz mozogni. Ha tényleg paralizised volt és mozogtál akkor az halucináció bizonyára megijedtél és erőlködés által kiugrottál a lebénult testedből amit láttál . Ez szokásos dolog ha nyugodt maradsz akkor nem történik meg de attol folytogathatnak...
2015. júl. 8. 15:35
 5/7 anonim válasza:
77%

Szia!

Bár léteznek démonok, de neked egyszerű alvásparalízised volt. (a démonokról találtam nemrég egy rövid cikket a neten: [link] )

Valamennyit tudsz korrigálni rajta, mozogj sokat és aludj eleget. Elektronikai eszközöket távolítsd el a szobádból és mindent, ami esetleg zavaró lehet. Nekem az is bevált, hogy amikor alvás paralízisem van, mozgatom a fejem (érdekes mód a fejem egy minimálisan tudom mozgatni jobbra-balra, olyan reszketés-szerűen) és ekkor van hogy felébredek. Illetve az ujjaimmal tudom kaparni a lepedőt és ha a párom meghallja, akkor felébreszt (persze ez úgy szokott működni, ha pont tenyérrel lefelé alszom). Eleinte nagyon ijesztő volt (főleg, amikor visszaalvás után megint van - és általában így szokott), de mondjuk valamikor már tudom én is irányítani az álmomat, mivel tudom hogy alszom. - A visszaalvás utáni paralíz megelőzésében meg az segíthet, hogy ha fel bírsz kelni (én sokszor nem bírok, ezért hamar visszaalszom és megint jön), járkálni kell és vízzel megmosni az arcod. 10 perc és mehetsz aludni, ekkor lehet hogy már nyugodt lesz az alvás. - A másik, hogy én már sokszor tudom, hogy álmodom, a probléma, hogy nem mindig tudok felkelni, mivel ugye nem tudok mozogni és ezért pánikolok be. Ekkor is jön az alvásparalízis. De, ha ilyenkor jó dolgokat csinálok, szépre gondolok, akkor megnyugszom és szépen irányítom az álmom - mondhatni írom a forgatókönyvet. Ekkor magamtól felébredek - még ha nem is akarok :D

2015. júl. 8. 16:21
 6/7 anonim ***** válasza:

#5: démonok nincsenek, ráadásul semmi közük a témához.

Az elektronikus eszközök egyrészt nem zavarnak, másrészt hiába távolítod el őket tök fölöslegesen a szobából, ugyanúgy tele lesz elektronikus zajjal a szoba. Nem lehet kiküszöbölni és nem is kell.

A többi tipp okés.

2015. júl. 9. 10:40
 7/7 anonim ***** válasza:
Igen alvásparalízised volt. Az emberek 30-50%-a élete során legalább egyszer él át alvásparalízist. Ilyenkor az ember általában olyasmiket tapasztal, hogy szívrohama van, elviszik az ufók, bántják a szellemek stb. Jobban eltudod kerülni ha nem háton alszol...
2015. júl. 14. 07:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!